de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu
Germenii de grâu capătă proprietăți deosebite în timpul procesului de încolțire, ceea ce îi recomandă pentru mai multe afecțiuni, sub formă de băuturi cu efecte remarcabile.
Read more: Băuturi din grâu încolţitde Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa
Cunoscută din Grecia antică și romană când Pliniu cel Bătrân o numea varză pompeiană, gulia contribuie la resorbția edemelor, are proprietăți antidiareice deosebite și este un real ajutor în laringite sau bronșite.
Read more: Gulia, factor de protecţie anticancerde Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna
Plantă cunoscută pentru efectele sale laxativ-purgative, crușinul are și alte proprietăți incredibile, cunoscute mai puțin: este un excelent antiinflamator, antiviral, antibacterian și antitumoral.
Read more: Cruşinul distruge viermii intestinalide Călin Popa şi Sorin Dumitrescu
Apreciată şi cunoscută încă de pe vremea lui Hipocrate, iarba-mare vine din timpuri străvechi cu o multitudine de beneficii în tratarea unor afecțiuni dintre cele mai răspândite.
Read more: Iarba-mare tratează chisturile renalede Călin Popa şi Carmen Bădulescu
Bamele provin din Etiopia, iar proprietăţile lor medicinale sunt binecunoscute încă din anul 1500. Populare în bucătăria egipteană, arabă şi indiană, aceste legume au numeroase beneficii pentru sănătate.
Read more: Bamele previn cataractade Călin Popa şi Raluca Ogaru
Exotice, cu un miros puternic și distinct, frunzele de kaffir sunt nu doar nelipsite din bucătăria asiatică, ci și remedii pentru o mulțime de suferințe, de la stres și oboseală la răcelile de sezon.
Read more: Frunzele de kaffir stimulează activitatea cerebralăde Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu
Iarna nu înseamnă doar fulgi albi și pufoși, ci și momentul în care organismul este expus la numeroase boli, care pot provoca o serie de complicații nedorite, dacă nu sunt tratate la timp. Cum țineți departe afecțiunile cele mai întâlnite în perioada rece, respectiv angina, pneumonia, laringita, infecțiile urinare sau degerăturile, aflați din interviul cu fitoterapeutul Iulian Aldea (medalion).
Read more: Remedii naturale împotriva afecţiunilor iernii Fitoterapeut Iulian Aldea: „Pulberea de măceşe,...de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna
Veritabilă plantă-medicament, marele secret al tătănesei îl reprezintă alantoina, o substanță cu incredibile proprietăți antitumorale și anticancerigene, ale cărei principii vindecătoare au fost dovedite inclusiv prin experiențe de laborator. Ce reușește această minunată plantă să facă pentru organismul uman, aflați din rândurile următoare.
Read more: Otetul de tătăneasă combate dermatita seboreicăde Andreea Vasilescu şi Alexandru Brădescu
Nu ştiu dacă ni se trage de la desenele animate şi de la personajul Popeye Marinarul, dar cu siguranţă spanacul are parte de o popularitate crescută în toată lumea, fiind considerat un superaliment. Şi nu degeaba, căci spanacul are multiple beneficii pentru organism. Şi are avantajul că poate fi consumat şi crud, în salate, sucuri sau în smoothie-uri.
Read more: Spanacul, benefic pentru făt, dar şi pentru mamăde Călin Popa şi Florica Pintea
Cunoscut ca ajutor prețios în curele de slăbire, ceaiul matcha se dovedește și un aliat anticancer, arată studii de dată recentă.
Read more: Noul aliat anticancer: ceaiul matchade Călin Popa şi Raluca Ogaru
Gogoșarul constituie o varietate de ardei gras mai puțin răspândită în lume, dar frecvent întrebuințată în bucătăria românească, nutriționiștii considerându-ne pe noi, românii, norocoși pen- tru că în țara noastră se cultivă gogoșari. Calitățile nutriționale de excepție ale gogoșarului sunt dublate de beneficii foarte însemnate pentru sănătate.
Read more: Gogoşarii reglează glandele sebacee