de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Călugării budiști cresc Rau Ram în grădinile lor și îl consumă frecvent. Plantă aromatică binecunoscută în Asia, Rau Ram este și un medic al naturii, dovedind inclusiv din perspectivă științifică o serie de beneficii pentru sănătate.
Read more: Rau Ram combate infecţia tinea versicolor la bebeluşide Roxana Istudor şi Adrian Barna
Floare delicată, intens colorată, brândușa-de-toamnă este surprinzător de puternică din perspectivă terapeutică, ba chiar se recomandă administrarea sub supraveghere de specialitate, întrucât poate fi toxică. Pe de altă parte, este de mare ajutor pentru tratarea unor afecțiuni des întâlnite.
Read more: Brânduşa-de-toamnă, leac pentru leziunile ligamentelor şi muşchilorde Camelia Onciu
Pielea ne ferește de influențele externe și oferă o barieră între noi și lumea exterioară. Ca atare, ar trebui privită ca un fel de templu, pe care e bine să îl prețuim și să îl hrănim. Crema cu ulei esențial de tămâie este un astfel de răsfăț pentru piele, conferindu-i luminozitate, tinerețe și sănătate. Încercați această rețetă.
Read more: Cremă cu tămâie pentru o piele fără riduride Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Istoria lămâiței ca plantă tămăduitoare vine din urmă cu 2.000 de ani, de la grecii antici, care au dedicat această plată zeiței vânătorii, Diana, și au folosit-o ca remediu pentru numeroase afecțiuni. Acest vindecător al naturii a confirmat, pe parcursul cercetărilor, proprietăți de excepție.
Read more: Lămâiţa, adjuvant în boala Gravesde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Unul dintre cele mai parfumate și mai delicioase fructe tropicale, ananasul aduce nu doar o aromă de excepție - care se potrivește și într-o salată, și lângă o friptură de porc - ci și nenumărate beneficii pentru sănătate.
Read more: Ananasul uşurează congestia sinusurilorde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Mulți oameni folosesc coriandrul pentru a da gust mâncării, însă acest condiment poate fi consumat și în scop terapeutic. Oamenii de știință au descoperit de-a lungul timpului că atât frunzele, cât și semințele plantei conțin numeroase substanțe nutritive care previn și combat diverse probleme de sănătate.
Read more: Vedetă a lumii plantelor aromatice Coriandrul stimulează enzimele digestivede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Plantă medicinală recunoscută pentru proprietăţile sale hepatoprotectoare, dar nu numai, armurariul a fost folosit în medicina tradiţională secole la rând. În ultimele decenii, cercetările ştiinţifice au început să valideze pe rând beneficiile acestui tămăduitor la naturii.
Read more: Armurariul contribuie la sănătatea sistemului cardiovascularde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Arbore de excepție, bradul alb pune la dispoziția sănătății umane un ulei esențial care are toate proprietățile plantei și este util împotriva unui mare număr de afecțiuni.
Read more: Uleiul esenţial de brad alb combate infecţiile tractului respiratorde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Ardeiul pasilla se află la granița dintre legume și condimente, cu aspectul său „ridat”, gustul picant și aroma de… stafide! Vedetă a bucătăriei sud-americane, acest rod deosebit al Pământului este încărcat de nutrienți foarte importanți pentru sănătatea umană.
Read more: Pasilla încetineşte evoluţia bolii Stargardtde Camelia Onciu
O zi obișnuită de vară este incompletă fără o băutură rece. Cel mai potrivit pentru revigorarea și hidratarea sistemului este ceaiul cu gheață pe bază de plante, reconfortant, aromat și vindecător. Un ice tea preparat acasă e mai bun și mai sănătos decât cele din comerț. Alegeți planta în funcție de preferința personală, după gust, culoare, beneficii medicinale. Nu vă sfiiți să adăugați fructe (piersici, pepene, portocale, struguri, ananas), condimente (coriandru, busuioc, rozmarin, scorțișoară, ghimbir), legume (castraveți, măsline, ardei gras) și chiar petale de flori. Nicio combinație nu e interzisă.
Read more: Infuzii răcoroase din plante medicinalede Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Avantajele consumului de orez sălbatic sunt numeroase, ceea ce face din acesta unul dintre cele mai puternice alimente din lume. Cercetă- rile au evidențiat o serie de proprietăți unice ale acestor boabe delicioase, care pot face parte cu succes din orice meniu.
Read more: Orezul sălbatic sporeşte producţia de celule albe