de Călin Popa şi Alexandru Filcu
Dintre cele peste 500 de soiuri de fasole care se cultivă pentru consum în toată lumea, varietatea de culoare neagră se detașează pentru proprietățile sale remarcabile, în primul rând conținutul record de antioxidanți.
Read more: Fasolea neagră stimulează potenţa şi previne îmbătrânireade Călin Popa şi Florica Pintea
Salba este o plantă omniprezentă și discretă, dar în același timp reprezintă un vindecător de excepție, ale cărui beneficii abia încep să fie cunoscute.
Read more: Salba, adjuvant în insuficienţă cardiacăde Sorin Dumitrescu şi Adrian Barna
Apreciat din cele mai vechi timpuri și menționat în Biblie, busuiocul are nu doar valențe multiple în gastronomie, ci se înscrie în topul plantelor cu imense virtuți terapeutice. Tonic excelent pentru persoanele depresive, acesta este eficient și pentru oboseala extremă cauzată de schimbările de fus orar.
Read more: Busuiocul „incită“ cortexul suprarenalde Călin Popa şi Daniel Alexandrescu
Muguri cu un gust deosebit, caperele sunt omniprezente în bucătăria mediteraneană, considerată cea mai sănătoasă din lume. Murate, picante, aromate, caperele îmbogățesc numeroase meniuri și, în același timp, furnizează organismului substanțe prețioase.
Read more: Caperele eliberează căile respiratoriide Călin Popa şi Carmen Bădulescu
Tapioca este o plantă făcută celebră de exploratorii portughezi şi spanioli. A devenit foarte repede populară şi s-a răspândit în Indiile occidentale, Africa şi Asia. Este consumată cu plăcere şi în America. Popularitatea de care se bucură în ultima vreme se datorează faptului că tapioca este un aliment fără gluten, deseori folosit ca agent de îngroşare în locul altor produse pe bază de grâu, care prezintă risc pentru persoanele care suferă de boli celiace.
Read more: Tapioca luptă cu temuta Kwashiorkorde Călin Popa şi Gabriela Comşa
Pădurea amazoniană furnizează cercetătorilor din întreaga lume plante și fructe cvasinecunoscute până acum, dar care se vădesc adevărate comori de substanțe benefice pentru organismul uman. O astfel de „nouă intrare” în lista alimentelor cu potențial pentru sănătate este cupuassu.
Read more: Cupuassu, leac pentru disfuncţiile erectilede Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu-nr786-sapt18-24-iun-2020
Mierea de mană are în compoziţia sa de 20 de ori mai multe minerale şi oligoelemente decât cea obţinută din nectarul florilor, ceea ce face din acest produs al albinelor un mijloc terapeutic remarcabil.
Read more: Mierea de mană tratează cu succes rahitismulde Călin Popa şi Alexandru Filcu
Familia de plante din care face parte și valeriana a dat lumii medicinei naturiste nardul, un vindecător verde care vine din Himalaya și al cărui ulei esențial a fost utilizat ca medicament din timpuri imemoriale.
Read more: Nardul calmează atacurile de panicăde Călin Popa şi Carmen Bădulescu
Flori vesele, omniprezente și care îmbogățesc cu grația și frumusețea lor orice grădină sau pajiște, margaretele sunt, în același timp, și plante terapeutice de top, cu o arie largă de acțiune pe direcția tratării unui mare număr de afecțiuni.
Read more: Margaretele, adjuvant în laringită cronicăde Călin Popa şi Gabriela Comşa
Delicioase, pline de nutrienți prețioși pentru metabolism, nucile pecan sunt versatile și sățioase, evidențiindu-se printr-un conținut ridicat de grăsimi sănătoase - peste 70% din total.
Read more: Nucile pecan, contra bolii Beri Beride Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu
Sistemul digestiv reacționează la fiecare dintre alegerile zilnice ale dumneavoastră, fie că e vorba despre alimentație sau stil de viață, iar odată cu venirea anotimpului cald, unele dintre acestea se acutizează. Mai mult, specialiștii susțin că bolile sistemului digestiv sunt printre cele mai frecvente în rândul populației din România. Care sunt afecțiunile care vă pot da bătăi de cap în această perioadă și cum să le faceți față, aflați de la Mihaela Iliescu (foto), specialist în fitoterapie și nutriție.
Read more: Fitoterapeut Mihaela Iliescu: „Ceaiul de ghimbir este miraculos în toate bolile sistemului digestiv“