Main menu

header

O trusă de prim ajutor pentru imunitate

de Ana Trifan

Când imunitatea dă semne de slăbiciune, e bine să aveţi la îndemână plantele care vă pot veni în ajutor. Aşa că adunaţi din timp acele ingrediente ce pot constitui trusa de prim ajutor pentru momentele în care imunitatea dumneavoastră nu pare a fi la cote maxime. Iată plantele de care aveţi nevoie în acest caz.

Read more: O trusă de prim ajutor pentru imunitate

Plantele otrăvitoare pot fi şi... salvatoare

de Elena Nedelcu

Dintotdeauna am învăţat să evităm plantele otrăvitoare, însă puţină lume ştie că acestea au şi unele beneficii. De curând s-au descoperit câteva specii din care se pot realiza miraculoase remedii naturiste, care salvează, nu omoară.

Read more: Plantele otrăvitoare pot fi şi... salvatoare

Reţete împotriva alergiilor la polen

de Anda Postolache

Primăvara şi vara, când ambientul se umple de alergeni, persoanele sensibile încep să aibă probleme respiratorii sau cutanate. Dacă aveţi astfel de neplăceri există câteva reguli şi remedii pe care e bine să le respectaţi, dar şi moduri de prevenire. Se poate ajunge  chiar la deces Mecanismele alergiei sunt deosebit de complexe, neputând fi înţelese în amănunt decât de medici, dar în esenţă este vorba despre o apărare exagerată a organismului la un factor ambiental pe care îl percepe ca periculos. În cursul acestui proces el secretă anumite substanţe în exces, care ajung să dăuneze profund şi să provoace chiar şi deces, prin şoc anafilactic.

Read more: Reţete împotriva alergiilor la polen

Limba-mielului vă scoate din convalescenţă

de Claudia Stan

Limba-mielului (Borago officinalis) este o plantă originară din Europa, ale cărei flori sunt mici, albastre şi roz, în formă de stea. Este folosită de-a lungul timpului datorită influenţei pozitive asupra psihicului.

Read more: Limba-mielului vă scoate din convalescenţă

Sparanghelul însănătoşeşte arterele

de Eugenia Golub

Sparanghelul îşi are originile în regiunile nisipoase şi necultivate ale Europei Centrale şi în jurul bazinului mediteranean. Francezii au început să-l consume începând cu secolul al XVIII-lea, însă cu două veacuri în urmă era cultivat şi ca plantă medicinală. Se folosea pentru combaterea anumitor afecţiuni ale stomacului şi pentru curăţarea ficatului, a plămânilor şi a intestinelor de deşeuri şi toxine.

Read more: Sparanghelul însănătoşeşte arterele

3 ponturi pe săptămână (273)

- Vă puteţi îmbunătăţi vederea pe timp de noapte dacă mâncaţi frecvent afine sau gem din aceste fructe. Spre exemplu, o să observaţi îmbunătăţiri la doar câteva ore după ce luaţi 25-50 mg de extract de afine.

Read more: 3 ponturi pe săptămână (273)

Sunătoarea, duşman al depresiei şi anxietăţii

de Liliana Simidon

Depresia este o stare de spirit ce apare, de obicei, ca urmare a unui eveniment neplăcut. Ea este însoţită de pierderea motivaţiei, autoînvinuire, autodepreciere, dificultate în focalizarea atenţiei, lipsa interesului pentru activităţile plăcute şi sentimentul de neajutorare, lucruri ce afectează viaţa de familie şi socială. De asemenea, poate fi acompaniată de tulburări ale poftei de mâncare, dureri de cap, insomnie şi digestie deficitară.

Read more: Sunătoarea, duşman al depresiei şi anxietăţii

Sucuri naturale făcute în casă

de Mariana Borloveanu

- Carenţele de vitamine, salvate de fructe şi de legume

Indiferent de starea de sănătate a fiecăruia, nimic nu este mai preţios decât o porţie consistentă de vitamine din fructe şi legume, care are menirea să revitalizeze organismul oricui pentru întreaga zi. Începând cu acest număr vă oferim o multitudine de reţete pe care le puteţi prepara singuri acasă.

Read more: Sucuri naturale făcute în casă

Echinacea ţine departe virozele

de Mariana Borloveanu

Numită pe bună dreptate „regina plantelor de leac”, echinacea a făcut istorie în lumea fitoterapiei, fiind considerată cel mai puternic stimulent imunitar. Indienii americani au folosit echinacea ca dezinfectant şi antibiotic, pentru a vindeca tot felul de infecţii, boli respiratorii sau răni dintre cele mai diverse. Miracolul acestei plante-medicament a ajuns şi în lumea europeană.

Read more: Echinacea ţine departe virozele

Sasafrasul, „sfarâmă-piatră” de rinichi

de Ana Trifan

Sasafrasul este un arbore din specia dafinilor, care creşte în zone din America de Nord şi estul Asiei. Are frunze verzi sau gălbui şi înfloreşte în această perioadă. Toamna se coc şi fructele acestui copac - bobiţe albastre - foarte căutate de păsări şi de urşii bruni.
Lemnul de sasafras este robust, gros şi aspru, iar din el se fac butoaie, găleţi, ambarcaţiuni de dimensiuni mici şi mobilier. Pigmentul acestui copac se foloseşte pentru fabricarea unor vopsele galbene sau portocalii. Sasafrasul este, de asemenea, un bun lemn de foc, deoarece arde încet şi degajă un miros plăcut.

Read more: Sasafrasul, „sfarâmă-piatră” de rinichi

Seminţele de cânepă, ideale pentru diabetici

de Gabriela Niculescu

Seminţele de cânepă sunt unele dintre cele mai nutritive alimente. Gustul lor este similar cu al celor de pin şi de floarea-soarelui, motiv pentru care pot fi folosite la prepararea unor gustoase şi hrănitoare salate. Sămânţa de cânepă decorticată conţine 41% grăsime, 15% carbohidraţi şi 30% proteine (din care 65% este o proteină uşor de digerat, edestina, ceea ce face ca seminţele să fie un aliment ideal pentru vegetarieni). Aceasta este mult mai valoroasă din punct de vedere al conţinutului nutritiv decât seminţele de soia.

Read more: Seminţele de cânepă, ideale pentru diabetici