de Anda Postolache
Suntem în plin sezon al spanacului, şi organismul mai sărac în vitamine şi în minerale nu are decât de câştigat din bogăţia acestei legume care face minuni în special în anemii şi convalescenţă.
Read more: Sucul de spanac ajută în convalescenţăde Liliana Simidon
Anemia este o afecţiune caracterizată prin scăderea numărului de celule roşii din organism. Acestea transportă oxigenul de la plămâni către toate ţesuturile organismului şi sunt produse în măduva osoasă, iar când procesul lor de maturizare este complet, sunt eliberate în sânge.
Read more: Sfecla roşie combate anemiade Mariana Borloveanu
Una dintre legumele de leac ale primăverii, usturoiul verde, face minuni în vindecarea unor boli. Această capacitate se datorează, în principal, conţinutului său bogat în vitamine (A, B1, B2 şi C), substanţe minerale (fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu şi siliciu), dar şi în alicină, o substanţă cu un puternic efect antibiotic. Dintre minunile pe care usturoiul verde le face, vă propunem cel mai vechi şi eficient leac împotriva cheagurilor şi a trombozei arteriale, aflat de la părintele Karaisaridis, din Atena.
Read more: Leacuri mănăstireşti: cea mai veche doctorie pentru cheaguri: usturoiul verdede Dana Purgaru
Aveţi dificultăţi în a vă aminti date de naştere, numere de telefon, nume de actori ori de filme sau cât au costat anumite produse pe care tocmai le-aţi cumpărat? Problemele de memorie pot fi cauzate de oboseală psihică, anxietate, stres şi, bineînţeles, de vârstă. Nu vă panicaţi însă. Acest simptom poate fi îndepărtat sau „îndulcit” cu ajutorul câtorva leacuri „verzi”, iar efectele se vor observa în doar câteva zile.
Read more: Legumele verzi activează memoriade Mariana Borloveanu
Deşi cei mai mulţi dintre noi ne lăsăm atraşi de comoditatea de a cumpăra siropuri din comerţ, este bine să avem în vedere faptul că nimic nu poate fi mai sigur şi mai natural decât preparatul realizat în casă. Siropurile pe care le facem din fructe proaspete conţin principii uşor asimilabile şi sunt bine suportate de organism. Unul dintre cele mai cunoscute vitaminizante naturale, recomandat în special în tratarea afecţiunilor imunitare şi respiratorii, este siropul de cătină.
Read more: Energizant şi tămăduitor: siropul de cătinăde Ana Trifan
Turmericul, cunoscut şi sub numele de curcuma sau de şofran indian, este o plantă cultivată de sute de ani în Asia, în special în India şi în Indonezia. Este un condiment des întâlnit în bucătăria din acele zone, unde e folosit pentru a da aromă şi culoare mâncărurilor. Portocaliul intens e culoarea specifică acestei plante, iar mirosul şi aroma puternice sunt asemănătoare ghimbirului.
Read more: Turmericul vine de hac afecţiunilor la stomacde Anda Postolache
Scoarţa, mugurii şi frunzele de fag sunt folosite cu succes în fitoterapie, iar pentru tratarea bolilor de rinichi reprezintă o soluţie excepţională.
Read more: Fagul, inamicul bolilor de rinichide Liliana Simidon
Denumită popular „aprindere la plămâni”, pneumonia se manifestă prin inflamaţia căilor respiratorii sau a ţesutului pulmonar. Poate fi de origine virală, bacteriană sau micotică. Foarte rar poate apărea şi pneumonia toxică, aceasta fiind cauzată de inhalarea unor substanţe nocive.
Read more: Remediu cu 13 produse din natură contra pneumonieide Ana Trifan
În ultima vreme se vorbeşte numai despre radiaţii. Fie că provin din Japonia, în urma daunelor provocate de recentele cutremure la centrala nucleară, fie că pătrund prin nou descoperita „gaură” din ozon, care va afecta şi ţara noastră, acestea sunt deosebit de nocive asupra sănătăţii pe termen lung. Iată că, din fericire, există plante care ne pot proteja de influenţa lor devastatoare.
Read more: Scutul din calea radiaţiilor: spirulinade Elena Nedelcu
Migdalele, rude cu nucile, reprezintă un aliment extrem de bogat din punct de vedere nutriţional, de aceea sunt o alegere perfectă pentru gustări. Sâmburii sunt bogaţi în proteine (6 g de proteine la 30 g de migdale), fibre (despre care se ştie că au rol protector pentru inimă şi previn diabetul), minerale (benefice sănătăţii oaselor), grăsimi şi acizi graşi esenţiali. De asemenea, migdalele sunt cea mai importantă sursă de calciu dintre toate produsele vegetale, dar şi o excelentă sursă de magneziu. Aceste două minerale sunt esenţiale în organism pentru menţinerea integrităţii oaselor.
Read more: Migdalele protejează inimade Anda Postolache
Bolnavii de gută acuză dureri ale articulaţiilor, apărute „ca din senin”. Această afecţiune se manifestă, în general, la bărbaţii cu vârste cuprinse între 35 şi 55 de ani şi la femeile care au trecut de 45 de ani.
Read more: Infuzia de mesteacăn, inamicul gutei