de Ana-Maria Cocea
Rucola (Rucola balsamica) este o plantă cu frunzele crestate, asemănătoare cu cele ale păpădiei, dar rotunjite la margini. Aceasta a fost preluată din bucătăria italiană, fiind foarte apreciată în lume. Este ,,adorată’’ în dietoterapie, fiind un element de forţă în curele de slăbire şi dezintoxicare. Diferenţa dintre ea şi salata verde românească este că rucola are un gust acrişor, este mai scumpă (fiind importată) şi contribuie mai bine la procesul de digestie.
Read more: Planta italiană ce sporeşte imunitatea: Rucolade Ana-Maria Cocea
Osteoporoza apare pe fondul deficitului de hormon estrogen, hormon ce nu mai este secretat în cantităţi suficiente de ovare, ele atrofiindu-se la menopauză. În absenţa acestuia, apar tulburări în asimilarea şi fixarea calciului, fapt ce duce cu timpul la slăbirea oaselor, iar la investigaţiile radiologice veţi observa că s-a format temuta osteoporoză. Studiile au demonstrat că deficitul de hormon estrogen poate fi compensat de o alimentaţie ce stimulează activitatea hormonală. „Hrana vie”, pe bază de legume şi fructe proaspete, la care se adaugă cerealele nedecorticate, seminţele oleaginoase şi leguminoasele, este extrem de importantă pentru buna funcţionare a oaselor.
Read more: Osteoporoza se poate trata prin „hrană vie”de Anda Postolache
Negrilica, pe numele ştiinţific Nigella sativa, este o plantă medicinală cu atât de multe aplicaţii, încât, în vechime, era considerată un panaceu.
Read more: Seminţele de negrilică vindecă alergiilede Elena Şerban
Tomatele şi peştele au capacitatea de a încetini evoluţia cancerului de prostată. O dietă ce abundă în aceste două alimente poate opri răspândirea în organism a bolii, susţin cercetătorii americani, după ce au studiat dieta a peste 1.000 de persoane care sufereau de această afecţiune.
Read more: Roşiile combat cancerul de prostatăde Anda Postolache
Jneapănul este o plantă răspândită în regiunile de munte şi se găseşte şi la noi în multe locuri. Denumirea lui ştiinţifică este Pinus mugo, dar în popor este cunoscut după mai multe denumiri, cum ar fi: şneapăn, pin pitic, pin de piatră, cetină, jipel, jip şi altele.
Read more: Decoctul de muguri de jneapăn opreşte tuseade Liliana Simidon
Chiar dacă primăvara vine cu paşi repezi, sunt persoane chinuite de artroză, care suferă foarte mult în această perioadă.
Read more: Hreanul este indicat în cazurile de artrozăde Ana Trifan
Produsele naturale sunt, de cele mai multe ori, mai eficiente în rezolvarea problemelor delicate ale trupului decât cele scumpe din comerţ. Aşadar, continuăm seria de trucuri pentru a vă proteja portofelul şi corpul.
Read more: Soluţii naturiste rapide şi eficiente pentru orice boală (III)de Anda Postolache
Un condiment aproape necunoscut românilor este cardamonul, o plantă adusă în Europa din sudul Indiei, pentru a fi folosită la aromatizarea cafelei. Datorită calităţilor afrodiziace, planta şi-a căpătat repede denumirea de „Sămânţa dragostei”. În medicina naturistă se foloseşte sub formă de tinctură sau în combinaţie cu alte plante. Cardamonul este recomandat împotriva: oboselii psihice, tulburărilor de dinamică sexuală, răcelilor, circulaţiei periferice slabe.
Read more: Cardamonul, afrodiziacul-minunede Ana-Maria Cocea
Gulia este un aliment anticancerigen datorită substanţelor (compuşi arsenici) conţinute în tulpina sa, fiind totodată o excelentă sursă de vitamina C, B6, minerale şi fosfor. Planta conţine puţine calorii (100 de grame are doar 27), fiind indicată în curele de slăbire. Mai este recomandată în controlul diabetului, deoarece ajută la stabilizarea nivelului glucozei din sânge, dar şi în infecţiile virale, bronşite sau tuse.
Read more: Gulia redă organismului aspectul tonicde Claudia Stan
Turiţa-mare este o plantă de culoare galbenă, în formă de stea. Planta este intens utilizată încă din vechime în medicina naturistă, fiind renumită pentru proprietăţile sale antioxidante şi antiinflamatorii.
Read more: Turiţa-mare reduce febra!de Anda Postolache
Medicina veche populară spune că vinul pentru inimă nu ar trebui să lipsească din nicio casă, deoarece are influenţe benefice asupra sănătăţii oricui, dar mai ales asupra bolnavilor cardiaci. Reţeta a fost descoperită de călugăriţa elveţiană Hildegard von Bingen, care a trăit între 1089 şi 1179, şi care a spus că mai multe leacuri i-au fost revelate de Dumnezeu.
Read more: Vin tonic pentru cardiaci