de Ana Trifan
Noni (Morinda Citrifolia) este cunoscut în insulele din Pacific drept „fructul zeilor” sau „fructul magic”, atât datorită calităţilor sale medicinale, cât şi a prezenţei în legendele străvechi ale zonei. Această plantă, care creşte mai ales în regiunile cu lavă vulcanică, este permanent verde.
Read more: Fructul zeilor: nonide Eugenia Golub
Pătlagina sau iarba-bubei, iarbă-grasă, iarbă-mare, limba-boului, limba-mânzului sau limba-oii, cum mai este denumită popular, creşte în toate regiunile ţării noastre, în special în zonele cu umiditate ridicată în sol.
Read more: Pătlagina, remediu al bolilor căilor respiratoriide Anda Postolache
Acţiunea terapeutică a ovăzului germinat se bazează pe proprietăţile sale diuretice, hipoglicemiante, antiastmatice, stimulente ale funcţiei sexuale feminine. De asemenea, reduce acidul uric şi ureea din sânge.
Read more: Ovăzul combate frigiditateade Liliana Simidon
În ultimii ani, bolile de piele au căpătat o amploare fără precedent. Printre acestea se numără şi psoriazisul. Dacă în perioada de vară acesta cunoaşte, de multe ori, o regresie, cum vine toamna, el începe să „explodeze”.
Read more: Seminţele de armurariu, inamicul psoriazisuluide Ana Trifan
Plantele care calmează, care reglează menstruaţiile şi asigură echilibrul hormonal al corpului vă vor ajuta să treceţi mai uşor peste endometrioză.
Read more: Fructul castităţii luptă cu endometriozade Elena Şerban
Prazul nu este doar foarte bun la gust, dar aduce reale beneficii şi în ceea ce priveşte sănătatea. E una dintre legumele care pot fi consumate fără probleme şi de obezi sau supraponderali, dar şi de cei care vor să slăbească, pentru că 100 g conţin doar 43 de calorii.
Read more: Prazul curăţă rinichiide Elena Nedelcu
Frunzele de nuc conţin şi degajă o cantitate mare de iod, iar relaxarea îndelungată la umbra nucului poate dăuna sănătăţii. Puteţi observa şi cu ochiul liber că în preajma nucului nu creşte nimic, iar insectele şi dăunătoarele sunt ţinute la distanţă. Nu trebuie să blamaţi sau să evitaţi nucile ori frunzele, care au un conţinut biochimic diversificat şi proprietăţi terapeutice.
Read more: Remediu pentru diabet: frunzele de nucde Elena Şerban
Sursă importantă de calciu, fier, magneziu şi carbohidraţi, anghinarea se dovedeşte excelentă în tratarea afecţiunilor digestive. Însă, cea mai importantă calitate a sa este aceea că îmbunătăţeşte funcţiile ficatului, pe care îl scapă de toxine. De altfel, specialiştii au arătat de curând că anghinarea poate înlocui cu succes tratamentul pentru stabilizarea nivelului colesterolului.
Read more: Anghinarea alungă toxinelede Liliana Simidon
Aveţi probleme cu somnul, nu puteţi dormi cursiv, sunteţi agitaţi şi vă treziţi mai obosiţi decât eraţi când v-aţi culcat? În acest caz vă confruntaţi cu o insomnie. Pentru a remedia problema puteţi apela la ajutorul produselor din surse naturale.
Read more: Macul vine de hac insomnieide Elena Nedelcu
- Nu doar rădăcina poate fi consumată, ci şi frunzele, care au multă vitamina A
Sfecla roşie, consumată crudă, fiartă, la cuptor sau sub formă de suc, e folosită în numeroase terapii, deoarece s-a demonstrat că are proprietăţi nutritive, energizante, revigorante şi remineralizante.
Read more: Sfecla roşie scade tensiunea arterialăde Elena Nedelcu
Polenul e deosebit de bun pentru sănătate, deoarece conţine tot ce îi trebuie organismului nostru. În plus, albinele îl culeg numai din florile nepoluate de pesticide, aşa că este lipsit de toxicitate. O cură cu acest minunat aliment e benefică pentru toate vârstele.
Read more: Polenul, un miracol pentru sănătate