- Faringita dispare cât ai zice peşte dacă aplicaţi de trei ori pe zi comprese calde la gât cu oţet de mere, argilă sau infuzie de salvie.
- Din vechi timpuri se obişnuieşte să se prevină apariţia vânătăilor prin aplicarea pe zona lovită a unei comprese îmbibate cu oţet.
Reduce libidoul exagerat
Bogată în potasiu, sodiu, calciu, fosfor, fier, dar şi în vitaminele A, B2, C, E şi PP, salata, planta cu efecte depurative, laxative, diuretice, emoliente, hipoglicemiante, analgezice şi antispastice, ne face viaţa mai frumoasă, după cum afirmă specialiştii. Proaspăta salată are rolul de a reduce libidoul exagerat şi fluxul menstrual, poate provoca sau favoriza apariţia menstruaţiei întârziate, calma stările de excitaţie cerebrală. Banala salată este un bun drenor hepatic, măreşte cantitatea de urină eliminată şi, o dată cu acest proces, creşte şi eliminarea toxinelor.
Read more: Salata verde combate arsurile solareBerbec (21.03 - 20.04)
Marcaţi de influenţa planetei Marte, Berbecii sunt firile cele mai dinamice ale cercului zodiacal. Regimul alimentar al acestor nativi este bine să fie alcătuit din ceapă şi praz, pentru că sunt legume cu dublu efect benefic: contribuie la fluidizarea sângelui şi au un uşor efect sedativ. În cazul în care se îmbolnăvesc, ceaiul sau siropul de păducel vor face minuni în restabilirea cât mai rapidă a stării de sănătate a Berbecilor. Berea este pentru nativii acestei zodii mai mult un aliment decât o băutură, pentru că hameiul pe care-l conţine îi fortifică. Vitaminele care îi ajută să se păstreze în formă maximă sunt PP şi B12.
Taur (21.04 - 21.05)
Zodia Taurului guvernează gâtul, amigdalele, laringele şi faringele, gura, limba, maxilarul inferior, glanda tiroidă, vertebrele cervicale, o parte a nervului optic, organele genitale interne la femeii, jugulara şi carotida. Taurii se îmbolnăvesc cel mai adesea de stomac, ca efect al supraalimentaţiei, laringită, dar şi de boli genitale. Alimentele benefice organismului nativilor sunt sparanghelul, anghinarea, cerealele şi fasolea de orice fel. Fructele recomandate sunt toate sortimentele de struguri, merele, perele şi fructele de pădure. Plantele cu efect terapeutic pentru Tauri sunt menta, izma creaţă, cuişoarele şi măcrişul. Li se recomandă consumul vitaminei F.
După 1990, mai ales, am început să bem multe băuturi răcoritoare făcute de marile companii internaţionale, băuturi ce au o sumedenie de E-uri şi îndulcitori ce produc tot felul de probleme de sănătate. Uităm că există posibilitatea de a ne prepara singuri, acasă, nişte băuturi răcoritoare şi pline de vitamine, fără costuri mari.
Zahărul invertit este mai sănătos
Băuturile preparate în casă, pe lângă plăcerea pe care ne-o produc, au şi un rol important în sănătatea noastră. Ele ne aduc un important aport de vitamine, minerale şi enzime în organism, întărind sistemul imunitar, făcându-ne astfel mult mai rezistenţi faţă de microbi, viruşi etc. Pentru a fi şi mai sănătoase pentru organism, este indicat să ne preparăm aceste băuturi cu zahăr invertit. Invertirea zahărului se face prin fierberea lui cu sucul de la una, două lămâi. La un kilogram de zahăr se pune sucul de la două lămâi.
Băutura fortifiantă a adulţilor
Cidrul este o băutură cu un conţinut moderat de alcool, obţinut din fermentaţia sucurilor unor fructe şi flori ale unor plante medicinale. Fiind nişte băuturi ce conţin alcool, sunt destinate exclusiv adulţilor. Sunt folosite ca tonice vitaminizante de adulţii în convalescenţă sau fără poftă de mâncare.
Cidrul din...Măceşe
Într-un borcan de zece litri se pune apă, un kilogram de măceşe întregi, uscate sau 500 g de pulpă mărunţită. Se adaugă 2,5 kg de zahăr, sucul de la două lămâi şi 30-50 g de drojdie. După gust, se poate pune şi coaja lămâilor. Se acoperă cu un tifon pus în două, pentru a se putea elimina bioxidul de carbon rezultat din procesul de fermentaţie şi se ţine astfel între patru şi şase săptămâni la temperatura camerei. În primele 14 zile se amestecă în compoziţie din două în două zile, apoi mai rar. După limpezire se pune în sticle şi poate fi consumat cu moderaţie.
Flori de cătină
În zece litri de apă fiartă se pun 400 g de fructe uscate, trei kilograme de zahăr şi 30-50 g de drojdie de bere. Se lasă la fermentat în aceleaşi condiţii ca şi cidrul de măceşe, dar timp de 15-20 de zile. După trecerea acestei perioade se poate bea, dar atenţie, la suprafaţă se va forma o peliculă uleioasă, ce poate fi folosită ca unguent extern în caz de arsuri şi răni. Se pune direct pe plagă. Aşa că ne alegem cu două produse dintr-o singură preparare.
Coacăze
Se prepară din 1,5 kg coacăze, 1,5 kg zahăr, şase litri de apă. Se aleg fructele sănătoase, se curăţă de codiţe, frunzuliţe şi impurităţi. Se spală sub un jet subţire de apă sau se pun într-o strecurătoare ce se ţine de câteva ori în apă. După ce s-a scurs apa, fructele se strivesc şi se pun într-un vas emailat sau de sticlă.
Separat se prepară un sirop de zahăr din cantităţile de mai sus. După ce se răceşte acest sirop se toarnă peste fructele strivite. Se amestecă bine, se leagă vasul cu tifon şi se lasă să stea 24 de ore într-un loc cald (20-28 de grade Celsius).
După aceea se filtrează printr-un tifon cu strat de vată sau printr-o pânză deasă. Se toarnă în sticle, după ce pe fundul fiecăreia s-au pus câte trei, până la şapte stafide. Sticlele se lasă neumplute cam opt centimetri. Se astupă bine cu dopuri opărite, se leagă cu sfoară şi se ţin într-o încăpere rece, pentru maturare. Se poate consuma după 7, 14 zile. Cidrul obţinut din coacăze are acţiune de întinerire, dizolvă acidul uric de la încheieturi, are efecte afrodiziace şi protejează organismul de atacuri de cord, boli de inimă şi cancer. Pentru a avea efectul scontat se vor consuma câte 100 ml înainte de mesele principale.
Flori de soc
Se prepară din circa 80 g de flori proaspete sau 20 g flori uscate, curăţate de peduncul. Acestea se fierb 20-30 de minute într-un sirop făcut din cinci litri de apă şi un kilogram de zahăr, la care se adaugă sucul a două lămâi, iar după răcire, 10-15 g drojdie de bere. Se lasă la fermentat exact ca şi cidrul de măceşe şi după cinci, şapte zile se pune în sticle, fiind gata de consumat.
Şi amestecurile de plante au efecte diuretice, fiind foarte bune pentru combaterea anuriei.
1. 40 g frunze de mesteacăn, 20 g frunze de vâsc şi 40 g coada-calului. Se ia o linguriţă din acest amestec şi se opăreşte într-o cană cu apă clocotită. Se beau trei căni pe zi.
2. 20 g traista-ciobanului, plus 20 g coada-calului. Opăriţi o linguriţă din acest amestec cu o cană cu apă clocotită şi beţi două căni pe zi.
3. 30 g troscot, 20 g traista-ciobanului, 30 g pir medicinal, 20 g măceş. Infuzia se prepară dintr-o lingură cu amestec la 250 ml apă. Se beau două căni pe zi.
4. 20 g rădăcină de osul-iepurelui, 30 g coada-calului, 10 g fructe de ienupăr, 20 g măceşe şi 20 g cozi de cireşe. Opăriţi o linguriţă şi jumătate de amestec într-o cană cu apă clocotită.
Cauzele anuriei pot fi de natură infecţioasă, toxică sau medicamentoasă, dar poate fi cauzată şi de o deshidratare puternică.
Ceaiul din cozi de cireşe, indicat bolnavilor de rinichi
Dacă medicul a stabilit că anuria este o boală uşoară, vă recomandăm plante cu acţiune diuretică, administrate sub formă de infuzie sau de decoct. Iată câteva reţete ce vă vor repune pe picioare rapid.
Decoctul de cozi de cireşe are un puternic efect diuretic. Puneţi două linguri cu cozi de cireşe într-o jumătate de litru de apă rece, apoi fierbeţi 20 de minute. Preparatul se bea de-a lungul unei zile, cu înghiţituri mici.