de Cătălina Tăgârţă
Lipsa calciului din organism este cauzată în special de alimentaţia săracă în lapte, peşte sau legume. De aceea, pentru a evita scăderea valorilor normale e important să se apeleze la suplimente, la produsele amintite sau la plante care au rolul de a menţine calciul în organism.
Read more: Coada-calului menţine calciul în oasede Gabriela Niculescu
Frunzele şi tulpinile muşcatei au multiple proprietăţi curative, dar nici rădăcinile acestei plante originare din Africa nu sunt de neglijat, având şi ele virtuţi importante. După ce le prelevaţi, spălaţi rădăcinile şi folosiţi-le imediat sau uscaţi-le şi păstraţi-le în pungi de hârtie. Băile din rădăcină de muşcată roşie sunt indicate în cazul bolnavilor cu probleme dermatologice, dar nu numai.
Read more: Rădăcini de muşcată vs afecţiuni dermatologicede Liliana Simidon
Cauza refluxului gastroesofagian o reprezintă închiderea deficitară a sfincterului esofagian inferior. Este un simptom des întâlnit şi puţină lume ştie că dacă nu este tratat se poate ajunge la cancer esofagian. Cei suferinzi trebuie să-şi schimbe stilul de alimentaţie şi, de asemenea, e bine să apeleze şi la remediile oferite de natură.
Read more: Ceaiul de lemn-dulce, leac pentru refluxul gastricde Gabriela Niculescu
Dacă simţiţi că nu vă puteţi reveni după o perioadă stresantă, dacă stările de iritare sunt însoţite de migrene puternice sau de atacuri de panică, poate că ar trebui să consultaţi un medic specialist. Înainte însă de a bate la uşa psihologului încercaţi câteva metode simple de relaxare. Iulia Preda (foto), care a finalizat numeroase studii în domeniul sănătăţii, şi realizatoarea emisiunilor „Weekend GTV” şi „Noi să fim sănătoşi” de la Giga TV, ne-a împărtăşit tainele terapiilor naturiste antistres.
Read more: Ceai de melisă pentru sistemul nervosde Mariana Borloveanu
Originare din zona Coastei de Azur, coacăzele sunt foarte apreciate de francezi, care le folosesc şi ca desert, dar mai ales ca medicament. Aceste fructe de leac au ajuns şi la noi, astfel le putem consuma în stare proaspătă, ceea ce face să beneficiem de efectele imediate ale uleiului volatil pe care aceste fructe de pădure îl conţin, alături de vitamina C, rutozid şi alte vitamine şi minerale.
Read more: Coacăzele, bobiţe de energiede Cătălina Tăgârţă
Banalul mărar este o verdeaţă adeseori trecută cu vederea, deoarece puţină lume ştie că efectele sale medicale ajută în numeroase probleme de sănătate. E recomandat să fie consumat în fiecare zi, proaspăt, în salate de legume, dar şi sub formă de ulei, ceai ori tinctură.
Read more: Mărarul distruge microbiide Daniela Anton
Calităţile vinurilor obţinute din struguri pot fi benefice pentru sănătate prin adăugarea de plante medicinale şi de fructe. Mai exact, se pot prepara vinuri medicinale ce se folosesc pentru tratarea unor afecţiuni sau îmbunătăţirea stării de spirit. Iată câteva reţete eficace în cazul unor afecţiuni des întâlnite.
Read more: Cum preparaţi vinurile medicinalede Gabriela Niculescu
Dacă sunteţi în căutarea unei alternative naturale la antibioticele din farmacii, trebuie să cunoaşteţi plantele cu proprietăţi similare medicamentelor. Antibioticele naturale reprezintă remediul prin care se evită dezvoltarea rezistenţei organismului la bacterii, fără niciun fel de reacţii adverse. În plus, aceste antibiotice naturale sunt ideale în tratarea afecţiunilor bebeluşilor şi ale copiilor, fără a le afecta imunitatea.
Read more: 6 antibiotice naturale de topde Anda Postolache
Minunatele cireşe, simboluri ale verii, nu sunt numai frumoase şi gustoase, ci şi benefice pentru organism, în special dacă sunt consumate timp de mai multe zile la rând într-o cură. Acestea au acţiune depurativă, fiind deosebit de folositoare reumaticilor, bolnavilor de gută şi celor care suferă de litiază biliară şi renală, dar şi persoanelor care sunt afectate de constipaţie cronică.
Read more: Cura cu cireşe reechilibrează organismulde Liliana Simidon
Artrita este o boală ce se manifestă prin inflamarea articulaţiilor, fiind una dintre cele mai grave afecţiuni ale încheieturilor, ce pot apărea din cauza unor dezechilibre la nivelul sistemului imunitar sau în urma unor infecţii microbiene.
Read more: Băile cu flori de fân, salvatoare în artrităde Cristina Cristache
Considerat regele cerealelor, meiul are un rol foarte important în alimentaţie, deoarece conţine cantităţi mari de vitamine, dar şi de minerale, precum potasiu, magneziu şi zinc. Este deosebit de apreciat de nutriţionişti, deoarece are de două ori mai multe proteine decât orezul şi poate fi consumat atât de bolnavii cu intoleranţă la gluten, cât şi de cei cu colon iritabil. În plus, meiul are şi efecte terapeutice care nu trebuie neglijate, fiind de folos atât suferinzilor de artrită, cât şi celor care au probleme cu digestia sau sunt anemici.
Read more: Binecuvântare pentru organism: meiul