Foarte multe dintre alimentele sănătoase pe care le consumăm sunt pline de elemente prețioase pentru organism, dar beneficiile pot fi absorbite integral în combinații de câte două, care transformă aceste „perechi” în cocteiluri nutriționale cu maximum de efect.
Consemnată de însuși Dioscoride, celebrul medic al Antichității, în tratatul său și folosită cu succes de daci, tătăneasa rămâne planta-minune despre care se spune că vindecă nu mai puțin de 100 de boli.
Cunoscută ca plantă de leac încă din cele mai vechi timpuri, având și o denumire în limba dacă, diesema, lumânărica a demonstrat proprietăți terapeutice remarcabile, care i-au dus faima.
Arbust surprinzător prin conținutul de substanțe benefice pentru sănătate, lemnul-câinesc este o plantă medicinală care este departe de a-și fi epuizat potențialul terapeutic.
Se știe din bătrâni despre prune în general - și sucul de prune în special - că ajută la digestie, având un efect laxativ natural. Dar beneficiile acestui lichid minunat nu se opresc aici, fiind surprinzător de extinse, arată studii de dată recentă.
Denumit și „arborele cu tigve”, „arborele vieții” sau „pâinea maimuței”, baobabul este, conform tradiției africane, un arbore care a fost plantat cu susul în jos. Dar și un excepțional revitalizant, întăritor și imunostimulator.
Cunoscut în special ca plantă ornamentală, condurul-doamnei este un adevărat antibiotic natural, cu o redutabilă acțiune terapeutică internă și externă.