de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu
Potrivit studiilor, aproximativ două treimi din populația globului este infectată cu Helicobacter pylori, principala cauză a ulcerelor gastrice, gastritei și a multor altor infecții ale sistemului digestiv. Din fericire, există destule mijloace naturale pentru a trata infec- țiile cu această bacterie, care deseori nu provoacă niciun simptom, și a ameliora problemele de sănătate cauzate de aceasta. Care sunt cele mai bune remedii, aflați din interviul cu fitoterapeutul Dan Păun.
Read more: Fitoterapeut Dan Păun: „Broccoli curăţă organismul de Helicobacter pylori“de Călin Popa şi Alexandru Brădescu
Originar din Indiile de vest și prezent în zone din America Latină, fructul atis este cunoscut de sute de ani pentru calitățile sale nutriționale, gustul deosebit și beneficiile pentru sănătate.
Read more: Atis relaxează muşchiide Călin Popa şi Eduard Popa
Plantă medicinală cu îndelungată tradiție inclusiv în țara noastră, iarba Sfântului Ioan a confirmat calități terapeutice de excepție și în urma studiilor moderne.
Read more: Iarba Sfântului Ioan, adjuvant în enterităde Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu
Chiar dacă au trecut aproape 2.000 de ani de când oțetul a început să fie folosit pentru tratarea bolilor, acesta ocupă și astăzi un loc de frunte în topul celor mai căutate și deopotrivită eficiente leacuri.
Read more: Frectiile cu otet vindecă mialgia lombarăde Călin Popa şi Daniel Alexandrescu
Arbore impunător și cu multiple utilizări în viața omului, eucaliptul este prezent în sisteme medicinale tradiţionale din toată lumea, pentru proprietățile sale de excepție.
Read more: Eucaliptul calmează stările emoţionale intensede Călin Popa şi Florica Pintea
Ienupărul vine cu un alai de efecte vindecătoare încă din Evul Mediu când era considerat un adevărat panaceu în tratarea multor boli.
Read more: Ienupărul învinge aerofagiade Andreea Vasilescu şi Eduard Popa
Consumul de alimente bogate în potasiu (bananele, cartofii albi şi cartofii dulci, fasolea boabe) reduce riscul de accident vascular cerebral la femeile de peste 50 de ani, potrivit unui studiu publicat în revista Stroke.
Read more: Consumul de banane, cartofi şi fasole boabe le poate salva pe femeile trecute de 50 de ani de AVCde Luana Mare şi Sorin Dumitrescu
Toamna este sezonul nucilor şi momentul ideal pentru o terapie ce are la bază aceste aliment natural ce asigură necesarul de vitamine, de minerale, de proteine, de grăsimi şi de carbohidraţi. O combinaţie magică pentru sănătate este cea dintre miezul de nucă şi miere, cele două ingrediente potenţând efectele tămăduitoare ale celeilalte, fapt ce transfomă amestecul într-un adevărat medicament natural.
Read more: Consumul de miere cu nuci combate anemia şi insomniade Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu
Menopauza este o schimbare radicală în viața fiecărei femei, un nou început care vine însă cu o gamă amplă de modificări în organism și poate genera schimbări neplăcute. Cum scăpați de aceste simptome pe care le traversează cu greu orice femeie, aflați din interviul cu fitoterapeutul Mihaela Iliescu (medalion).
Read more: Fitoterapeut Mihaela Iliescu: „Uleiul esenţial de mentă ameliorează simptomele frecvente ale...de Luana Mare şi Florinel Dumitru
Ciuperca parfumată, monarhul ciupercilor, regele ciupercilor, sau ciuperca neagră de pădure, pâinişoară sunt doar câteva denumiri populare ale speciei Lentinula edodes. Originară din Asia, cultivată în ultimii ani şi la noi în ţară, monarhul ciupercilor este un tratament eficace în lupta cu tumorile, dar şi în combaterea efectelor îmbătrânirii.
Read more: Monahul ciuperciolor prelungeşte tinereţea şi viaţade Călin Popa şi Raluca Ogaru
Fruct de dimensiuni mici care crește în sud-estul Asiei, garcinia este creditat, în urma unor cercetări recente, cu capacitatea de a stimula scăderea în greutate și de a ajuta corpul să se mențină energizat.
Read more: Garcinia tratează peristaltismul intestinal