Main menu

header

Sânziana galbenă, leac pentru epilepsie

  Sânziana galbenă este o plantă cu flori galbene, mici şi dese, ce se mai numeşte şi Galium verum sau drăgaică. Planta perenă este o floare comună în Europa şi emană un parfum dulce. În popor, drăgaica este cunoscută mai mult ca plantă magică, având proprietăţi uluitoare de a vindeca şi cele mai grele boli.

Read more: Sânziana galbenă, leac pentru epilepsie

Iarba de silur tratează conjuctivita

  Iarba de silur, cunoscută şi sub numele de iarba-ochiului, este o plantă întâlnită pe câmpiile şi păşunile din Europa. Florile silurului, albe sau violete, sunt un remediu sigur pentru o mulţime de afecţiuni.
Read more: Iarba de silur tratează conjuctivita

Lintea, bună pentru convalescenti

  Lintea este una dintre legumele frecvent întâlnite în bucătăria asiatică şi mediteraneeană. Are câteva asemănări cu mazărea şi cu fasolea, dar diferă la numărul de boabe aflate într-o păstaie: în general două. O altă diferenţă constă în timpul de fierbere mai scurt.
Read more: Lintea, bună pentru convalescenti

3 ponturi pe săptămână (209)

- În caz de oxiuri, la copii se dau câte 10-15 seminţe de dovleac descojite zilnic, iar adulţii vor lua câte 20-30 de seminţe pe zi;

- Având acţiune hipotensivă, agrişele se folosesc în tratarea hipertensiunii arteriale. Faceţi o cură de maximum un kilogram de fructe pe zi;
Read more: 3 ponturi pe săptămână (209)

Salcâmul combate hiperaciditatea

  Salcâmul este un copac ce creşte în condiţii variate, dar mai ales în zonele de câmpie. Este originar de pe continentul nord-american, rădăcina lui având proprietatea de a stabiliza solurile uşoare, dar şi de a fixa azotul din atmosferă.
Read more: Salcâmul combate hiperaciditatea

Prietenul de iarnă al organismului: bradul

  Puţini sunt cei care ştiu că mugurii de brad, mestecaţi, ţin de sete şi feresc organismul de bolile de piept şi de plămâni. Fiertura din muguri de brad alungă răcelile şi gripele, atât la animale, cât şi la oameni. Un alt sfat pe care îl oferă fitoterapeuţii este acela că, atunci când mugurii au deja două degete lungime, se culeg şi se prepară din ei tot felul de siropuri şi de licori vindecătoare, ale căror reţete sunt uşor de realizat. De asemenea, din crenguţele de brad şi din vârfurile de pin se prepară o fiertură ce se foloseşte nu numai în caz de boală, ci şi pentru întărirea organismului şi pentru creşterea imunităţii.

Întăreşte sistemul imunitar
Read more: Prietenul de iarnă al organismului: bradul

Sorbestrea opreşte sângerările

  Sorbestrea (Sanguisorba officinalis), denumită popular şi sângeroasă, sângerică sau sorbitoare, este o plantă perenă ce face parte din familia rozaceelor. Tulpina este dreaptă şi poate atinge până la un metru înălţime, iar frunzele sunt lucioase şi zimţate. Nu e o întâmplare că este denumită şi sângeroasă: florile sale sunt purpurii. Poate fi întâlnită pe păşunile umede, în poieni şi în apropierea zonelor mlăştinoase. Înfloreşte în perioada iunie-iulie. Frunzele plantei pot fi folosite în salate, având un gust ce aminteşte de castravete.

Măreşte lăuzelor secreţia de lapte
Read more: Sorbestrea opreşte sângerările

Spânzul verde, o sperantă pentru bolnavii de cancer

  Spânzul verde este o plantă perenă ce creşte în Statele Unite. Frunzele de spânz sunt alterne şi lung peţiolate. Pe măsură ce frunzele ocupă un loc superior pe tulpină, ele devin din ce în ce mai mici. Spânzul reprezintă o speranţă pentru bolnavii de cancer, rezultatele folosirii acestuia ca tratament fiind miraculoase.

Calmează crizele de epilepsie

  Spânzul verde este de mare ajutor în tratarea afecţiunilor sistemului nervos. Infuzia înlătură stările de melancolie, de deprimare şi calmează cu succes accesele de furie. Totodată, îmblânzeşte crizele de epilepsie şi ajută în refacerea ţesuturilor în urma unui accident cerebrovascular. Spânzul îmbunătăţeşte condiţiile cardiace, eliminând posibilitatea apariţiei tahicardiei. Se fierbe o linguriţă cu rădăcina plantei în 250 ml de apă. Se dă în două clocote, se ia ibricul de pe foc, se răceşte, se strecoară şi se beau trei căni pe zi.

Tratează hernia

Read more: Spânzul verde, o sperantă pentru bolnavii de cancer

3 ponturi pe săptămână (208)

- În cazurile de febră, frecţiile cu ardei iute ajută la normalizarea situaţiei.

- Tinctura de angelică este excelentă pentru epuizarea fizică şi nervoasă. Se ia o linguriţă cu tinctură diluată în jumătate de pahar cu apă şi se bea de trei, patru ori pe zi înaintea meselor.
Read more: 3 ponturi pe săptămână (208)

Bănuţi pentru sănătate

  Bănuţul este o plantă erbacee din Europa, ce se aseamănă cu margareta. Florile sunt albe, prinse într-un disc galben şi sunt utilizate pentru a trata o gamă largă de tulburări ale organismului.

Ameliorează durerile în traumatismul pelvian

  Pentru a remedia leziunile ţesuturilor, bănuţii vin în ajutor prin proprietăţile benefice cu care sunt înzestraţi. Infuzia  ajută fibrele musculare să se refacă după o intervenţie chirurgicală. Dar cum o preparaţi? Se toarnă o cană cu apă fierbinte peste o linguriţă cu plantă uscată şi se lasă la infuzat zece minute. Se bea de trei sau de patru ori pe zi. Totodată, această minunată plantă ameliorează durerile intense ale masei musculare cauzate de frig, de degerături. Bănuţii sunt un excelent remediu în cazul Read more: Bănuţi pentru sănătate

Lucerna albastră, hrana verde a milenului

  Lucerna albastră este cel mai hrănitor  aliment din lumea vegetală. A fost numită de arabi „mama plantelor”, după ce aceştia au descoperit minunatele sale proprietăţi. Planta perenă este cultivată pe scară largă şi în Europa, fiind una dintre cele mai valoroase plante de nutreţ, rezistentând la secetă datorită înrădăcinării adânci.

Recomandată în diete

  Folosită în stare proaspătă, lucerna îşi menţine nutrienţii esenţiali necesari bunei funcţionări a organismului. Conţine toate vitaminele (mai puţin vitamina D) şi mineralele ce ajută în asimilarea proteinelor, grăsimilor vegetale, purificând sângele. Calciu, fosfor, fier, magneziu, potasiu, sodiu, toate acestea intră în alcătuirea „mamei plantelor”, pe care, dacă o mâncaţi cât mai des în salate, devine cea mai Read more: Lucerna albastră, hrana verde a milenului