de Anda Postolache
Căldurile excesive din ultima perioadă şi transpiraţia abundentă moleşesc organismul şi aproape că taie pofta de mâncare. Pentru a preîntâmpina o devitaminizare şi o dezechilibrare a organismului vă puteţi bucura din plin de efectul revigorant şi deosebit de sănătos al sucurilor naturale, proaspete. Nu aveţi nevoie decât de puţin timp în fiecare zi, de fructe, legume şi un storcător.
Read more: Vitaminizaţi-vă cu sucuri naturalede Anda Postolache
Florile de tei sunt folosite la prepararea majorităţii tipurilor de ceai, fiind recunoscute mai mult pentru efectul lor relaxant. Totuşi, această plantă are numeroase alte efecte terapeutice recunoscute, îmbunătăţind digestia, respiraţia, calitatea somnului sau calmând crizele de dischinezie biliară.
Teiul este bun pentru problemele digestive şi respiratorii, fiind apreciat încă din vechime pentru tratarea indigestiilor şi a răcelilor.
de Eugenia Golub
Conopida provine din Cipru şi este folosită la gătit de circa 2500 de ani. Pe lângă gustul bun, aceasta conţine şi nutrienţi esenţiali precum potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor, caroten şi vitaminele B1, B2, B6 şi C. În plus, nu are colesterol şi nu conţine amidon. Este un aliment anticancerigen şi un bun detoxificant al organismului.
Read more: Conopida previne atacul cerebral- Ceaiul de petale de floarea-soarelui reduce febra. Turnaţi o cană cu apă fiartă peste două linguriţe cu petale şi lăsaţi la infuzat zece minute, apoi strecuraţi. Beţi două-trei căni pe zi până trece febra.
Read more: 3 ponturi pe săptămână (283)de Liliana Simidon
Statul în curent, mersul cu maşina având geamurile deschise sau expunerea prelungită la aer condiţionat pot cauza inflamaţii la nivelul urechilor, în urma cărora apar uneori dureri. Acestea mai pot fi provocate şi de infecţii bacteriene, sinuzite sau de apa care pătrunde în urechi atunci când vă îmbăiaţi în mare sau în piscină.
Read more: Scăpaţi de inflamaţiile urechilor cu zeamă de ceapăde Ana Trifan
Nodulii - unici sau multipli - care apar la sâni sunt un fel de săculeţi cu lichid care se dezvoltă în ţesutul mamar. Există două tipuri de noduli: benigni (necanceroşi) şi maligni (canceroşi). Nu este însă cazul să vă speriaţi dacă tocmai v-aţi descoperit un chist. Studiile au arătat că aproape jumătate dintre femei s-au confruntat, la un moment dat, cu această problemă şi că doar 10% dintre excrescenţe s-au dovedit maligne. Important este însă să mergeţi la medic imediat ce simţiţi o astfel de prezenţă.
Read more: Păpădia, usturoiul sau uleiul de primule distrug nodulii la sânide Elena Şerban
Unele dintre cele mai frecvente dureri cu care se confruntă oamenii sunt cele de genunchi. Acestea pot fi cauzate de diverse afecţiuni, printre care reumatismul şi osteoartrita. Există şi situaţii în care acestea sunt provocate de kilogramele în plus pe care sunt nevoite să le „ducă” picioarele. Dacă însă neplăcerile sunt determinate de alte afecţiuni, în afara tratamentelor clasice sau a kinetoterapiei (exerciţii de recuperare), puteţi să apelaţi la anumite alimente care ajută la îndepărtarea durerilor.
Read more: Sucul de portocale alungă durerile de genunchide Elena Şerban
Afinele roşii, denumite şi merişoare se numără printre cele mai răcoritoare şi hrănitoare produse ale naturii. Acestea conţin, printre altele, 80% apă, zaharuri, acizi, proteine, vitamina A, complexul de vitamine B şi săruri minerale şi sunt bune în numeroase afecţiuni.
Read more: Preparatele din merişor previn căderea dinţilor!de Anda Postoloche
Coacăzele roşii sunt un ajutor nepreţuit în tratamentul obezităţii, putând însoţi cu succes curele de slăbire, dar nu numai. Aceste fructe, atât de gustoase, sunt bogate în vitamina C, stimulează digestia, purifică organismul şi redau pofta de mâncare persoanelor care au această problemă.
Read more: Coacăzele roşii, utile în slăbitde Elena Nedelcu
Plantele medicinale sunt recomandate pentru tratarea diferitelor afecţiuni, pentru că ele sunt o sursă naturală de minerale şi vitamine atât de necesare organismului uman atunci când este slăbit. Dacă ştiţi care sunt mineralele şi vitaminele care fac minuni pentru sănătatea dumneavoastră, puteţi să vă alegeţi tratamentul potrivit pentru afecţiunile uşoare. De aceea vă prezentăm o listă cu vitaminele şi cu mineralele pe care plantele medicinale le conţin.
Read more: Plantele medicinale, „pietre preţioase“ pentru corpde Eugenia Golub
Bamele sunt foarte populare în arta culinară din ţări precum Turcia sau Grecia, unde constituie ingredientele unor preparate tradiţionale foarte apreciate. În ultima vreme au început să fie din ce în ce mai apreciate de consumatorii din întreaga lume, pentru aroma lor inconfundabilă. De la bame se consumă păstăile, care au o formă specială, scurtă şi bombată. Aceste legume sunt bune pentru gătit numai când sunt tinere, cu păstaia fragedă, pentru că cele bătrâne au învelişul tare, fibros, cu multă celuloză. De asemenea, sunt indicate şi pentru tratatea anumitor afecţiuni, printre care şi obezitatea.
Read more: Bamele reduc riscul unui infarct sau accident vascular