de Elena Nedelcu
Frunzele de nuc conţin şi degajă o cantitate mare de iod, iar relaxarea îndelungată la umbra nucului poate dăuna sănătăţii. Puteţi observa şi cu ochiul liber că în preajma nucului nu creşte nimic, iar insectele şi dăunătoarele sunt ţinute la distanţă. Nu trebuie să blamaţi sau să evitaţi nucile ori frunzele, care au un conţinut biochimic diversificat şi proprietăţi terapeutice.
Read more: Remediu pentru diabet: frunzele de nucde Elena Şerban
Sursă importantă de calciu, fier, magneziu şi carbohidraţi, anghinarea se dovedeşte excelentă în tratarea afecţiunilor digestive. Însă, cea mai importantă calitate a sa este aceea că îmbunătăţeşte funcţiile ficatului, pe care îl scapă de toxine. De altfel, specialiştii au arătat de curând că anghinarea poate înlocui cu succes tratamentul pentru stabilizarea nivelului colesterolului.
Read more: Anghinarea alungă toxinelede Liliana Simidon
Aveţi probleme cu somnul, nu puteţi dormi cursiv, sunteţi agitaţi şi vă treziţi mai obosiţi decât eraţi când v-aţi culcat? În acest caz vă confruntaţi cu o insomnie. Pentru a remedia problema puteţi apela la ajutorul produselor din surse naturale.
Read more: Macul vine de hac insomnieide Elena Nedelcu
- Nu doar rădăcina poate fi consumată, ci şi frunzele, care au multă vitamina A
Sfecla roşie, consumată crudă, fiartă, la cuptor sau sub formă de suc, e folosită în numeroase terapii, deoarece s-a demonstrat că are proprietăţi nutritive, energizante, revigorante şi remineralizante.
Read more: Sfecla roşie scade tensiunea arterialăde Elena Nedelcu
Polenul e deosebit de bun pentru sănătate, deoarece conţine tot ce îi trebuie organismului nostru. În plus, albinele îl culeg numai din florile nepoluate de pesticide, aşa că este lipsit de toxicitate. O cură cu acest minunat aliment e benefică pentru toate vârstele.
Read more: Polenul, un miracol pentru sănătatede Mariana Borloveanu
În tradiţia populară românească, bradul simbolizează arborele cosmic, dar este, în acelaşi timp, o nesecată resursă de leac pentru foarte multe boli. Mugurii săi sunt folosiţi în scopuri terapeutice, în special datorită faptului că fac adevărate minuni la plămâni.
Read more: Întăriţi-vă plămânii cu sirop de bradde Ana-Maria Cocea
Castanul comestibil este originar din sud-estul Europei, fiind uşor de recunoscut după fructele sale, care au o compoziţie asemănătoare grâului. Acestea reprezintă o sursă importantă de hidraţi de carbon, fosfor, lecitină şi vitamina C. Principala calitate a castanelor digestive este că tratează problemele care apar o dată cu schimbarea anotimpurilor, neplăcerile digestive şi intestinale, dar ameliorează şi diferite boli ale bătrâneţii.
Read more: Castanele comestibile tratează reumatismulde Elena Şerban
Brumării, grase româneşti, vineţii, Stanley sau D’Agean, mici sau mari, timpurii sau târzii... Indiferent de soiul lor, prunele sunt unele dintre cele mai bune fructe ale toamnei. Dulci, zemoase şi pline de vitamine, ele sunt preferate în special de persoanele care şi-au propus să slăbească, nu doar pentru că au un conţinut mic de calorii (o prună are doar 35 de calorii), ci şi pentru că au efect laxativ.
Read more: Depresia, alungată cu prunede Liliana Simidon
Tiroida este una dintre cele mai importante, chiar vitale, glande endocrine. Ea secretă hormoni care sunt indispensabili pentru buna funcţionare a diverselor organe şi influenţează foarte multe aspecte ale vieţii noastre precum: procesul de creştere, buna funcţionare a inimii, ritmul cardiac, dispoziţia mentală, greutatea corporală, ciclul menstrual, sănătatea tuturor ţesuturilor, viaţa sexuală şi sistemele respirator, muscular şi digestiv.
Read more: Ghimpele stimulează tiroidade Mariana Borloveanu
După o vară caniculară, variaţiile de temperatură atât de frecvente în această perioadă afectează organismul uman, indiferent de vârstă sau de starea de sănătate. Din acest motiv este esenţial să vă creşteţi imunitatea pentru a preveni îmbolnăvirea. Pentru aceasta nu trebuie să vă îndopaţi cu vitamine de la farmacie, ci aveţi la dispoziţie o gamă largă de plante, care, prin conţinutul lor, au rol de catalizatori în reacţiile de producere a anticorpilor şi de stimulare a limfocitelor.
Read more: Imunitatea, stimulată cu plantede Eugenia Golub
În Evul Mediu, pătrunjelul era unul dintre cele mai cunoscute condimente, iar în prezent se cultivă masiv în Statele Unite, Canada şi Europa. De la această plantă se folosesc frunzele şi rădăcina. Pătrunjelul este un important antioxidant, având mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau orice alt fruct. De asemenea, el mai conţine vitaminele A, B, E şi K, betacaroten, magneziu, fosfor, fier, mangan, sodiu, potasiu, sulf şi calciu.
Read more: Pătrunjelul tratează sterilitatea şi impotenţa