de Carmen Ciripoiu
Acoperă solul pretutindeni în pădurile noastre cu un covor de frunze de un verde deschis, presărat cu flori albe, delicate. Măcrişul-iepurelui, căci despre el este vorba, cu puternice efecte vitaminizante, este un excelent reconfortant şi stimulent al digestiei.
Dacă suferiţi de digestie dificilă consumaţi timp de o săptămână, înainte de masă, salată de măcriş. Aceasta are darul de a accelera digestia, de a stimula secreţia de salivă şi de sucuri gastrice. Pentru vindecarea eczemelor şi a erupţiilor, dar şi în caz de lipsă de poftă de mâncare este recomandat sucul de măcriş. Mod de preparare: se ia un pumn cu frunze proaspete, se pun într-un mojar şi se adaugă 50 ml apă. Se pisează foarte bine, apoi se filtrează. Compoziţia obţinută se bea pe stomacul gol. Frunzele de măcriş se pot consuma şi sub formă de salată, cu puţin ulei. Sunt un excelent vitaminizant şi tonic aperitiv.
Read more: Soluţie pentru digestie lentă: sucul de măcrişul iepurelui