Main menu

header

3 ponturi pe săptămână (276)

- Simptomele menopauzei - bufeuri, nervozitate, palpitaţii, insomnii - pot fi eliminate dacă luaţi „Black cohosh”, o plantă perenă din America de Nord, pe care o puteţi achiziţiona şi din magazinele de produse naturiste din România.

Read more: 3 ponturi pe săptămână (276)

Brânca-ursului versus infertilitatea masculină

de Liliana Simidon

Atunci când un cuplu îşi doreşte un copil, însă întâmpină obstacole care vin din partea bărbatului, situaţia poate degenera într-o adevărată tragedie în familie. Însă, problemele pot fi depăşite cu ajutorul tratamentelor naturiste.

Read more: Brânca-ursului versus infertilitatea masculină

Gotu kola stimulează activitatea cerebrală

de Ana Trifan

- Medicina indiană

Gotu kola şi beneficiile ei sunt recunoscute de secole de medicina ayurvedică indiană. Această plantă are reputaţia de a îmbunătăţi şi stimula activitatea creierului, precum şi funcţiile memoriei.

Read more: Gotu kola stimulează activitatea cerebrală

Limba-cerbului contribuie la evacuarea bilei

de Elena Şerban

Pădurile de fag sunt locul preferat pentru una dintre cele mai cunoscute plante medicinale româneşti: limba-cerbului sau năvalnic. Specie de ferigă, aceasta se dezvoltă în zonele umbroase atât de colină, cât şi de munte.

Read more: Limba-cerbului contribuie la evacuarea bilei

Loboda detoxifică şi calmează

de Mariana Borloveanu

Fiind cultivată din cele mai vechi timpuri, loboda este o plantă perfect adaptată la condiţiile din ţara noastră. Originea ei este greu de precizat, dar o putem găsi undeva între Europa şi Asia. Strămoşul ei sigur este o specie de lobodă sălbatică (Atriplex ritens).

Read more: Loboda detoxifică şi calmează

Măcrişul-iepurelui, un inamic de temut pentru cancerul gastric

de Eugenia Golub

Măcrişul-iepurelui se găseşte în pădurile de foioase şi conifere şi conţine mari cantităţi de vitamine A, C, D şi E, complex de vitamine B, K, P, U, betacaroten, calciu, fier, siliciu, magneziu, sulf, zinc, cupru şi potasiu.

Read more: Măcrişul-iepurelui, un inamic de temut pentru cancerul gastric

Scoruşele, bune în terapia diabetului

de Ana Trifan

Scoruşul negru este originar din America de Nord, dar a fost introdus şi în culturile din România. Este o plantă ce se adaptează repede, nu e pretenţioasă în privinţa solului şi nici nu cere îngrijiri deosebite. Fructele sale au calităţi medicinale deosebite. Singura neplăcere ar fi că nu sunt atât de dulci, precum coacăzele sau zmeura. Dacă nu vă plac fructele acrişoare, atunci le puteţi prepara sub formă de suc, împreună cu puţin suc natural de mere. Veţi obţine o băutură delicioasă şi sănătoasă.

Read more: Scoruşele, bune în terapia diabetului

Trataţi colita cu ceai de coada-şoricelului

de Anda Postolache

Colita este o boală destul de răspândită. Ea se manifestă prin dureri abdominale apărute după mesele prea bogate, după consumarea fructelor crude, a laptelui proaspăt şi a mâncărurilor prea grase. Pe lângă un comportament alimentar adecvat, există şi remedii naturiste ce pot ameliora şi chiar estompa manifestările neplăcute ale acestei boli.

Read more: Trataţi colita cu ceai de coada-şoricelului

Verdeţuri care vă desfundă nasul

de Elena Şerban

Senzaţia de nas înfundat este total neplăcută. Mai ales dacă este însoţită de o tuse sâcâitoare. Există pe piaţă o serie de medicamente care decongestionează căile nazale. Dacă acestea nu şi-au făcut efectul sau dacă nu vă permiteţi să le cumpăraţi, încercaţi soluţii naturiste, care au acelaşi rol.

Read more: Verdeţuri care vă desfundă nasul

Ceaiul de pedicuţă alungă nevoia de a bea alcool

de Liliana Simidon

Alcoolismul reprezintă atât dependenţa de alcool, cât şi efectele negative pe care acesta le are asupra organismului persoanelor care îl consumă frecvent. Iată ce trebuie făcut în aceste situaţii.

Read more: Ceaiul de pedicuţă alungă nevoia de a bea alcool

Căpşunile previn instalarea bolii Alzheimer

de Elena Nedelcu

Printre primele fructe româneşti apărute pe piaţă se numără şi căpşunile. Aceste fructe conţin multe vitamine şi minerale, au puţine calorii, sunt dulci în mod natural şi sunt bogate în antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi din organism. Căpşunile au şi un conţinut mare de vitamine A, B şi C, săruri minerale, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, siliciu, sulf şi iod. Adăugând la dieta dumneavoastră fructele proaspete, fie în salate, în sosuri sau ca atare, ele reprezintă un mijloc perfect de a vă întări organismul şi sistemul imunitar.

Read more: Căpşunile previn instalarea bolii Alzheimer