de Cătălina Tăgârță şi Sorin Dumitrescu
Întrucât au resurse importante de potasiu şi de magneziu, ce ajută la calmarea acidității gastrice, stafidele pot fi consumate în fiecare zi pentru a asigura un pansament stomacal eficient. Iar pentru a menține sănătatea ficatului, este indicat să se consume… apă de stafide. Aceasta stimulează procesele biochimice de la nivelul organului amintit și ajută la detoxifierea sângelui. Beneficiile apei de stafide provin în mare parte de la strugurii din care se obțin acestea.
Read more: Apa de stafide pansament pentru stomacde Roxana Istudor şi Claudiu Melinte
Cartofii dulci sunt cremoși, extrem de gustoși și destul de versatili încât să fie fel principal, garnitură sau compoziție de plăcintă. Ceea ce face din acest aliment unul de excepție este suma calităților care recomandă cartoful dulce în diete și în prevenirea unor boli grave.
Read more: Cartofii dulci reduc inflamaţiile ţesutului nervosde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Arbust foarte spinos, dracila este binecunoscută din perspectiva utilizării în alimentaţie, fructele fiind folosite pentru dulceaţă și preparate de patiserie. De interes este, pe de altă parte, componenta terapeutică a acestei plante de leac.
Read more: Dracila stimulează masiv secreţia bileide Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu
Multă lume cunoaște valoarea fructelor de ienupăr, folosite în multe bucătării tradiționale pe post de condimente. Dar ienupărul are cu certitudine proprietăți terapeutice dintre cele mai remarcabile, stând la baza multor tratamente direcționate spre sănătate.
Read more: Ienupărul, adjuvant în meningoencefalită viralăde Roxana Istudor
Plantă aromatică binecunoscută în special în cosmetică, mirtul dovedește tot mai multe proprietăți ca aliat în lupta cu tot felul de afecțiuni.
Read more: Mirtul tratează hemoragiile internede Dana Georgescu şi Alexandru Brădescu
Ceaiul verde obișnuit creşte energia, intensifică rata de ardere a caloriilor de către organism, stimulând metabolismul, detoxifică, ajută la reglarea nivelului glicemiei, inhibă pătrunderea glucozei în celulele grase și reduce pofta de mâncare. Toate acestea sunt însă potențate de varietatea de ceai matcha, considerat, pe bună dreptate, cel mai sănătos din lume. Iată, așadar, un motiv foarte puternic pentru care nutriţioniştii recomandă ca din dieta zilnică a celor care şi-au propus să reducă din kilogramele acumulate să nu lipsească cel puțin o cană cu ceai matcha.
Read more: Matcha este considerat cel mai sănătos ceai din lumede Cătălina Tăgârță şi Adrian Barna
În preajma Sărbătorilor Pascale, în casele românilor se desfășoară un adevărat maraton culinar. Iar cum obiceiurile sunt destul de greu de schimbat, nutriționiștii au un singur cuvânt de ordine: cumpătarea. Așadar, gustați din toate, dar câte puțin și pe rând.
Read more: Anghinarea şi păpădia vă dau liber la mesele festivede Carmen Ciripoiu şi Claudiu I.
Chiar dacă au un rol benefic în organism, deoarece împiedică pătrunderea bacteriilor în faringe odată ce s-au inflamat, amigdalele dau naștere unei infecții dureroase, care, netratată, poate produce complicații grave.
Read more: Salvia luptă cu amigdalitade Roxana Istudor
Plantă aromatică foarte populară, folosită din vechime în meniurile asiatice, pentru gustul său deosebit, anasonul are și proprietăți medicinale demne de toată atenția.
Read more: Anasonul previne anemiade Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu
Leziuni ale țesuturilor provocate de acțiunea focului, a apei, a curentului electric, a diferitelor genuri de radiații sau a substanțelor chimice, arsurile conduc, dacă nu sunt tratate la timp, la apariția complicațiilor hepato-renale, pulmonare sau a tromboemboliei.
Read more: Uleiul de in amestecat cu apă de var cicatrizează rănilede Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu
Cele mai recente studii relevă faptul că dieta ketogenică se poate dovedi o modalitate excelentă de ameliorare a uneia dintre bolile larg răspândite ale contemporaneității: guta.
Read more: Dieta ketogenică ameliorează simptomele gutei