Main menu

header

Leac pentru discopatia cervicală: brusturele

de Cătălina Tăgârţă

Cunoscut şi sub denumirea de lipan, captalan sau podval mare, brusturele poate fi utilizat cu încredere în tratarea multor boli. Planta conţine nitrat de potasiu, ulei eteric, mucilagii, substanţe amare, vitamine din grupul B şi săruri minerale. Însă în funcţie de afecţiunea tratată, aceasta e folosită sub o altă formă.

Read more: Leac pentru discopatia cervicală: brusturele

Ridichile roşii luptă cu litiaza renală

de Cătălina Tăgârţă

La început de primăvară, o salată verde cu ridichi roşii este tot ce-i trebuie organismului pentru a se revigora. De la ţinerea gripei la distanţă până pierderea câtorva kilograme în greutate, mica legumă roşie are multe beneficii asupra organismului dacă este consumată în mod constant.

Read more: Ridichile roşii luptă cu litiaza renală

Preveniţi ateroscleroza cu quinoa

de Mariana Borloveanu

- Leacuri mănăstireşti

Quinoa este o plantă extrem de apreciată, fiind considerată unul dintre cele mai complete alimente ale naturii. În boabele sale se găseşte o adevărată comoară de vitamine şi minerale, iar proteinele sunt mai multe decât în carne. Calciul şi magneziul din quinoa, împreună cu seleniul, fibrele şi vitaminele din complexul B, ajută organismul în lupta cu osteoporoza, sclerozarea vaselor şi afecţiunile hepatice, precum şi stoparea tumorilor canceroase. Părintele Filotei, de la Schitul Lacu, care se hrăneşte de peste 40 de ani cu astfel de boabe, recomandă quinoa în tratarea bolilor vârstei a treia.

Read more: Preveniţi ateroscleroza cu quinoa

Ceai de mătase de porumb pentru poliartrită reumatoidă

de Carmen Ciripoiu

În ciuda faptului că afectează mii de oameni, niciun medicament până în acest moment n-a reuşit să distrugă definitiv poliartrita reumatoidă. Specialiştii afirmă că plantele sunt singurele remedii ce pot ajuta la reducerea durerii.

Read more: Ceai de mătase de porumb pentru poliartrită reumatoidă

V-au apărut primele fire albe? Agrişele vă ajută

de Cristina Cristache

Când la nivelul foliculilor nu mai este produsă melanina, substanţa ce conferă culoarea podoabei capilare, firul de păr îşi pierde nuanţa şi devine alb. De regulă, procesul apare în perioada vârstei a doua, însă, conform statisticilor, albirea prematură afectează un procent ridicat de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani. Chiar dacă până acum credeam că doar vopselele de păr ne mai pot ajuta, se pare că natura are remedii chiar şi pentru această problemă.

Read more: V-au apărut primele fire albe? Agrişele vă ajută

Siropul de coacăze combate tusea

de Carmen Ciripoiu

Tusea, care ne chinuie uneori zi şi noapte şi ne produce disconfort fizic, se poate trata cu metode naturale, simplu de pus în practică, ce nu necesită ingrediente complicate.

Read more: Siropul de coacăze combate tusea

Duşmanul febrei: arţarul

de Loredana Toma

În Egiptul Antic era unul dintre cele mai importante remedii şi cam aceeaşi importanţă o are în popor astăzi. Arţarul (Acer platanoides), numit şi paltin de câmp, căci despre acest arbore este vorba, are lemnul alb, tare, frunze lucioase, galben-aurii, despicate în cinci lobi lungi, ascuţiţi, de 10-18 cm diametru, pline de sevă.

Read more: Duşmanul febrei: arţarul

Scăpaţi de hemoroizi cu slăbănog

de Carmen Ciripoiu

Cunoscut şi sub denumirea de brăduleţ, buruiana celor slabi sau iarbă roşie, slăbănogul este un vechi şi cunoscut antioxidant, hemostatic, astringent, expectorant, antiinflamator, dar şi dezinfectant, cicatrizant şi diuretic.

Read more: Scăpaţi de hemoroizi cu slăbănog

Perele, ideale pentru suferinzii de diabet

de Cătălina Tăgârţă

Dacă vă plac perele, ar fi bine să profitaţi din plin de ele, pentru că au o mulţime de beneficii. Bogate în fibre, potasiu, fier, acid folic şi vitaminele A, C, B2, B3 şi B6, dar şi în calciu, magneziu, cupru şi mangan, acestea pot fi consumate în compoturi sau sucuri, dar cel mai bine e să fie mâncate ca atare, cu tot cu coajă. În plus, sunt bogate în antioxidanţi puternici, care ajută la întărirea sistemului imunitar şi previn cancerul, aşa că pot fi consumate de oricine, nu doar de diabetici.

Read more: Perele, ideale pentru suferinzii de diabet

Fumigaţiile cu smirnă ţin la distanţă infecţiile respiratorii

de Cătălina Tăgârţă

Smirna este răşina unui arbore ce creşte pe ţărmurile deşertice de la Marea Roşie. Aceasta are o mireasmă specială şi proprietăţi vindecătoare excepţionale, fiind utilă atât în răceli, cât şi în indigestie sau în cazul circulaţiei periferice deficitare.

Read more: Fumigaţiile cu smirnă ţin la distanţă infecţiile respiratorii

Remedii „verzi“ pentru detoxificare

de Mariana Borloveanu

- Leacuri mănăstireşti

Chiar dacă aparent avem o stare bună de sănătate, există situaţii în care trebuie să analizăm anumite simptome, care apar în mod nejustificat şi generează afecţiuni nedorite organismului. Părintele Procopie, de la Oaşa, îşi aminteşte că leacurile cu ceaiuri, asociate cu macerate din fructe şi legume, ajută la eliminarea masivă a deşeurilor şi ne scapă de tulburări digestive, renale şi hepatice dintre cele mai grave. Este esenţial ca toate aceste leacuri să fie pregătite cu stricteţe, după reţetele recomandate, de patru ori pe an.

Read more: Remedii „verzi“ pentru detoxificare