Main menu

header

Antioxidantul care vă menţine tinereţea: acai

de Daniela Anton

Consumat de brazilieni de sute de ani pentru proprietăţile sale de a ajuta organismul în lupta împotriva bolilor şi a procesului de îmbătrânire, fructul acai are o capacitate antioxidantă imensă, fiind de 35 de ori mai puternic decât portocalele şi de 10 ori decât merele, cireşele, murele şi zmeura.

Read more: Antioxidantul care vă menţine tinereţea: acai

Creţişoara, aliata femeilor în lupta cu endometrioza

de Cătălina Tăgârţă

ndometrioza este des întâlnită în rândul femeilor aflate în perioada fertilă. Boala poate fi descrisă astfel: ţesutul care căptuşeşte uterul, denumit endometru, ajunge să se dezvolte şi în afara uterului. Şi, dacă în mod normal acesta este eliminat la ciclu (cu excepţia cazului în care femeia rămâne însărcinată), în situaţia de faţă, ţesuturile situate în afara uterului se desprind şi sângerează, dar nu pot fi eliminate de organism, fapt ce duce la inflamarea zonei afectate, la hemoragii şi dureri insuportabile. Din fericire însă, există multe remedii naturiste care pot rezolva această problemă.

Read more: Creţişoara, aliata femeilor în lupta cu endometrioza

Valeriană şi oţet de mere contra insomniei

de Dana Purgaru

Insomnia este o indispoziţie foarte răspândită, în special în marile centre urbane. Cauzele acesteia sunt multiple, principalul factor constituindu-l îmbolnăvirea sistemului nervos. Pentru prevenirea acesteia este util un preparat obţinut pe bază de valeriană.

Read more: Valeriană şi oţet de mere contra insomniei

Leac pentru inimă: dovleacul

de Daniela Anton

Dincolo de gustul minunat şi de aroma miresmată pe care le are, dovleacul poate oferi organismului nostru numeroase beneficii nutriţionale. Iată câteva dintre calităţile sale.

Read more: Leac pentru inimă: dovleacul

Frunzele de corn vindecă miopia

de Carmen Ciripoiu

Odihna, igiena zilnică, alimentaţia adecvată organismului, dar şi tratamentele naturiste ajută la păstrarea vederii şi frumuseţii pe care ochii o reflectă.

Read more: Frunzele de corn vindecă miopia

Minunile uleiurilor esenţiale

de Gabriela Niculescu

Încă din Antichitate se ştie că miresmele ne influenţează comportamentul şi starea de spirit, ne relaxează sau ne energizează. Cercetările moderne au dovedit că aromele ne pot ajuta să ne îmbunătăţim starea de sănătate. Cel mai simplu şi natural mod în care putem beneficia de calităţile curative şi calmante ale aromelor este utilizarea esenţelor volatile, extrase din tulpina plantelor şi din flori, din copaci, fructe şi seminţe. Prin combinarea a două sau mai multe esenţe se obţin nu doar arome unice, ci şi efecte terapeutice mai puternice. Iată câteva esenţe antiseptice care vă vor ajuta în lupta cu infecţiile respiratorii.

Read more: Minunile uleiurilor esenţiale

Aloe vera ajută la refacerea celulelor

de Diana Georgescu

Pentru chinezi este „remediul armoniei”, iar pentru ruşi, „elixirul longevităţii”. Are numeroase virtuţi terapeutice, o adevărată farmacie verde, şi este un puternic aliat al medicinei în tratamentul a peste 100 de afecţiuni. Vechii egipteni o foloseau pentru întreţinerea frumuseţii, calitate recunoscută şi în prezent, fiind ingredientul natural cel mai utilizat de industria cosmetică.

Read more: Aloe vera ajută la refacerea celulelor

Gălbenelele protejează şi regenerează ţesuturile

de Diana Georgescu

Îndrăgite şi apreciate ca plante de cultură decorative, gălbenelele, care mai sunt numite şi filimică, crăiţe sau căldăruşe, au numeroase proprietăţi terapeutice, dar şi culinare. Frunzele, adăugate în salatele de crudităţi, sunt foarte gustoase şi sănătoase, iar petalele au proprietăţi terapeutice asemănătoare şofranului, care este mult mai costisitor.

Read more: Gălbenelele protejează şi regenerează ţesuturile

Cojile fructelor de toamnă ţin cancerul departe

de Carmen Ciripoiu

- Terapia cu coji de fructe trebuie urmată cu precauţie de persoanele care suferă de gastrită!

Cojile fructelor sunt de câteva ori mai valoroase pentru sănătate decât pulpa acestora. Aruncându-le la coşul de gunoi, dăm deoparte cea mai sănătoasă parte a fructelor, iar organismul va fi lipsit de nutrienţii esenţiali. Iată care sunt beneficiile extraordinare pe care organismul le poate avea consumând cojile fructelor de toamnă.

Read more: Cojile fructelor de toamnă ţin cancerul departe

Remedii din natură împotriva varicelor

de Daniela Anton

Varicele sunt dilataţii ale venelor şi au la origine o circulaţie deficitară a sângelui în zona picioarelor. Din cauza faptului că sângele venos nu poate fi drenat corespunzător şi stagnează, cu timpul vor apărea simptome supărătoare ca durere, senzaţie de greutate sau umflarea gambelor. Iată câteva tratamente pe bază de plante pentru ameliorarea acestei boli.

Read more: Remedii din natură împotriva varicelor

Coacăzele negre luptă cu hidropizia

de Iulian D. Moleianu

După culoarea pieliţei fructelor, se deosebesc soiuri de coacăze albe, roşii şi negre. Coacăzele se recoltează în luna iulie, primele care ajung la maturitate fiind cele negre, cu circa şapte-zece zile înaintea celor albe şi roşii. Coacăzele negre îşi intensifică nuanţa în următoarele două-trei zile după recoltare, ceea ce constituie un avantaj la valorificarea lor. Cele albe şi roşii nu-şi mai intensifică deloc culoarea după recoltare. Coacăzele negre au cele mai multe proprietăţi, conţinând elemente minerale alcalinizante ca fosforul, manganul, magneziul, calciul, dar şi mai multă vitamina C, având efect antianemic.

Read more: Coacăzele negre luptă cu hidropizia