de Cătălina Tăgârţă
Deşi poate părea greu de crezut, există situaţii în care alimentaţia este principala vinovată pentru frigul resimţit, nu doar temperaturile scăzute. De aceea, e important ca fiecare persoană să cunoască şi să consume produse despre care se spune că ţin de cald. În acest fel veţi reuşi să ţineţi la distanţă şi răceala.
Read more: Vă e frig? Încălziţi-vă cu… alune şi migdalede Adela Stăncescu
Originar din centrul şi din sudul Europei, saschiul poate fi găsit din Portugalia până în Olanda, ţările baltice, Caucaz şi Turcia. Creşte în pădurile umede de foioase şi în regiunile de câmpie şi de deal, unde formează poieniţe compacte. Planta este cultivată în special în parcuri, pentru că rămâne verde şi iarna. În ţara noastră se întâlneşte în zona subalpină şi alpină şi este folosită pentru tratarea multor afecţiuni.
Read more: Saschiul stimulează creierulde Anda Postolache
Tătăneasa (Symphytum officinale) este o plantă medicinală folosită pentru a vindeca mai rapid entorsele şi luxaţiile, dar s-a dovedit eficientă şi în cazul tumorilor, graţie uleiului volatil pe care îl conţine, ce are efecte cicatrizante şi hemostatice.
Read more: Tătăneasa luptă cu tumorilede Liliana Simidon
Sciatica este provocată de afectarea nervului sciatic, cel mai mare nerv din corpul omenesc, ce porneşte din partea de jos a măduvii spinării şi se ramifică în coapsă, gambă, laba piciorului, inervând membrele inferioare. Pacienţii trebuie să se ducă imediat la un medic, altfel se poate ajunge la paralizia ireversibilă a membrelor inferioare. Afecţiunea poate fi preîntâmpinată dacă se cunosc unele „secrete”.
Read more: Cataplasmele cu muştar, leac pentru sciaticăde Cătălina Tăgârtă
Iarna este foarte greu să ţinem la distanţă răceala şi guturaiul, pentru că virusurile ne pândesc peste tot, în autobuze, în metrou, la birou, în magazine, în şcoli şi chiar la uşa medicului de familie. Şi totuşi acest lucru nu este imposibil pentru cine urmează câteva sfaturi simple şi apelează din timp la remediile din natură.
Read more: Vă este teamă de afecţiunile de sezon? Natura vă vine în ajutorde Daniela Anton
- Un aliment perfect în post
Soia este un înlocuitor excelent pentru carne, sănătos şi cu un preţ accesibil, de aceea este preferat în special în perioadele de post.
Read more: Soia scade colesterolulde Cristina Cristache
Mulţi bolnavi sunt nevoiţi să renunţe la sare, pentru că le dăunează sănătăţii. Cel mai bun înlocuitor pentru sodiu este o plantă bogată în iod: tarhonul. Originar din Asia, acesta are un gust puternic, uşor amărui şi a fost folosit încă din Antichitate ca antidot pentru veninul şerpilor. Consumul său are efecte pozitive şi asupra sistemelor digestiv şi nervos şi este un bun antialgic.
Read more: Tarhonul grăbeşte digestiade Anda Postolache
Aflându-ne în plin sezon rece, durerile reumatismale dau năvală mai des ca de obicei. Pentru aceia dintre dumneavoastră care suferă de astfel de neplăceri, oferim câteva reţete folositoare pentru calmarea crizelor.
Read more: Doctorii verzi contra reumatismuluide Ana Trifan
În popor circulă vorba că un măr pe zi ţine doctorul departe. Nu sunt simple vorbe în vânt, ne asigură oamenii de ştiinţă. Merele sunt benefice pentru sănătate, iar acum este momentul să profitaţi de ele, pentru că soiurile de calitate sunt din belşug pe tarabele din pieţe. Iată de ce beneficii vă veţi bucura consumând un astfel de fruct pe zi.
Read more: 10 motive să mâncaţi un măr pe zide Adela Stăncescu
Arbust originar din India şi Sri Lanka, se foloseşte de sute de ani în ţările din sudul Asiei şi în China îndeosebi pentru tratarea infecţiilor. Planta este cultivată pentru rădăcina şi frunzele ce au efecte antivirale, antibacteriene şi antiinflamatoare.
Read more: Andrographis paniculata, un antibiotic naturalde Liliana Simidon
Acidoza, numită şi hiperaciditate gastrică, este o afecţiune care, lăsată netratată, duce la instalarea ulcerului gastric. Aceasta este cauzată de o secreţie excesivă a unui component esenţial al sucului gastric: acidul clorhidric. Remediile din natură vă pot ajuta şi în acest caz.
Read more: Aciditatea gastrică trece cu oţet de mere şi miere