Main menu

header

Infuzia din silur vă scapă de conjunctivită

de Daniela Anton

Conjunctivita este cauzată de inflamarea stratului exterior al ochiului şi a pleoapelor interioare. Cauzele afecţiunii sunt destul de variate, de la mersul cu mijloacele de transport în comun, răcelile, alergiile şi mâinile murdare, toate vă pot îmbolnăvi ochii. Iată care sunt simptomele diferitelor tipuri de conjunctivită, cum să vă feriţi de ele şi cum le puteţi trata naturist în cazurile uşoare.

Read more: Infuzia din silur vă scapă de conjunctivită

Răşina de brad îmblânzeşte hernia de disc

de Carmen Ciripoiu

Hernia de disc este o afecţiune a coloanei vertebrale tot mai des întâlnită la omul modern, din cauza predispoziţiei spre sedentarism şi limitare la minimum de efort fizic. Chiar dacă nu o vindecă 100%, remediile naturiste ameliorează durerile insuportabile cauzate de această maladie.

Read more: Răşina de brad îmblânzeşte hernia de disc

Ghimbirul alungă greaţa

de Cătălina Tăgârţă

În caz de greaţă, organismul transmite un semnal, încearcă să arate că nu tolerează ceva ori că are o problemă cu simţul mirosului ori cu echilibrul. Centrul care declanşează starea de greaţă, dar şi de vomă se află în creier, şi este legat - prin intermediul nervilor - de stomac şi de organul echilibrului, respectiv de urechea internă. Din fericire, natura are leacuri şi în acest caz.

Read more: Ghimbirul alungă greaţa

Oţetul de mere, duşmanul ameţelilor

de Gabriela Niculescu

Ameţelile trădează afecţiuni ce necesită îngrijire imediată. Dezechilibrul corporal şi afectarea câmpului vizual sunt doar două dintre simptomele ameţelii pe care le putem trata acasă, iar efectele sunt imediate. Noi vă aducem la cunoştinţă următoarele remedii naturiste pentru ameţeală.

Read more: Oţetul de mere, duşmanul ameţelilor

Rădăcina de boz stimulează digestia

de Cătălina Tăgârţă

Bozia nu are un miros plăcut, dar are un rol important în menţinerea stării de sănătate. Planta este utilă în foarte multe situaţii, de la combaterea constipaţiei, obezităţii şi controlarea apetitului alimentar până la gastrită hipoacidă, capacitate de digestie slabă, cistită sau infecţii renale.

Read more: Rădăcina de boz stimulează digestia

Rezervor de proteine şi fibre: năutul

de Daniela Anton

Năutul este un ingredient extrem de popular în bucătăria ţărilor din Orientul Mijlociu şi din Africa, având o valoare terapeutică deosebită. Această plantă este una dintre cele mai vechi leguminoase, fiind cultivată în Estul Mijlociu încă de acum 7.500 de ani. Este folosit în preparate cunoscute cum ar fi humus, falafel sau curry, dar şi în diverse tratamente naturiste.

Read more: Rezervor de proteine şi fibre: năutul

Pământul viu vindecător: argila

de Dana Purgaru

Argila este o rocă sedimentară alcătuită dintr-un amestec de silicaţi şi de fragmente de cuarţ, mică şi alţi compuşi. Este folosită ca agent terapeutic încă din Antichitate, pentru tratamentul unor inflamaţii interne, în infecţii şi arsuri ale pielii, abcese sau afecţiuni ale tubului digestiv.

Read more: Pământul viu vindecător: argila

Antidot pentru tuse: ridichea neagră

de Cristina Cristache

Ridichea neagră este mai mare decât cea roşie, are gust uşor înţepător şi conţine vitaminele B şi C, magneziu, fier, calciu şi iod, ceea ce o face de neînvins când vine vorba despre tuse şi alte afecţiuni pulmonare. Este foarte bună şi pentru copii, ajutând la fixarea calciului în oase. În plus, scade colesterolul şi previne apariţia bolilor de inimă.

Read more: Antidot pentru tuse: ridichea neagră

Ochi sănătoşi cu legume verzi şi portocalii

de Gabriela Bunea

Pentru a avea ochii sănătoşi, specialiştii recomandă cât mai mulţi morcovi. Pe lângă aceştia, mai sunt şi alte alimente ce păstrează starea de sănătate a ochilor sau anihilează efectele negative ale televizorului sau monitorului de calculator.

Read more: Ochi sănătoşi cu legume verzi şi portocalii

Cartofii dulci, barieră în faţa cancerului

de Gabriela Bunea

Cartofii dulci se consumă de mii de ani în întreaga lume, aceştia fiind recunoscuţi pentru beneficiile pe care le aduc organismului. Faţă de cartofii obişnuiţi, aceştia sunt mai sănătoşi, mai bogaţi în vitamine şi mai săraci în calorii.

Read more: Cartofii dulci, barieră în faţa cancerului

Leac pentru palpitaţii: unguraşul

de Carmen Ciripoiu

Apreciat în vechime datorită efectelor vindecătoare pe care le are asupra tuberculozei şi malariei, dar şi la fabricarea bomboanelor medicinale contra tusei, unguraşul sau voronicul, aşa cum mai este cunoscut, e recomandat în tratarea dischineziilor biliare, palpitaţiilor, aritmiilor, eliminarea secreţiilor bronhice sau pentru stimularea poftei de mâncare.

Read more: Leac pentru palpitaţii: unguraşul