Main menu

header

Andivele ajută în ateroscleroză

de Cristina Cristache

Andivele sunt consumate îndeosebi iarna, însă, pentru o siluetă de invidiat în timpul verii, este bine să nu le evitaţi dacă le întâlniţi în supermarketuri. Sunt bogate în vitaminele A, B şi C, dar şi în minerale şi alte elemente vitale. Principala lor calitate este aceea de a detoxifica organismul. Pe lângă beneficiile aduse sănătăţii, o terapie cu andive vă scapă de kilogramele în plus în mod natural, fără stări de rău şi pierderi de energie.

Read more: Andivele ajută în ateroscleroză

Cele mai bogate surse naturale de magneziu

de Gabriela Niculescu

Magneziul este un mineral necesar bunei funcţionări a organismului uman, lipsa lui ducând la dereglări grave. Afecţiunile în care sursele bogate în magneziu pot ajuta sunt dintre cele mai diverse, de la spasme, astenii, gută, artroză, tromboze, anafilaxie până la îmbătrânire, cancer, tremurături, diverse probleme digestive, respiratorii şi hepatice, convulsii sau colite infecţioase. De asemenea, este important de precizat că magneziul se asociază cu potasiul.

Read more: Cele mai bogate surse naturale de magneziu

Pelinul sfidează bolile digestive

de Mariana Borloveanu

- leacuri mănăstireşti

Considerat cel mai puternic tonic amar, pelinul este o adevărată plantă miraculoasă, ce curăţă întregul organism de impurităţi, redând vigoarea şi vioiciunea oricui îl foloseşte. Ceaiul din frunze de pelin este un pansament eficient în bolile de stomac, iar pulberea şi siropul cicatrizează ulcerul cu nişă, stopează balonarea şi contribuie la regenerarea ficatului bolnav. Părintele Gherasim de la Schitul Preajba a învăţat aceste leacuri într-un pelerinaj, de la un călugăr benedictin.

Read more: Pelinul sfidează bolile digestive

Ţelina face minuni în hipertensiune

de Daniela Anton

Ţelina este o legumă folosită în general la gătit, dar şi foarte apreciată datorită virtuţilor sale terapeutice. Este un medicament deosebit de preţios, bogat în vitamine şi în minerale, recomandat în hipertensiune arterială, diabet sau astenie sexuală.

Read more: Ţelina face minuni în hipertensiune

Scăpaţi de răguşeală cu scorţişoară şi cu ridiche neagră

de Daniela Anton

În timpul verii preferăm să consumăm băuturi reci şi îngheţată sau să folosim aparatele de aer condiţionat, sperând că astfel vom suporta mai uşor temperaturile ridicate. Dar acestea pot provoca dureri şi infecţii în gât sau chiar pierderea totală a vocii. Şi astfel se ajunge la răguşeală şi laringită, pe care însă putem să le tratăm cu ajutorul unor leacuri naturiste. Iată câteva dintre ele.

Read more: Scăpaţi de răguşeală cu scorţişoară şi cu ridiche neagră

Oţetul de mărgăritar vă scapă de durerile de cap

de Carmen Ciripoiu

Dincolo de frumuseţea lui, mărgăritarul este adevărat izvor de energie şi de sănătate, fiind considerat medicament natural autentic.

Read more: Oţetul de mărgăritar vă scapă de durerile de cap

Uleiul de muşeţel tratează hipoacuzia

de Carmen Ciripoiu

Pierderea auzului afectează mai mult de 10% din populaţia lumii. Provocată de deteriorarea funcţionării nervilor, hipoacuzia se poate ameliora, uneori până la vindecare, cu remediile bunicii.

Read more: Uleiul de muşeţel tratează hipoacuzia

Maracuya ajută la repararea ţesuturilor

de Gabriela Niculescu

Fructul pasiunii sau maracuya este o sursă bogată în vitamina C, vitamina A şi fier. Seminţele au un conţinut mare de fibre, care îmbunătăţesc digestia. Vitamina A este importantă pentru sănătatea pielii, părului, pentru buna funcţionare a sistemului imunitar, cât şi pentru vedere. Vitamina C ajută la repararea ţesuturilor, la prevenirea bolilor de inimă şi a cancerului.

Read more: Maracuya ajută la repararea ţesuturilor

Bolile coronariene pot fi prevenite prin consumul tomatei purpurii

de Gabriela Niculescu

Tomata purpurie este o tomată modificată genetic, mai gustoasă decât celelalte soiuri, iar culoarea întunecată se datorează antocianinei, un pigment natural. Avantajul pe care-l are această roşie este acela că poate fi culeasă mai târziu decât celelalte, rezistând şi mai mult decât acestea pe tarabă, respectiv o lună. În momentul de faţă, leguma se află în teste de laborator, pentru a se evidenţia capacitatea de prevenţie a unor boli.

Read more: Bolile coronariene pot fi prevenite prin consumul tomatei purpurii

Legume neobişnuite miraculoase pentru sănătate

de Cristina Cristache

Suntem obişnuiţi cu legumele noastre, pe care le savurăm în fiecare sezon, cu al căror gust suntem familiarizaţi şi ale căror proprietăţi le cunoaştem. Totuşi, dacă ne ferim de produsele din import, riscăm să ne privăm de gusturi şi proprietăţi spectaculoase. Astăzi vă deschidem calea către legumele lumii şi proprietăţile lor!

Read more: Legume neobişnuite miraculoase pentru sănătate

Pătrunjelul alungă mirosul de transpiraţie

de Daniela Anton

Cine nu s-a confruntat măcar o dată în viaţă cu o situaţie stânjenitoare, cauzată de transpiraţia abundentă şi de mirosul neplăcut lăsat în urma ei? Emotivitatea excesivă, transformările psihice şi cele hormonale sunt câteva dintre cauzele hiperhidrozei. Vă oferim câteva remedii naturiste ce vă vor scăpa de această problemă.

Read more: Pătrunjelul alungă mirosul de transpiraţie