- În cazul unei gripe rebele, puteţi prepara un produs extraordinar din 10 g de mărar, 30 g de leuştean, 10 g de urzică, un litru de vin de calitate. Se dă totul într-un clocot şi se mai fierbe încă trei minute, după care se lasă să se răcească. Se bea zilnic câte o lingură înainte şi după masă;
Read more: 3 ponturi pe săptămână (242)de Anda Postolache
Pe lângă acţiunea benefică asupra sănătăţii pe care o au, legumele şi alte produse naturale mai au şi calitatea de a creşte libidoul şi potenţa, fiind afrodiziace puternice. De aceea, încă din Antichitate, oamenii le-au folosit pentru mărirea dorinţei erotice.
Read more: Afrodiziacele din cămara cu legumede Anda Postolache
O serie de frunze, fructe şi scoarţa unor copaci şi pomi sunt utile în diferite afecţiuni. Nu sunt de ocolit, mai ales că de cele mai multe ori au şi gust bun, pe lângă efectul tămăduitor. În articolul următor vă propunem o serie de reţete utile în tratarea unei palete largi de afecţiuni.
Read more: Frasinul ajută bolnavii de gutăde Ana Trifan
Urticaria este o erupţie de forma unor pete de culoare roz, ce poate apărea pe orice parte a corpului (inclusiv mâini, tălpi sau cap) şi provoacă mâncărimi puternice şi senzaţia de arsuri în piele. Apare brusc şi poate fi acută sau cronică. Cea acută durează până la 24 de ore, iar cea cronică peste o lună. Petele provocate de urticarie au forme neregulate şi dimensiuni ce pot merge până la a unei nuci. Simptome ale urticariei pot fi şi frisoanele sau deranjamentele stomacale.
Read more: Trei-fraţi-pătaţi şi comprese cu oţet, împotriva urticarieide Claudia Stan
Stellaria media, răcovina, iarba-găinii sau scânteiuţa este o plantă medicinală foarte răspândită în zonele de deal şi de câmpie atât în Europa, cât şi în America de Nord. Deoarece se înmulţeşte extrem de uşor, răcovina poate produce pierderi de până la 80% din recolta de orz, drept pentru care este considerată un inamic redutabil al acestor culturi. Planta este utilizată în medicina populară de foarte multă vreme ca remediu împotriva râiei, bolilor de piele, bronşitelor, durerilor reumatice, artritelor, vânătăilor etc. În scopuri terapeutice, de la plantă de foloseşte doar partea aeriană.
Read more: Scânteiuţa doboară asteniade Anda Postolache
Câte femei nu au fost chinuite de pantofi incomozi, ce le-au provocat răni? Pentru ele, în special, publicăm câteva reţete uşor de realizat, ce le ajută să scape de dureroasele bătături.
Read more: Alifii contra bătăturilorde Claudia Stan
Sulfina (Melilotus officinalis) sau molotrul galben este o plantă ce creşte în zonele de câmpie ale Europei. În fitoterapie, planta ocupă un loc binemeritat, graţie proprietăţilor sale medicinale, ce ajută la vindecarea multor afecţiuni. Pe lângă uzul medicinal, sulfina mai este folosită şi pentru aromatizare.
Read more: Sulfina, cel mai eficient calmantde Elena Şerban
„De-ai fi tu salcie la mal”…, te-aş face ceai în cana mea… Cam aşa am putea parafraza un celebru cântec interpretat pe vremuri de Mihaela Mihai. De ce am prepara ceai din salcie? Pentru că acesta, realizat din coajă de salcie, este foarte bun pentru a trata reumatismul, guta, răcelile etc.
Read more: Salcia vă scapă de frisoanede Anda Postolache
Venirea anotimpului rece aduce cu sine şi unele probleme de sănătate. Prin acestea se află şi dereglarea acidităţii gastrice. În acest caz, de neînlocuit în tratamentele cu plante medicinale este obligeana, ce are o influenţă benefică asupra digestiei, mai ales că reglează atât hiperaciditatea, cât şi hipoaciditatea.
Read more: Obligeana reglează aciditatea gastrică- Pentru vindecarea mai rapidă de arsuri, degerături, tăieturi şi ulceraţii ale pielii, preparaţi o infuzie din trei linguriţe cu şofran sălbatic, opărite într-o cană cu apă. După ce s-a răcit, înmuiaţi o cârpă uscată în preparat şi aplicaţi pe zonele afectate;
Read more: 3 ponturi pe săptămână (241)de Cătălina Rafailă
Activitatea principală a tractului gastrointestinal este aceea de a transforma alimentele în nutrienţi, folosiţi de organism pentru a produce energie necesară în fiecare zi. Digestia alimentelor se produce în stomac şi în intestinul subţire, unde are loc transformarea chimică în molecule a grăsimilor, carbohidraţilor şi proteinelor. La apariţia unei afecţiuni la nivelul stomacului, această activitate nu mai poate fi îndeplinită corespunzător şi pot apărea simptome cum ar fi: arsurile stomacale, greaţă, stări de vomă, diaree sau constipaţie.
Read more: Leacuri din bătrâni pentru tulburări stomacale