Main menu

header

Duşmanul diabetului: curry

 

de Elena Şerban

Diabetul zaharat este una dintre cele mai răspândite boli cronice netransmisibile şi cea mai frecventă boală endocrină. Printre cauzele diabetului se numără alimentaţia necorespunzătoare, sedentarismul, stresul excesiv, dar şi o serie de factori genetici. Această boală poate fi preîntâmpinată printr-un regim alimentar bine ales, existând o serie de preparate naturale ce împiedică sau întârzie îmbolnăvirea de diabet. Unul dintre acestea este condimentul curry.

Read more: Duşmanul diabetului: curry

Cura cu ginseng previne osteoporoza

de Liliana Simidon

Această boală loveşte în plin, în special femeile trecute de vârsta de 50, dar a început să afecteze şi persoanele de 30 de ani, mai ales cele care consumă frecvent alcool şi tutun. Având în vedere incidenţa acestei boli, este foarte important să se realizeze o prevenţie, pentru a se evita problemele ulterioare.

Read more: Cura cu ginseng previne osteoporoza

Merele pădureţe stopează tumorile digestive

de Mariana Borloveanu

- leacuri mănăstireşti

La sfârşitul toamnei avem prilejul să ne tratăm cu mere pădureţe, aşa cum străbunii noştri au făcut-o de veacuri. Pectina şi complexul de vitamine din fructele mici acrişoare contribuie la scăderea colesterolului şi în egală măsură la detoxificarea organismului, cât şi la stoparea tumorilor canceroase. Maica Teodosia de la Surpatele şi-a amintit o dietă cu carne friptă şi mere pădureţe, care vindecă ulcerul, dar şi alte boli precum diabetul sau afecţiunile digestive.

Read more: Merele pădureţe stopează tumorile digestive

Dovleacul reglează glicemia

de Daniela Anton

Dulceag şi înmiresmat, dovleacul nu e doar o legumă delicioasă care ne duce cu gândul la plăcintele bunicii. El are o valoare nutritivă ridicată, abundă în nutrienţi şi aduce numeroase beneficii sănătăţii.

Read more: Dovleacul reglează glicemia

Ardeiul iute, un bun expectorant

de Cătălina Tăgârţă

Un aliment-medicament, ardeiul iute reprezintă deopotrivă un stimulent şi un antiseptic ce conţine o mare cantitate de vitamina C şi betacaroten. Ardeiul iute e bogat şi în vitaminele K şi B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu şi fosfor. Consumat frecvent, acesta poate regulariza curgerea sângelui şi poate întări inima, arterele şi nervii. În plus, determină arderea rapidă a grăsimilor din corp.

Read more: Ardeiul iute, un bun expectorant

Scăpaţi de infecţiile urechii cu urechelniţă

de Gabriela Bunea

Denumită popular şi argintură, urechelniţa este o plantă medicinală folosită atât pentru uz intern, cât şi extern, pentru tratarea mai multor afecţiuni. Creşte ca floră spontană în Europa, iar la noi e întâlnită în zonele calcaroase.

Read more: Scăpaţi de infecţiile urechii cu urechelniţă

Cherimoya, recomandat în anemii

de Gabriela Niculescu

Cherimoya (Annona cherimola) e fructul naţional din statul Chile, dar se găseşte şi în Ecuador, şi în Peru. Cherimoya este rodul unui copac veşnic verde, aceste fructe fiind dense şi crescând repede. Perioada de creştere începe în februarie, în aprilie fiind perioada ideală pentru culegerea recoltei. Copacul ajunge la maturitate până la 10 metri înălţime. Acest fruct exotic are o mulţime de beneficii şi e folosit deseori ca afrodiziac sau pentru îmbunătăţirea fertilităţii.

Read more: Cherimoya, recomandat în anemii

Şofranul protejează vederea

de Gabriela Niculescu

Şofranul ar trebui să fie unul dintre condimentele nelipsite dintr-o casă, spun cercetătorii australieni, care au descoperit că acesta ajută la îmbunătăţirea vederii, putând preveni chiar orbirea. Şofranul se obţine destul de greu, iar o cantitate mică are proprietăţi foarte puternice, tocmai de aceea este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume.

Read more: Şofranul protejează vederea

Sparanghelul menţine ficatul sănătos

de Liliana Simidon

Ficatul este supranumit „laboratorul central al organismului”, fiind realmente o adevărată uzină pentru corpul nostru. De aceea este poate cel mai afectat de un stil de viaţă nesănătos. Pentru a menţine sănătatea lui, natura vă vine în ajutor cu câteva „trucuri”.

Read more: Sparanghelul menţine ficatul sănătos

Cafeaua de ghindă, energie naturală

de Mariana Borloveanu

- leacuri mănăstireşti

Fascinanta cromatică a toamnei ne binedispune, mai ales în preajma pădurilor cu arbori seculari. Despre stejar am aflat că, pe lângă faptul că ne încântă, are şi puteri tămăduitoare. Părintele Costantinos Karaisaridis din Grecia ne-a destăinuit semnificaţia biblică a stejarului Mamvri, dar şi leacuri cu frunze şi scoarţă uscată, alături de binefacerile nebănuite ale cafelei obţinute din ghindă. Stejarul este adjuvant în hemoragii interne, dizenterie, colită de fermentaţie şi elimină definitiv oboseala.

Read more: Cafeaua de ghindă, energie naturală

Soluţii naturale ce stimulează lactaţia

de Cristina Cristache

Laptele matern are multe calităţi excepţionale atât pentru bebeluş, cât şi pentru mamă. Copilului îi întăreşte sistemul imunitar, îl protejează împotriva diabetului, obezităţii, astmului, iar pe mame le ţine departe de cancerele de sân şi ovarian şi le ajută să se recupereze mai repede. Însă, nu orice sân produce lapte satisfăcător atât calitativ, cât şi cantitativ, şi atunci multe mămici fac greşeala de a introduce suplimente în alimentaţia bebeluşului, fără să încerce mai întâi stimularea producţiei proprii. Din fericire, natura are soluţii.

Read more: Soluţii naturale ce stimulează lactaţia