de Raluca Grințescu
Borșul se obţine în principal din tărâţe de grâu, adică din coaja boabelor de grâu, care este extrem de bogată în vitaminele din complexul B (B1, B2, B6, B12), în calciu şi în magneziu, precum şi în oligoelemente, cum ar fi zincul sau seleniul. Adăugaţi la această colecţie de vitamine şi minerale faptul că borşul dobândeşte în urma procesului de fermentaţie şi o serie de acizi organici şi de enzime, şi veţi obţine un tablou complet al acestui remediu, care este un adevărat elixir pentru întregul organism. În mod tradiţional, în medicina populară românească, borşul - foarte puţine alte naţiuni europene îl cunosc - era folosit ca remediu de prim ajutor pentru o sumedenie de neplăceri care apăreau la vreme de sărbătoare. Neplăceri la fel de actuale şi în vremurile de azi, pe care le puteţi combate după următorul program:
Read more: Borşul vindecă bronşita