de Dana Purgaru
Sucul de rodii are componente ce opresc migrarea celulelor canceroase în organism şi le slăbesc reacţia la stimulii chimici care duc la răspândirea lor, potrivit unui studiu american efectuat recent.
Read more: Rodia opreşte răspândirea tumorilorde Liliana Simidon
Din ce în ce mai des auzim cuvântul „stres”, asociat cu viaţa cotidiană din ce în ce mai agitată. De fapt, acesta este termenul folosit pentru a descrie incapacitatea organismului de a răspunde în mod optim stimulilor emoţionali sau fizici. Cu ajutorul plantelor şi al unui stil de viaţă echilibrat puteţi scăpa de această neplăcere.
Read more: Leac antistres: ţelinade Mariana Borloveanu
Dintre toate trufandalele primăverii, ceapa verde este de departe cea mai întâlnită legumă verde de pe mesele românilor. O cură cu aceasta detoxifică organismul şi reglează activitatea multor glande, ceapa fiind considerată şi un valoros antialergic natural. De asemenea, are în componenţa sa substanţe ce favorizează dezvoltarea şi consolidarea ţesutului osos, fiind benefică şi în afecţiunile oncologice, hepatice, dermatologice sau respiratorii. Maica Serafima, de la Mănăstirea Dealu, ne-a dezvăluit câteva leacuri pe bază de ceapă, pentru tămăduirea mai multor boli.
Read more: Leacuri mănăstireşti: Ceapa verde vindecă numeroase afecţiunide Elena Şerban
Morcovul porcesc este o plantă care are nume multe şi deosebit de ciudate - topinambur, măr-de-pământ, picioică, nap porcesc sau pere iernatice. A fost vreme îndelungată tratată doar ca furaj pentru animale, până când un grup de oameni de ştiinţă nemţi a început să studieze această plantă, numită ştiinţific Helianthus tuberosus. Rezultatele au fost mai mult decât surprinzătoare, pentru că morcovul porcesc are o serie de calităţi terapeutice care ar umple de invidie multe dintre suratele sale.
Read more: Morcovul porcesc, benefic în lupta cu obezitateade Cătălina Tăgârţă
Mesele copioase, luate în grabă, vă pot da mari bătăi de cap, mai ales dacă aveţi o bilă leneşă, care nu-şi face treaba ca la carte. Dacă prezentaţi greţuri, balonări sau dureri stomacale ar fi cazul să luaţi măsuri. Fie mergeţi la medic, pentru a vă prescrie un tratament pentru dischinezie biliară, fie apelaţi la remedii naturiste şi eliminaţi din alimentaţie produsele care vă pot face rău.
Read more: Fiertura de păpădie revigorează bila „leneşă“de Ana Trifan
O scurgere vaginală anormală, care miroase neplăcut şi dă senzaţia de mâncărime indică de multe ori prezenţa unei vaginite. Factorii care duc la apariţia acestei inflamaţii sunt: un tratament cu antibiotice, alimentaţia necorespunzătoare, o igienă locală care lasă de dorit, sarcina sau diabetul.
Read more: Remediu pentru vaginite: usturoiulde Elena Şerban
Deşi sunt înrudite cu numele, ştevia rebaudiană nu are nimic în comun cu ruda ei europeană. Prima este originară din regiunile nordice ale Americii de Sud şi poate atinge chiar şi un metru înălţime.
Read more: Ştevia rebaudiană, cel mai sănătos îndulcitor naturalde Liliana Simidon
Diabetul este o boală metabolică, o tulburare a metabolismului glucidic cauzată de creşterea cantităţii de zahăr din sânge peste 1,10 grame la mie. Cauzele apariţiei sale nu sunt pe deplin cunoscute, însă sunt incriminate atât factorul genetic, dar şi o alimentaţie haotică, în care abundă glucidele cu zahăr suprarafinat, sedentarismul, obezitatea, insuficienţa secreţiei de insulină, stresul, emoţiile puternice şi viaţa dezordonată. Din fericire, această boală poate fi ameliorată cu ajutorul câtorva remedii din surse naturale.
Read more: Ceaiul din teci de fasole ajută în diabetde Elena Nedelcu
Dau o pată de culoare pe câmpii şi dealuri şi sunt culese pentru a înfrumuseţa aspectul locuinţelor, însă puţină lume ştie că florile sălbatice au şi proprietăţi terapeutice, ajutând la vindecarea unor afecţiuni.
Read more: Proprietăţile curative ale florilor sălbaticede Anda Postolache
Lămâia este un fruct cu multiple indicaţii în fitoterapie, care ajută organismul să se fortifice şi să lupte cu bolile, mărindu-şi rezistenţa împotriva microbilor şi a virusurilor. Are o compoziţie bogată în vitaminele A, B1, B2, B3, C, D, E, PP şi în minerale precum fosfor, fier, siliciu, mangan, calciu şi cupru.
Read more: Lămâia distruge tumorilede Eugenia Golub
Prazul (Allium porrum) este o legumă ce aparţine familiei Liliaceae, cu gust foarte asemănător cu cel al cepei, însă mult mai delicat. Provine din teritoriile celtice, dar era cunoscut şi de vechii egipteni, de la care au învăţat romanii obiceiul de a-l folosi, atribuindu-i şi proprietăţi afrodiziace. În zilele noastre, prazul se cultivă în întreaga Europă, însă Franţa deţine supremaţia la acest capitol.
Read more: Prazul previne astenia de primăvară