de Anda Postolache
Nuci, migdale, fistic, alune, seminţe de floarea-soarelui şi de dovleac, toate aceste graminee sunt deosebit de valoroase pentru sănătatea noastră. Însă trebuie consumate în cantităţi mici, dar aproape în fiecare zi. Ele asigură necesarul de elemente ce se găsesc mai greu în alte alimente şi sunt indicate pentru a echilibrul nostru energetic.
Read more: Echilibru energetic şi sănătate din seminţede Ana-Maria Cocea
Echinacea este o plantă înaltă adusă din America de Nord şi a fost un leac de căpătâi al pieilor roşii. Încă din timpuri străvechi s-au descoperit efectele sale uimitoare de mărire a rezistenţei naturale a organismului la infecţii. Se pare că are rezultate spectaculoase, în timpul sezonului rece, în prevenirea gripei, fiind denumită adesea „vaccinul antigripal natural’’. Cel mai întâlnit stimulent imunitar de pe mapamond este specia cu flori roşii (Echinacea purpurea). Ea acţionează relativ rapid (în trei-patru zile apar efectele de mărire a capacităţii de apărare a organismului în faţa infecţiilor), are o toxicitate scăzută şi poate fi folosită pe termen lung, fără a da efecte adverse.
Read more: Echinacea cu flori roşii, elixirul imunităţiide Anda Postolache
Avitaminozele sunt boli de nutriţie provocate de lipsa uneia sau mai multor vitamine din alimentaţie, fiind strâns legate şi de scăderea imunităţii organismului. Apar mai ales iarna, când consumaţi mai puţine fructe şi legume proaspete.
Read more: Avitaminozele, îndepărtate cu trandafir sălbaticde Liliana Simidon
Primăvara aduce cu ea şi crizele de ulcer. În acest anotimp ele încep să-şi facă de cap. Afecţiunea, fie cea gastrică, fie cea duodenală, se caracterizează prin apariţia de mici eroziuni la nivelul mucoasei stomacului sau duodenului. Prezenţa acestor mici răni se face simţită printr-o simptomatologie diversă, ce se concretizează în pusee acute ce alternează cu perioade de „linişte”. Principal simptom este senzaţia de arsură sau durere surdă la nivelul abdomenului superior, ce apare atunci când stomacul este gol. Suferinţa poate să se întindă pe o perioadă de la câteva minute la câteva ore. Nu sunt excluse stările de greaţă, vărsăturile, scaunele, ce pot fi închise la culoare, iar senzaţia de saţietate se instalează după doar câteva înghiţituri.
Read more: Sucul de varză luptă cu ulcerulde Maria Petrache
O viaţă sănătoasă se reflectă prin longevitate. Una intimă activă măreşte nivelul endorfinelor, care, la rândul lor, măresc speranţa de viaţă. În plus, satisfacţia pe plan sexual micşorează nivelul hormonilor de stres, adrenalina şi cortizonul, ce ne fură câţiva ani din viaţă. Un dormitor armonios şterge şi anii de pe faţă, ajutându-vă să arătaţi mai tineri. Studiile relevă că persoanele satisfăcute pe plan sexual atât din punct de vedere calitativ, cât şi cantitativ arată cu patru până la şapte ani mai tinere decât cele mai puţin norocoase din acest punct de vedere, relatează Health!Yahoo.
Read more: 7 secrete pentru creşterea libidouluide Ana-Maria Cocea
Rucola (Rucola balsamica) este o plantă cu frunzele crestate, asemănătoare cu cele ale păpădiei, dar rotunjite la margini. Aceasta a fost preluată din bucătăria italiană, fiind foarte apreciată în lume. Este ,,adorată’’ în dietoterapie, fiind un element de forţă în curele de slăbire şi dezintoxicare. Diferenţa dintre ea şi salata verde românească este că rucola are un gust acrişor, este mai scumpă (fiind importată) şi contribuie mai bine la procesul de digestie.
Read more: Planta italiană ce sporeşte imunitatea: Rucolade Ana-Maria Cocea
Osteoporoza apare pe fondul deficitului de hormon estrogen, hormon ce nu mai este secretat în cantităţi suficiente de ovare, ele atrofiindu-se la menopauză. În absenţa acestuia, apar tulburări în asimilarea şi fixarea calciului, fapt ce duce cu timpul la slăbirea oaselor, iar la investigaţiile radiologice veţi observa că s-a format temuta osteoporoză. Studiile au demonstrat că deficitul de hormon estrogen poate fi compensat de o alimentaţie ce stimulează activitatea hormonală. „Hrana vie”, pe bază de legume şi fructe proaspete, la care se adaugă cerealele nedecorticate, seminţele oleaginoase şi leguminoasele, este extrem de importantă pentru buna funcţionare a oaselor.
Read more: Osteoporoza se poate trata prin „hrană vie”de Anda Postolache
Negrilica, pe numele ştiinţific Nigella sativa, este o plantă medicinală cu atât de multe aplicaţii, încât, în vechime, era considerată un panaceu.
Read more: Seminţele de negrilică vindecă alergiilede Elena Şerban
Tomatele şi peştele au capacitatea de a încetini evoluţia cancerului de prostată. O dietă ce abundă în aceste două alimente poate opri răspândirea în organism a bolii, susţin cercetătorii americani, după ce au studiat dieta a peste 1.000 de persoane care sufereau de această afecţiune.
Read more: Roşiile combat cancerul de prostatăde Anda Postolache
Jneapănul este o plantă răspândită în regiunile de munte şi se găseşte şi la noi în multe locuri. Denumirea lui ştiinţifică este Pinus mugo, dar în popor este cunoscut după mai multe denumiri, cum ar fi: şneapăn, pin pitic, pin de piatră, cetină, jipel, jip şi altele.
Read more: Decoctul de muguri de jneapăn opreşte tuseade Liliana Simidon
Chiar dacă primăvara vine cu paşi repezi, sunt persoane chinuite de artroză, care suferă foarte mult în această perioadă.
Read more: Hreanul este indicat în cazurile de artroză