Main menu

header

O mulţime de beneficii într-un singur fruct: pepenele galben

de Elena Şerban

Parfumat, aromat, pe gustul copiilor, dar şi al adulţilor, pepenele galben este unul dintre deserturile preferate în perioada verii, mai ales dacă, înainte de a fi mâncat, este ţinut câteva ore la rece. De formă sferică sau elipsoidală, acesta este fructul unei plante erbacee originare din Asia. În afara gustului bun, trebuie consumat şi pentru că musteşte de vitamina A, extrem de importantă pentru vedere şi pentru piele, dar şi de potasiu şi vitamina C, cel mai cunoscut antioxidant.

Read more: O mulţime de beneficii într-un singur fruct: pepenele galben

Uleiul de oregano vă scapă de microbi

de Elena Şerban

Bucătăria italiană foloseşte uleiul de oregano aproape la orice preparat. Şi nu e rău deloc, susţin cercetătorii. De aceea, nu poate fi decât îmbucurător că şi în România se utilizează din ce în ce mai des acest produs. Uleiul de oregano este întrebuinţat atât datorită gustului amărui, dar şi pentru calităţile sale terapeutice. Atenţie însă! Cele mai bune substanţe, carvacrolul sau timolul, ce au şi proprietăţi antioxidante, se regăsesc în uleiul volatil de oregano, ce se extrage direct din plantă. Un alt lucru pe care nu trebuie să îl uite gospodinele este acela că uleiul volatil de oregano se obţine dintr-o altă specie de oregano decât cea folosită la gătit.

Read more: Uleiul de oregano vă scapă de microbi

Mure versus îmbătrânire

de Mariana Borloveanu

Murele sunt fructe de pădure foarte răspândite în întreaga lume, întâlnindu-se aproximativ 370 de specii pe tot Globul. Deoarece din acestea se obţin diverse preparate gustoase, dar şi pentru că au efecte recunoscute în medicină, au apărut plantaţii în majoritatea ţărilor din Europa, dar şi în Orientul Mijlociu, America de Nord şi în anumite zone din Africa de Nord.

Read more: Mure versus îmbătrânire

Spiţeria de pe tarabe

de Elena Şerban

Orice femeie are în casă o microfarmacie, un dulăpior în care păstrează unele medicamente pe care s-ar putea să fie obligată să le folosească la un moment dat. Dacă însă, dintr-un motiv sau altul, tocmai când aveţi nevoie de un anumit lucru, exact acela vă lipseşte, nu vă faceţi griji. În permanenţă există alternative naturale.

Read more: Spiţeria de pe tarabe

3 ponturi pe săptămână (281)

- Chiar dacă e vară, puteţi răci, în special din cauza diferenţelor de temperatură sau de la apă rece ori îngheţată. Pentru a vă feri de neplăceri acţionaţi încă de la primele simptome, consumând în fiecare zi trei grame de echinacea, sub formă de tinctură sau de capsule.

Read more: 3 ponturi pe săptămână (281)

Sindromul picioarelor grele

de Liliana Simidon

Venirea verii ar trebui să fie un prilej de bucurie, de relaxare, însă acest anotimp aduce, o dată cu el, pentru unele persoane, probleme precum dureri de glezne şi de gambe, inflamaţii şi simptomul de „picioare grele”. Cele mai afectate sunt femeile (în jur de 79%), din cauza dezechilibrelor hormonale.

Read more: Sindromul picioarelor grele

Tratament inedit pentru hepatită: cenuşa

de Elena Nedelcu

Un remediu cât se poate de natural, dar neobişnuit şi posibil cunoscut de puţină lume este cenuşa. Încă din cele mai vechi timpuri, strămoşii noştri foloseau pulberea rezultată din arderea lemnului, pentru vindecarea sau ameliorarea bolilor, pentru dezinfectarea apei, ca îngrăşământ şi chiar la fabricarea săpunului natural.

Read more: Tratament inedit pentru hepatită: cenuşa

Afinul micşorează nivelul glicemiei

de Gabriela Niculescu

Se ştie deja că mlădiţele de afin tratează bolile de ochi şi diverse afecţiuni digestive, dar cu adevărat uimitor la acest medicament al naturii este faptul că frunzele şi fructele sale conţin o substanţă asemănătoare cu insulina. Astfel, afinul are proprietatea de a scădea nivelul glicemic.

Read more: Afinul micşorează nivelul glicemiei

Condimente care se „bat“ cu cancerul

de Elena Nedelcu

Alimente precum leguminoasele, roşiile, broccoli sau varza, cu un conţinut ridicat de antioxidanţi, sunt parteneri fideli în lupta împotriva cancerului. Dar şi modul în care sunt condimentate aceste alimente poate fi un ajutor în bătălia cu ucigătoarea maladie. Printre aceşti mici soldaţi se numără ceapa, ghimbirul, menta, pătrunjelul şi inul, care, folosite în mod regulat, pot combate proliferarea celulelor canceroase.

Read more: Condimente care se „bat“ cu cancerul

Uleiul de rapiţă vă scapă de stres

de Cătălina Tăgârţă

Oferta de ulei alimentar de pe piaţă e din ce în ce mai variată. Pe lângă cel de floarea-soarelui, cel mai des întâlnit şi folosit în alimentaţie, au apărut şi alte tipuri de astfel de produse, care au şi proprietăţi curative. În acest din urmă scop, ele pot fi folosite, în funcţie de boala de care suferă fiecare, atât în mâncare, cât şi în loc de medicamente.

Read more: Uleiul de rapiţă vă scapă de stres

Napii întăresc sistemul imunitar

de Elena Şerban

În România, oamenii evită, din motive necunoscute, să consume napi, lăsând acest aliment doar pentru „masa” animalelor. Puţină lume ştie însă că aceste rădăcinoase conţin cantităţi apreciabile de vitaminele A, B6, C şi K, fibre, grăsimi, proteine şi cupru. De asemenea, au avantajul că nu îşi pierd din calităţi prin preparare.

Read more: Napii întăresc sistemul imunitar