de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu
Sfecla roșie era descoperită în Antichitate, devenind celebră întâi pentru frunze, apoi rădăcina a început să fie utilizată pe scară largă, din Asia până în Grecia, și ca aliment, și ca medicament. România o cunoaște și o apreciază de două secole.
Read more: Sfecla roșie tratează spasmofiliade Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu
Cele dintâi flori care scot capul de sub zăpadă odată cu apariția primăverii, gingașii ghiocei, au o putere tămăduitoare despre care puțină lume știe.
Read more: Băile cu decoct de ghiocei înlătură durerile reumaticede Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu
Fie că este vorba despre ceaiuri vindecătoare sau despre tincturi de-a dreptul uimitoare, de-a lungul vremii, celebra vindecătoare Eva Lubke a strâns remedii incredibile, folositoare în tratarea multor maladii în fața cărora medicii rămân neputincioși.
Read more: Remediile celebrei vindecătoare Eva Lubke Tinctura de sclipeţi, cea mai bună doctorie pentru...de Roxana Istudor şi Eduard Popa
Pentru calitățile fructului său, nuca de cocos, cocotierul este denumit de popoarele Pacificului „Pomul vieții”. Într-adevăr, nuca de cocos furnizează organismului beneficii însemnate, fiind folosită și ca aliment, și ca remediu.
Read more: Nuca de cocos combate hidropiziade Roxana Istudor şi Florica Pintea
Cunoscută din cele mai vechi timpuri, numită în popor și rochița-rândunicii, volbura este un leac de tradiție pentru unele dintre cel mai des întâlnite tipuri de afecțiuni.
Read more: Volbura, leac de tradiţie pentru tuse convulsivăde Roxana Istudor
Crocantă, albă, răcoritoare și cu un gust de fructe, jicama este o comoară nutrițională și terapeutică.
Read more: Jicama protejează ADN de radicalii liberide Roxana Istudor şi Adrian Barna
Rădăcinile plantei numite cassava stau la baza unui extract de amidon care a cucerit întreaga lume cu gustul său delicios: tapioca. Pe lângă acest aspect sunt demne de remarcat beneficiile pentru sănătate pe care le conferă consumul de tapioca.
Read more: Tapioca susţine dezvoltarea musculaturiide Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Silurul este o plantă medicinală binecunoscută în tradiția terapiilor naturiste. Cu un bun renume pe direcția afecțiunilor oculare, silurul tratează și alte boli, dintre cele mai răspândite.
Read more: Silurul tratează insuficienţa hepatică incipientăde Roxana Istudor şi Eduard Popa
Condimentul japonez wasabi este folosit din timpuri imemoriale drept stimulator al apetitului şi adjuvant în digestie. În Japonia antică, această rădăcină era folosită pentru calităţile sale puternic antiseptice, proprietăți cărora li se adaugă multe altele.
Read more: Wasabi inhibă bacteriile care produc carii dentarede Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu
Plantele medicinale sunt elementele esenţiale ale medicinei naturiste, iar calităţile lor curative au străbătut toate epocile dezvoltării societății omenești. Dintre cele care încă nu și-au dezvăluit toate secretele, dar uimesc totuși prin aria de efecte benefice se numără și bubericul.
Read more: Bubericul, ideal în angina diftericăde Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu
Măslinele sunt considerate unul dintre superalimentele lumii, pentru unii nutriționiști figurând chiar pe primul loc. Ca urmare, s-au pus în evidență, totodată, beneficiile pentru sănătate și buna funcționare a metabolismului a sâmburilor acestor fructe minunate. Cunoașterea avantajelor utilizării lor poate determina consumatorii să nu-i mai arunce, dimpotrivă, să le prețuiască și să le folosească proprietățile.
Read more: Sâmburii de masline vindecă fisurile anale