de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Prunul african este un arbust omniprezent în Africa de Sud, decorativ și care oferă un fruct minunat, cu gust dulce-acrișor. Planta este deosebit de apreciată deopotrivă în gastronomie și în medicina tradițională.
Read more: Prunele africane tonifică musculatura stomaculuide Carmen Ciripoiu şi Adrian Pătrăuceanu
Piciorul-caprei are în spate o istorie veche de utilizări medicale, oferind beneficii uriașe pentru sănătatea oaselor și a articulațiilor. Conform specialiștilor, rădăcina are un conținut semnificativ de caroten, fier, vitamina C, potasiu, dar și alte elemente active, care țin bolile deoparte.
Read more: Piciorul-caprei îndepărtează durerile provocate de reumatismde Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Prezent în cultura populară din timpuri imemoriale, dedițelul, violet și discret, este un adevărat medicament al naturii, plasat printre vindecătorii verzi.
Read more: Dediţelul, adjuvant în sindromul premenstrualde Roxana Istudor şi Tatiana Solomon
Celebră încă din Antichitate, foarte prețuită pentru proprietățile sale terapeutice, sunătoarea continuă să fie și în prezent un miraculos vindecător și un dar neprețuit al naturii pentru sănătatea omului.
Read more: Sunătoarea vindecă arsurile solarede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Încărcate de nutrienți și de compuși importanți pentru funcționarea organismului uman, semințele celei mai vechi culturi agri- cole a lumii, inul, sunt deopotrivă gustoase, sățioase și pline de beneficii pentru sănătate.
Read more: Tezaur de nutrienţi în cea mai veche cultură agricolă a lumii Seminţele de in previn boala...de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Spectaculoase, colorate uimitor, rezistente și foarte iubite ca plante decorative, mușcatele se află la loc de cinste și printre vindecătorii naturii, întrucât au proprietăți terapeutice relevate cu fiecare nouă cercetare științifică.
Read more: Uleiul esenţial de muşcate, eficient în scleroza laterală amiotroficăde Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu
Vara, când arborele de mir înflorește în Orientul Mijlociu și Africa de Nord, pe trunchiul său se scurge o rășină galbenă dintre cele mai prețioase pentru sănătatea umană, apreciată din cele mai vechi timpuri și utilizată în scop terapeutic pe scară largă și astăzi.
Read more: Mirul amplifică protecţia împotriva razelor UVde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Foarte nutritiv, alcalinizant şi uşor de gătit, cultură majoră în Africa și Asia, meiul este una dintre cele mai hrănitoare cereale din lume și printre puținele care pot fi consumate de persoanele cu intoleranţă la gluten (boala celiacă), având în acelaşi timp şi un conţinut ridicat de proteine (aproape dublu față de orez).
Read more: Meiul menţine nivelul hemoglobineide Simona Soare Ghișea şi Claudia Mîţoi
Greața reprezintă un simptom neplăcut, care apare într-o multitudine de afecțiuni. Uneori, aceasta este însoțită de vărsături puternice și repetate, precum și de scaune diareice, care pot determina dezechilibre hidroelectrolitice, fiind necesare măsuri urgente de hidratare orală sau parenterală (prin perfuzii). Cum poate fi eliminată starea de greață prin remedii naturale, aflați de la doctorul Cristina Munteanu (foto), fitoterapeut și terapeut nutriționist în cadrul Fito Clinic Dr M din Timișoara (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).
Read more: Mai multe condimente şi plante medicinale vin de hac acestei stări accentuate de disconfort Doctor...de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit în scopuri medicinale toate părţile nucului. Despre fructele acestui arbore excepțional se știe că sunt adevărate comori de nutrienți, iar necoapte prezintă particularități remarcabile, pe care medicina naturistă le consemnează la loc de cinste.
Read more: Delicatese extrem de gustoase care vindecă Nucile verzi previn fragilizarea vaselor capilarede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Ștevia este o plantă foarte răspândită, inclusiv în România, în gastronomie fiind celebră pentru gustul acrișor. Pe lângă faptul că este ușor de integrat în preparate culinare, această plantă și-a recăpătat în ultima vreme popularitatea, dat fiind faptul că numeroase cercetări i-au pus în evidență calitățile de vindecător al naturii și aliat al sănătății omului.
Read more: Ştevia vă scapă de surplusul de lichide din ţesutul adipos