de Mariana Borloveanu
Fructele de Goji sunt originare din Tibet, în medicina tradiţională chineză punându-se mare preţ pe efectele obţinute în urma consumării lor. Aceste fructe au cea mai mare concentraţie de antioxidanţi şi exercită o influenţă esenţială în stimularea longevităţii şi în fortificarea sistemului imunitar.
Read more: Fructul tinereţii veşnice: Gojide Gabriela Niculescu
Făina de cânepă este un aliment cu valori nutriţionale deosebite, care conţine multe răspunsuri la problemele dietei dumneavoastră zilnice. În făina de cânepă găsiţi ambele tipuri de proteine: structurale şi biologic active (globulare). Proteinele structurale includ colagenul, creatina şi fibrogenul, acestea fiind constituenţii principali ai oaselor, pielii, părului şi ligamentelor. Proteinele biologic active sunt mai ales globulinele şi includ de exemplu hormonii, hemoglobina, anticorpii (imunoglobulinele) şi enzimele.
Read more: Făina de cânepă luptă împotriva constipaţieide Elena Nedelcu
Pentru a avea un stil de viaţă sănătos şi echilibrat trebuie să aveţi grijă să vă luaţi zilnic porţia de substanţe nutritive esenţiale. Fructul în vogă anul acesta, care conţine 20 de vitamine, minerale şi fitonutrienţi, dar şi grăsimi mononesaturate, este avocado. El poate înlocui cu succes o masă obişnuită, datorită substanţelor nutritive pe care le conţine, dar şi a gustului său deosebit, care îl recomandă să fie consumat mai mult ca o legumă şi nu ca un fruct. Aşa că nu uitaţi să-l includeţi, cât de des puteţi, în alimentaţia zilnică, pentru că aduce un real aport stării dumneavoastră de sănătate.
Read more: Avocado - avocatul vieţii sănătoasede Anda Postolache
Un studiu realizat de cercetătorii italieni asupra populaţiilor din sudul Europei arată că utilizarea cepei în alimentaţia zilnică, mai ales sub formă crudă, reduce riscul apariţiei cancerului şi tratează cu succes numeroase alte afecţiuni.
Read more: Siropul de ceapă versus Alzheimerde Cristina Tache
O plantă curativă, începând de la rădăcină şi terminând cu florile, urzica a fost folosită în scopuri terapeutice încă din Antichitate. Datorită conţinutului bogat în vitamine, aminoacizi, săruri şi alte substanţe benefice organismului, urzicile sunt recomandate în tratarea multor afecţiuni.
Read more: Urzica dizolvă pietrele la rinichide Anda Postolache
Mai puţin utilizate la noi în scopuri terapeutice, seminţele de mărar au proprietăţi importante. Ele stimulează activitatea glandelor sexuale feminine, sunt un bun expectorant, elimină gazele din intestine şi îndepărtează dereglările hormonale ce apar la menopauză.
Read more: Seminţele de mărar au grijă de hormonii feminini- Pentru a suporta mai bine durerile de măsele până ajungeţi la un cabinet stomatologic este indicat să mestecaţi câteva cuişoare. Aceşti muguri uscaţi sunt bogaţi în uleiuri volatile şi tanini, flavonide, steroline şi uleiuri grase.
Read more: 3 ponturi pe săptămână (284)de Liliana Simidon
Migrenele sunt simptome frecvente, care se instalează treptat şi durează de la câteva ore până la câteva zile. Durerea este resimţită de multe ori sub formă de pulsaţii, care se amplifică în timpul efortului fizic. Ele pot fi însoţite de tulburări digestive, cum sunt greaţa şi vărsăturile sau intoleranţă la lumină şi la zgomot. Pe lângă tipul comun, există şi migrenă oftalmică. Aceasta are şi simptome vizuale, de tipul punctelor luminoase sau imposibilitatea de a vedea cu ambii ochi la dreapta sau la stânga.
Read more: Esenţa de mentă alungă migrenelede Elena Nedelcu
Fructele de cătină albă sunt o adevărată bombă cu vitamina C, fiind indicate în special deoarece creează o pavăză în calea răcelilor şi a gripei. De asemenea, întăresc organismul, conferă multă energie şi dau rezultate rapide în recuperarea după efort fizic şi intelectual.
Read more: Întăriţi-vă corpul cu ajutorul cătineide Elena Şerban
Cancerul, maladia care a făcut milioane de victime în toată lumea, dar mai ales în ţările dezvoltate, ar putea să fie combătut mai uşor cu ajutorul unor alimente precum afinele, papaya, ceaiul verde, usturoiul, broccoli, roşiile, soia sau spanacul.
Read more: Inamicii din natură ai canceruluide Elena Nedelcu
O suferinţă frecvent întâlnită în perioada de vară este diareea. Aceasta este o afecţiune inflamatorie a intestinulelor subţire şi gros, însoţită, câteodată, şi de simptome precum febră, vărsături, colici abdominale, stare de deshidratare şi scădere în greutate.
Read more: Mărul cu lapte, eficient în caz de diaree