de Daniela Anton
Ţelina este o legumă folosită în general la gătit, dar şi foarte apreciată datorită virtuţilor sale terapeutice. Este un medicament deosebit de preţios, bogat în vitamine şi în minerale, recomandat în hipertensiune arterială, diabet sau astenie sexuală.
Read more: Ţelina face minuni în hipertensiunede Daniela Anton
În timpul verii preferăm să consumăm băuturi reci şi îngheţată sau să folosim aparatele de aer condiţionat, sperând că astfel vom suporta mai uşor temperaturile ridicate. Dar acestea pot provoca dureri şi infecţii în gât sau chiar pierderea totală a vocii. Şi astfel se ajunge la răguşeală şi laringită, pe care însă putem să le tratăm cu ajutorul unor leacuri naturiste. Iată câteva dintre ele.
Read more: Scăpaţi de răguşeală cu scorţişoară şi cu ridiche neagrăde Carmen Ciripoiu
Dincolo de frumuseţea lui, mărgăritarul este adevărat izvor de energie şi de sănătate, fiind considerat medicament natural autentic.
Read more: Oţetul de mărgăritar vă scapă de durerile de capde Carmen Ciripoiu
Pierderea auzului afectează mai mult de 10% din populaţia lumii. Provocată de deteriorarea funcţionării nervilor, hipoacuzia se poate ameliora, uneori până la vindecare, cu remediile bunicii.
Read more: Uleiul de muşeţel tratează hipoacuziade Gabriela Niculescu
Fructul pasiunii sau maracuya este o sursă bogată în vitamina C, vitamina A şi fier. Seminţele au un conţinut mare de fibre, care îmbunătăţesc digestia. Vitamina A este importantă pentru sănătatea pielii, părului, pentru buna funcţionare a sistemului imunitar, cât şi pentru vedere. Vitamina C ajută la repararea ţesuturilor, la prevenirea bolilor de inimă şi a cancerului.
Read more: Maracuya ajută la repararea ţesuturilorde Gabriela Niculescu
Tomata purpurie este o tomată modificată genetic, mai gustoasă decât celelalte soiuri, iar culoarea întunecată se datorează antocianinei, un pigment natural. Avantajul pe care-l are această roşie este acela că poate fi culeasă mai târziu decât celelalte, rezistând şi mai mult decât acestea pe tarabă, respectiv o lună. În momentul de faţă, leguma se află în teste de laborator, pentru a se evidenţia capacitatea de prevenţie a unor boli.
Read more: Bolile coronariene pot fi prevenite prin consumul tomatei purpuriide Cristina Cristache
Suntem obişnuiţi cu legumele noastre, pe care le savurăm în fiecare sezon, cu al căror gust suntem familiarizaţi şi ale căror proprietăţi le cunoaştem. Totuşi, dacă ne ferim de produsele din import, riscăm să ne privăm de gusturi şi proprietăţi spectaculoase. Astăzi vă deschidem calea către legumele lumii şi proprietăţile lor!
Read more: Legume neobişnuite miraculoase pentru sănătatede Daniela Anton
Cine nu s-a confruntat măcar o dată în viaţă cu o situaţie stânjenitoare, cauzată de transpiraţia abundentă şi de mirosul neplăcut lăsat în urma ei? Emotivitatea excesivă, transformările psihice şi cele hormonale sunt câteva dintre cauzele hiperhidrozei. Vă oferim câteva remedii naturiste ce vă vor scăpa de această problemă.
Read more: Pătrunjelul alungă mirosul de transpiraţiede Cristina Cristache
În urmă cu mii de ani, pe când medicina nu avea încă baze ştiinţifice, Hipocrate folosea vinul în terapiile sale. Cu ajutorul acestei licori, vindeca boli digestive, aritmii cardiace, inapetenţă, dezinfecta răni sau scădea febra. Femeile îl foloseau pentru a-şi îngriji pielea şi părul, dar şi pentru a se menţine tinere cât mai mult. Ca şi medicament, vinul este folosit şi astăzi cu succes în terapii naturiste, pentru vindecare şi longevitate.
Read more: Remediu pentru trup şi suflet: vinulde Carmen Ciripoiu
Considerată simbolul fertilităţii şi al bogăţiei, în India, mazărea, hrănitoare şi bogată în proteine, şi-a câştigat statutul de aliment-medicament.
Read more: Mazărea previne osteoporozade Diana Georgescu
Studii realizate pe zeci de mii de subiecţi au dovedit efectele terapeutice ale roşiilor. În urmă cu circa 3.000 de ani au fost cultivate de mayaşi, care le-au răspândit apoi în toată America de Sud. În Europa au fost aduse în secolul al XVII-lea de conchistadorii spanioli, dar au devenit un aliment uzual după 200 de ani.
Read more: Pătlăgica-roşie asigură vitalitatea creierului