de Daniela Anton
Tuse, dureri de oase şi alte afecţiuni de sezon sunt doar câteva dintre problemele în care terapia cu vin medicinal are efecte dovedite. Iată câteva reţete de vinuri pe care le puteţi prepara acasă, pentru a combate problemele de sănătate pe care sezonul rece le aduce.
Read more: Treceţi de afecţiunile iernii cu vinuri medicinalede Iulian D. Moleianu
Curmalele au fost utilizate în terapeutică de persani şi de egipteni încă de pe vremea şahilor şi a faraonilor. Efectele benefice ale curmalei sunt cunoscute în toată lumea, inclusiv în România. Mai mult, frunzele şi crengile de curmal au efect vindecător în cazul multor afecţiuni.
Read more: Curmalele evită cancerulde Raluca Grințescu
Drojdia de bere este folosită pentru prepararea uneia dintre cele mai răspândite şi mai iubite băuturi din lume. De asemenea, este un remediu miraculos pentru o gamă largă de afecţiuni.
Read more: Drojdia de bere înlătură psoriazisulde Raluca Grințescu
Tofu este un aliment nutritiv şi bogat în proteine. De exemplu, 100 de grame de tofu conţin 40% din necesarul zilnic de triptofan (aminoacid esenţial care produce serotonină, răspunzătoare pentru transmiterea perfectă a mesajelor de la creier spre diferite funcţii ale organismului) şi 30% din cel de mangan şi de iod. Alţi nutrienţi esenţiali prezenţi în tofu sunt proteinele, acizii graşi Omega 3, seleniul, cuprul, fosforul, calciul şi magneziul.
Read more: Tofu repară ADN-ulde Raluca Grinţescu
Intoxicația reprezintă, de fapt, un șoc toxic. Introducerea în organism a oricărui compus chimic sau produs ce conține un element dăunător sau în doză mărită duce la intoxicație. Ce puteți face în acest caz? Bătrânii noștri au și pentru asta un răspuns.
Read more: „Doctorii verzi“ în caz de intoxicaţiide Carmen Ciripoiu
Chiar dacă la prima vedere nu pare cu adevărat o boală, oboseala se poate constitui într-o maladie cu adevărat periculoasă prin consecințele sale. Uneori e foarte greu de diagnosticat, dar vestea bună este că oboseala cronică cedează în fața tratamentelor naturiste.
Read more: Sucul de orz verde alungă oboseala cronicade Iulian D. Moleianu
Sărbătorile s-au încheiat şi, ca în fiecare an, nu de puţine ori ne confruntăm în această perioadă cu astenia de iarnă. Soluţia principală este mişcarea constantă, dar nutriţioniştii susţin că și schimbarea dietei vă va ajuta să vă simţiți mult mai bine.
Read more: Leacuri miraculoase contra asteniei de iarnăde Cătălina Tăgârță
O reţetă găsită de un călugăr rus, care are la bază miere şi sirop de ridiche neagră, pare a fi un remediu uimitor în răceli, în gripă şi în tuse. Leacul este unul tradiţional siberian, iar efectele benefice ale băuturii se pot vedea chiar după prima zi de tratament.
Read more: Ridichea neagră vă păzeşte de răguşealăde Dana Purgaru
Condimentul indian turmeric, cunoscut și sub numele de șofran indian sau curcuma, cel care dă culoarea intensă, galbenă celebrului curry, nu este numai gustos și parfumat, ci are și abilități fenomenale de a vindeca diverse boli, printre care și cancerul. El combate efectul nociv al toxinelor în organism, stimulează funcțiile sistemului imunitar, este un puternic antiinflamator, dar și un bun antioxidant. În plus, ajută la slăbit.
Read more: Rădăcina care ţine la distanţă tumorile: turmericulde Raluca Grințescu
Toată lumea a auzit despre acupunctură şi despre efectele ei uimitoare. Acasă, ea poate fi însă înlocuită (mai ales când tratamentele medicamentoase sunt contraindicate) prin aplicarea de seminţe pe punctele reflexoterapeutice. Pentru fixarea precisă a seminţelor, acestea se aplică pe o bandă adezivă, care apoi se aşază pe punctele respective, iar deasupra se mai lipeşte o bucată de bandă.
Read more: Presopunctura cu seminţede Iulian D. Moleianu
Cunoscut cu numele de rădăcină de China, galangalul se foloseşte pentru uleiurile volatile, derivatele de flavonol, dar şi pentru eugenol. Preparatele pe bază de rizom de galangal sunt indicate dacă secreţia gastrică sau biliară este insuficientă, dar şi în caz de poftă de mâncare scăzută.
Read more: Galangalul stimulează secreţiile biliare