de Roxana Istudor şi Flori Pintea
Ferigă renumită, coada-calului a fost folosită ca remediu naturist încă din vremea vechilor imperii grec și roman. Cercetările contemporane au confirmat proprietățile acestui vindecător natural, clasificând planta în categoria celor care tratează numeroase probleme de sănătate, deopotrivă interne și externe.
Read more: Coada-calului previne osteopeniade Roxana Istudor şi Adrian Barna
Plantă medicinală valoroasă, ciuboțica-cucului este utilizată de mult timp pentru tratarea unui mare număr de afecţiuni. Pe lângă faptul că are efect antiinflamator şi febrifug, planta conţine principalul ingredient al aspirinei, fiind un tămăduitor natural de calibru.
Read more: Ciuboţica-cucului linişteşte tusea cronicăde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
De când oamenii de știință au pus în evidență proprietățile extraordinare ale orzului verde, această cereală a început să fie comercializată sub formă de pulbere, capsule și tablete, tot mai multe persoane dorindu-și să beneficieze de tabloul extins de avantaje asupra sănătății pe care le are acesta.
Read more: Orzul verde accelerează eliminarea toxinelor acumulate în organismde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Oamenii folosesc de sute de ani izma, atât datorită aromei sale inconfundabile, cât şi pentru proprietăţile sale medicinale. Milioane de persoane din toată lumea beau ceai de plantă datorită gustului, dar delicioasa băutură aduce o serie de beneficii incontestabile pentru sănătate și longevitate.
Read more: O plantă medicinală pentru eternitate Izma tratează vertijulde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Plantă de excepție, cânepa este de mare folos oamenilor, de la țesături la materiale de construcții și inclusiv la nivel de semințe, pe care cercetările oamenilor de știință le-au introdus în lista marilor aliați ai sănătății.
Read more: Cânepa reglează funcţionarea glandei tiroidede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Una dintre plantele cele mai surprinzătoare prin cuprinderea utilizărilor, anghinarea este cultivată deopotrivă pentru consum alimentar, pentru formularea unor preparate farmaceutice şi în scop decorativ. Disponibilă sub formă de ceai, tinctură şi pulbere, planta este un adevărat aliment-medicament.
Read more: Anghinarea protejează ficatul de acţiunea radicalilor liberide Roxana Istudor şi Adrian Barna
Condiment foarte popular, care potențează gustul oricărui preparat, accentuându-i aroma, piperul roșu este mai mult decât o plăcere a gustului, este și un aliat al sănătății.
Read more: Piperul roşu sprijină scăderea în greutatede Georgiana Mihalcea
Conopida este considerată de mulți unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe Pământ. Studiile ample sugerează că reprezintă o sursă excelentă de antioxidanți naturali și că este un furnizor de vitamine esențiale, carotenoide, fibre, zaharuri solubile, minerale și compuși fenolici. De fapt, se crede că legumele crucifere sunt cea mai mare sursă de compuși fenolici din dieta noastră!
Read more: Conopida curăţă organismul de toxinede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Multe persoane consideră că unei ciorbe impecabile nu-i poate lipsi leușteanul. Această plantă aromatică este atât de populară, încât unele feluri culinare nici nu se pot imagina în absența sa. Pe de altă parte, leușteanul este și un vindecător cunoscut din vechime pentru proprietăți terapeutice pe care știința modernă le confirmă.
Read more: Leuşteanul sporeşte aportul de oxigen către plămânide Camelia Onciu
Multă lume se întreabă dacă e bine să înghițim semințele de pepene. Aceste semințe nu trebuie aruncate. Puteți fi surprinși de beneficiile pe care le aduc sănătății prin conținutul de fibre, minerale și vitamine. În plus, nu îngrașă și pot fi ingredient pentru preparate culinare deosebite.
Read more: Seminţele de pepene combat retenţia de apăde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
În timp ce boabele de cafea sunt prăjite și procesate pentru a genera produsul pe care oamenii îl beau în fiecare dimineață, procesul schimbă gustul, aroma, culoarea și nivelul de nutrienți. Prin comparație, boabele de cafea verde rămân complet crude, astfel încât păstrează compuși cu beneficii de excepție.
Read more: Cafeaua verde coboară nivelul hormonului stresului