de Camelia Onciu
Avem nevoie de citrulină pentru tensiunea arterială, sănătatea metabolică și multe altele. Fără acest aminoacid, n-am fi protejați de boli cardiovasculare. Citrulina se găsește în mod natural în fructe și legume, pepenele verde fiind o sursă de top, cu aproximativ 200 de miligrame de citrulină per cană cu fruct. De fapt, cuvântul citrulină provine de la Citrullus lanatus, denumirea științifică pentru pepene verde. Așadar, în acest sezon, mâncați pepene!
Read more: Citrulina, cardioprotectorul din pepenele verdede Camelia Onciu
Infecția cu Helicobacter pylori este o boală care afectează aproximativ 50% din populația lumii. Este cea mai frecventă infecție bacteriană cronică. Rata de infectare variază în funcție de vârstă, țara de reședință și condițiile de viață. Cel mai adesea, infecția se contractează în copilărie și trece neobservată. Dacă nu este tratată, durează toată viața. Iată ce alimente aduc beneficii în prevenirea și tratarea acestei infecții care se dezvoltă în stomac.
Read more: Alimente recomandate în infecţia cu Helicobacter pyloride Carmen Bădulescu şi Nicoleta Tudorie
Rădăcina a două specii de astragalus este utilizată pentru suplimente creditate cu numeroase beneficii pentru sănătate. Planta vine din negura vremurilor ca un aliat al sănătății umane și prezintă un tablou impresionant de beneficii pentru organism.
Read more: Astragalus tratează proteinuriade Georgiana Mihalcea
Batăile „în plus” ale inimii sunt normale și prezente în viața fiecăruia dintre noi, de multe ori le avem fără a ne da seama de prezența lor. Când acestea se repetă și sunt destul de intense, trebuie mers la medic, deoarece pot fi simptom pentru afecțiuni cardiace, ale tiroidei ori ale deficienței de calciu. Dincolo de cauzele organice, palpitațiile apar cu precădere la persoanele care consumă cafea, alcool, produse ce conțin cofeină, OTC-uri, au un stil de viață lipsit de odihnă și plin de stres emoțional. Vă prezentăm câteva soluții simple, vechi de când lumea și pământul, care vă pot ajuta în aceste momente.
Read more: Remedii naturale pentru palpitaţiile de inimăde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Specie cu multiple beneficii pentru sănătate, castanul oferă terapiilor naturiste și o varietate mai specială, castanul alb, care se adresează unor afecțiuni nervoase des întâlnite și care este cunoscut ca aliat al bunei stări mintale.
Read more: Castanul alb susţine capacitatea de concentrarede Georgiana Mihalcea
Aportul nutrițional al ardeiului gras variază în funcție de culoarea sa, soiurile roșii conținând mai mult potasiu, vitamina C și folat comparativ cu cele galbene, portocalii sau verzi. Cu toate acestea, ardeii verzi imaturi sunt semnificativ mai bogați în compușii numiți polifenoli, care susțin imunitatea. Ca și în cazul altor legume, valoarea sa nutritivă va fi afectată de metodele de preparare și de gătit. Ardeii prăjiți în prealabil, își pierd până la 25% din conținutul de vitamina C.
Read more: Ardeiul gras previne apariţia bolii Alzheimerde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Una dintre cele mai bune surse de proteine din alimentație, tempeh, soia fermentată, este un prieten al persoanelor care țin regim vegetarian sau dietă vegană, dar nu numai - oricine poate beneficia de calitățile terapeutice de excepție ale acestui vindecător natural.
Read more: Tempeh inversează deteriorarea celulelor hepaticede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Într-o lume tot mai complicată și mai nesigură, oamenii se întorc la formulele naturale verificate în secole de a-și menține echilibrul interior și sănătatea. Una dintre aceste formule este uleiul esențial de helichrysum, vedetă a aromoterapiei, creditat cu capacitatea de a combate un important număr de afecțiuni.
Read more: Helichrysum combate simptomele sindromului burnoutde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Originar din nordul Africii, curpenul-de-pădure crește în multe zone din Europa și în Orientul Mijlociu. Planta a fost folosită încă din Antichitate în scop medicinal, iar cercetările moderne au confirmat un tablou extins de proprietăți terapeutice.
Read more: Curpenul-de-pădure favorizează recuperarea osoasă postfracturide Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Fruct mic, haritaki este uimitor de puternic din perspectiva beneficiilor pe care le aduce sănătății. Nu întâmplător este o adevărată vedetă a medicinei Ayurveda, faima sa vindecătoare extinzându-se în toată lumea.
Read more: Haritaki întinereşte toate organele şi ţesuturile corpului umande Georgiana Mihalcea
Hreanul conține săruri minerale (calciu, sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, sulf), oligoelemente (fier, cupru), acizi (clorhidric, fosfatic, carbonic, sulfuric) și vitamine (C, B2, B3 și B6). Ingredientele responsabile pentru aroma înțepătoare a hreanului sunt glucozinolații, compuși legați de carbohidrați. Sub acțiunea unei enzime numită mirozinază, glucozinolații sunt transformați în compuși activi precum izotiocianați, denumiţi și „ulei de muștar”, care au proprietăți antibacteriene, antifungice și anticancerigene.
Read more: Răspunsul naturii la infecţiile respiratorii: hreanul