de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Unii dintre cei mai longevivi și mai sănătoși oameni ai planetei, japonezii, țin la loc de cinste în dietă o legumă cu frunze verzi care de secole furnizează beneficii pentru sănătate: delicioasa ashitaba. Cercetând-o, oamenii de știință occidentali i-au confirmat proprietățile diverse.
Read more: Ashitaba, eficientă împotriva tuberculozei multirezistente la medicamentede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Plantă medicinală comună, cu un miros specific, năprasnicul este un vindecător cu mult mai impresionant decât arată înfățișarea sa delicată. Folosit de secole, acest terapeut al naturii se adresează cu succes unui mare număr de afecțiuni.
Read more: Năprasnicul sporeşte oxigenarea celularăde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, Shimeji este a treia cea mai consumată ciupercă la nivel mondial. Aidoma „rudelor” din alte specii comestibile, aceste ciuperci sunt adevărate comori de nutrienți, iar beneficiile pentru metabolismul uman sunt numeroase.
Read more: Ciupercile Shimeji protejează de anumiţi paraziţide Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Condiment răspândit și apreciat în toată lumea, cimbrul are și nenumărate proprietăți pentru sănătate. Beneficiile plantei sunt reflectate pe deplin și în uleiul esențial, un adevărat elixir pentru starea de bine și eliminarea unui mare număr de neplăceri.
Read more: Uleiul de cimbru tratează cariile dentarede Camelia Onciu
Tendinita este o afecțiune inflamatorie frecventă care poate apărea la orice vârstă. Se manifestă prin dureri intense în special la nivelul mâinilor și picioarelor, după o activitate care a suprasolicitat tendoanele din aceste zone ale corpului. Nu este o afecțiune gravă, dar e neplăcută și durează săptămâni, chiar și luni întregi până la vindecarea completă. Tratamentele convenționale pentru inflamarea tendoanelor fac minuni. Dar nici remediile naturiste nu sunt mai prejos. În plus, pot fi preparate rapid chiar acasă.
Read more: Remedii naturale pentru tendinită la mâini şi picioarede Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Aliment străvechi, care a fost consumat inclusiv de daci, meiul este considerat de milenii „regele cerealelor”. În contextul reîntoarcerii oamenilor la produsele alimentare cu adevărat hrănitoare, acest aliment-minune își recapătă locul binemeritat în dietele contemporane, grație unui conținut nutrițional remarcabil și pentru nenumăratele beneficii pe care le aduce organismului.
Read more: O cereală neschimbată de secole Meiul favorizează eliminarea metalelor grele din organismde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Sănătatea gingiilor este esențială pentru dinți puternici. Modificările la nivelul gingiilor, cum ar fi înroșirea, inflamația sau sângerarea în timpul periajului, precum și retragerea acestora pot fi semne ale bolii gingiilor, care are efecte dezastruoase asupra stării danturii. Specialiștii oferă sfaturi la îndemâna oricui pentru a menține sănătatea unei părți atât de importante a corpului.
Read more: Grijă pentru „poarta de intrare“ în organism Sfaturi simple şi formule naturale pentru gingii...de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Originară din China, una dintre cele mai populare legume cu frunze verzi de pe piețele locale din Asia, choy sum, a cucerit piețele nu doar prin gustul deosebit, ci și printr-un tezaur de nutrienți care o transformă într-un adevărat vindecător al naturii.
Read more: Choy sum combate deficienţa de folaţide Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu
Legumă cu frunze verzi care crește peste tot și poate fi un excelent adaos la meniurile revitaminizante din fiecare primăvară, portulaca este și o plantă medicinală în toată regula, furnizând organismului nenumărați compuși importanți, care susțin metabolismul în parametri optimi.
Read more: Portulaca protejează membranele celularede Gabriela Comşa şi Adrian Pătrăuceanu
Frunzele de iederă nu sunt doar ornamentale, ci și de natură medicinală. Acestea au fost folosite de-a lungul anilor în medicina tradițională din Europa până în Asia și au un loc foarte important în istorie. În Grecia antică, de exemplu, zeii o foloseau pentru atât pentru tratarea unor boli, cât și pe post de anestezic. Se folosesc sub formă de infuzie, extract sau aplicate direct pe locul dureros.
Read more: Iedera stimulează activitatea ficatuluide Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Plantă cu frunze verzi consumată în gastronomia mediteraneană primăvara, în post, dar nu numai, susaiul este și un terapeut al naturii, care generează un efect tonic asupra organismului și, în același timp, este util în tratarea unor afecțiuni.
Read more: Susaiul calmează piroza