Main menu

header

Tinctura de propolis cu argilă, leac pentru infecţiile genitale

de Cristina Cristache

Boala inflamatorie pelvină este o infecţie generalizată a tractului genital superior feminin şi cuprinde: infecţia endometrului, a trompelor uterine, a ovarelor, a peretelui uterin ori a mucoasei uterine sau chiar a unor porţiuni ale peritoneului pelvin. Cunoscută şi sub denumirea de anexită, această afecţiune este destul de frecventă în cazul femeilor tinere şi active sexual. În apariţia bolii sunt adesea implicaţi germeni ce se transmit pe cale sexuală ca gonoree sau chlamidia. Alţi agenţi etiologici sunt bacteriile din flora bacteriană normală a colului uterin, ce pot genera afecţiunea în cazul unei imunităţi scăzute a femeii.

Read more: Tinctura de propolis cu argilă, leac pentru infecţiile genitale

Cel mai bun înlocuitor pentru sare: piperul

de Daniela Anton

Aveţi probleme cu inima, iar medicul v-a sfătuit să reduceţi consumul de sare ca să ţineţi boala în frâu? Atunci, puteţi da gust mâncărurilor cu alte condimente sau arome. Cu atenţie la modul în care preparaţi mâncarea, imaginaţie şi îndrăzneală pentru a realiza combinaţii noi veţi putea face cu uşurinţă această trecere către o alimentaţie sănătoasă.

Read more: Cel mai bun înlocuitor pentru sare: piperul

Murele întăresc imunitatea

de Elena Şerban

- Conţinutul mare de magneziu contribuie la rezistenţa oaselor

Unele dintre cele mai bune fructe din lume, nu doar din punct de vedere al gustului, dar şi prin prisma beneficiilor asupra sănătăţii, sunt murele. Acestea întăresc sistemul imunitar datorită cantităţii mari de vitamina C pe care o conţin, previn bolile cardiovasculare şi ajută la absorbţia fierului în organism, reducând anemia. De asemenea, datorită consumului de mure, creşterea peste măsură a presiunii sangvine este considerabil diminuată.

Read more: Murele întăresc imunitatea

Ceaiul de sporis, util în reumatism

de Cătălina Tăgârţă

Planta sporis este cunoscută în popor şi sub denumirea de guşa-porumbelului, iarba-fierului, măturică sau săgeata-Domnului. Aceasta este folosită din moşi-strămoşi pentru ameliorarea durerilor date de reumatism.

Read more: Ceaiul de sporis, util în reumatism

Oţet de mere versus ciuperca piciorului

de Liliana Simidon

Ciuperca piciorului este una dintre cele mai comune infecţii fungice. Aceasta apare în special la persoanele care poartă încălţăminte şi şosete pentru perioade lungi, nelăsând tălpile să se aerisească. Sportivii sunt cei mai predispuşi la acest gen de ciupercă, deoarece picioarele lor transpiră mai mult, iar căldura şi umezeala permit fungilor să se dezvolte rapid.

Read more: Oţet de mere versus ciuperca piciorului

Cum scăpaţi rapid de tuse

de Elena Şerban

Tusea este modalitatea prin care organismul uman încearcă să expulzeze corpi străini. Aerul condiţionat, desele schimbări de temperatură (afară caniculă, în interior 20-22°C), sporii anumitor flori sau copaci pot cauza alergii. Acestea sunt resimţite de corp, ce are tendinţa de a face curăţenie. Astfel apare neplăcuta tuse. Printre cele mai eficiente metode de a scăpa de ea se numără mierea, ceapa, usturoiul, dar şi ciocolata neagră.

Read more: Cum scăpaţi rapid de tuse

Ghinţura repară ficatul

de Cristina Cristache

Ghinţura, numită în popor şi genţiană, lumânărică sau fierea pământului, este considerată unul dintre cele mai puternice tonice amare vegetale existente în natură. Rădăcinile acesteia stimulează deopotrivă pofta de mâncare, digestia şi activitatea normală a ficatului, dar contribuie şi la eliminarea stărilor de nervozitate, irascibilitate şi nelinişte, caracteristice persoanelor cu afecţiuni hepatice.

Read more: Ghinţura repară ficatul

Fasolea neagră accelerează digestia

de Ana Trifan

Un bol de fasole neagră, gătită cât mai simplu, nu e doar o plăcere pentru stomac, ci oferă şi reale beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără susţinerea sistemului imunitar, scăderea nivelului colesterolului rău, aduce o senzaţie de saţietate, elimină poftele culinare şi stabilizează tensiunea arterială.

Read more: Fasolea neagră accelerează digestia

Un cicatrizant eficace: uleiul de niaouli

de Cătălina Tăgârţă

Niaouli (Melaleuca viridiflora) este un arbore răspândit în special în Noua Caledonie şi în Madagascar. Ceea ce, probabil, nu ştiaţi încă este faptul că uleiul esenţial obţinut din frunzele acestuia este un puternic antibiotic natural, ce acţionează asupra a numeroase bacterii, cum ar fi stafilococul auriu, streptococul scarlatinei şi al reumatismului articular acut, dar şi împotriva majorităţii virusurilor şi bacteriilor.

Read more: Un cicatrizant eficace: uleiul de niaouli

Leac pentru copiii agitaţi: feniculul

de Cristina Cristache

Copilul dumneavoastră este neliniştit, neascultător, uneori leneş, greu de mulţumit şi are somnul agitat? Nu vă grăbiţi să mergeţi la medic, deoarece cauzele pot fi multiple, iar soluţiile naturale se află mereu la îndemână.

Read more: Leac pentru copiii agitaţi: feniculul

Curcumina, minune contra cancerului

de Cristina Cristache

Curcumina face parte din familia ghimbirului. Rizomii săi sunt cultivaţi, recoltaţi, fierţi, uscaţi şi transformaţi apoi într-o pulbere ce poate fi folosită drept condiment. Această plantă poate vindeca răni, purifică şi catifelează pielea şi, mai mult, a devenit obiect de studiu în lupta cu celulele cancerigene.

Read more: Curcumina, minune contra cancerului