Main menu

header

Uleiul esenţial de eucalipt, analgezic natural în caz de migrenă

886 7 4de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Arbore nobil, de o frumusețe și o rezistență legendare, eucaliptul îi este util omului dintr-o multitudine de perspective, oferind deopotrivă o cherestea dintre cele mai apreciate și proprietăți vindecătoare, prin intermediul unui ulei esențial faimos în toată lumea.

Read more: Uleiul esenţial de eucalipt, analgezic natural în caz de migrenă

Dincolo de controverse Alimentele biofortificate şi efectele asupra sănătăţii

886 8 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Pe lângă faptul că furnizează energie sub formă de calorii, alimentele aduc organismului vitamine esențiale și alți nutrienți, cu efect demonstrat asupra sănătății. Pentru a crește consumul de micronutrienți, multe țări își fortifică alimentele cu aceste substanțe, în procesul cunoscut ca biofortificare. Alături de modificarea genetică, dincolo de controverse, metoda a vădit efecte certificate asupra bunei funcționări a metabolismului. 

Read more: Dincolo de controverse Alimentele biofortificate şi efectele asupra sănătăţii

Scoarţa de salcie albă previne atacul cerebral

886 7 1de Ștefania Băcanu şi Adrian Pătrăuceanu

Scoarța de salcie albă mai este denumită aspirină naturală, datorită beneficiilor extraordinare pe care le aduce organismului. Preparatele pe bază de scoarță de salcie au acțiune analgezică, antireumatică și astringentă, grație conținutului ridicat de salicină, substanță care are același efect ca acidul acetilsalicilic, ingredientul activ din celebra aspirină.

Read more: Scoarţa de salcie albă previne atacul cerebral

Konjac reduce nivelul de colesterol „rău“

886 9 3de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Plantă al cărei rizom este o adevărată comoară de nutrienți, konjac este utilizat din vremuri străvechi pentru susținerea sănătății și ameliorarea unor dezechilibre metabolice frecvente.

Read more: Konjac reduce nivelul de colesterol „rău“

Murele tratează candidoza digestivă

886 9 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Adaos delicios în orice dietă, murele sunt pline de nutrienți esențiali, ceea ce le face adevărate medicamente ale naturii. Beneficiile pe care oamenii le pot obține din prezența acestor fructe de pădure în meniul zilnic vin din negura vremurilor, iar tradiția utilizării lor continuă.

Read more: Murele tratează candidoza digestivă

Un fruct, o multitudine de beneficii pentru sănătate Sensibilitatea la insulină, redusă cu Maracuja

885 6 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Fruct minunat al uneia dintre cele mai frumoase flori din lume (passiflora), maracuja este extrem de aromat și are un gust dulce-acrișor, unic, calitățile sale culinare fiind dublate de un profil nutri- țional de excepție și o serie de beneficii pentru sănătate.

Read more: Un fruct, o multitudine de beneficii pentru sănătate Sensibilitatea la insulină, redusă cu Maracuja

Talpa-gâştei previne hemoragia postpartum după cezariană

885 7 3de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Una dintre cele mai apreciate și cunoscute plante medicinale, talpa-gâștei este utilizată în diferite moduri ca un remediu pentru vindecarea unui mare număr de probleme de sănătate și este faimoasă pentru calitățile de tonic.

Read more: Talpa-gâştei previne hemoragia postpartum după cezariană

Stejarul roşu îmbunătăţeşte funcţia hepatică

885 7 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Arbore majestuos, „brand” în numeroase zone pe care le împodobește cu nuanța purpurie a frunzelor sale, stejarul roșu furnizează o scoarță care poate fi uscată și măcinată într-o pulbere folosită în scopuri medicinale de-a lungul istoriei.

Read more: Stejarul roşu îmbunătăţeşte funcţia hepatică

Taro ameliorează colita ulcerativă

885 7 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

O uimitoare rădăcină din Asia, taro, s-a răspândit cu repeziciune în toată lumea în ultimele decenii, grație unor proprietăți notabile, deopotrivă nutriționale și terapeutice.

Read more: Taro ameliorează colita ulcerativă

Cânepa ajută inima să se refacă după infarct

885 8 3de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Seminţele de cânepă sunt considerate o sursă majoră de nutrienţi, iar uleiul este de asemenea foarte valoros, fiind folosit atât în bucătăria, cât şi în medicina tradiţională chineză de peste 3.000 de ani. Beneficiile acestei plante sunt atât de extinse, încât cânepa a reintrat în prim-planul preocupărilor cercetătorilor care caută cele mai bune alimente pentru sănătatea omului modern.

Read more: Cânepa ajută inima să se refacă după infarct

Facelia tratează problemele sinusurilor

885 8 1de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu

Facelia, plantă săbatică modestă, care crește în multe locuri, a intrat în atenția apicultorilor grație conținutului mare de nectar, care atrage albinele și furnizează astfel o miere cu totul specială, deopotrivă gustoasă și terapeutică.

Read more: Facelia tratează problemele sinusurilor