Main menu

header

Astragalus tratează proteinuria

943 7 3de Carmen Bădulescu şi Nicoleta Tudorie

Rădăcina a două specii de astragalus este utilizată pentru suplimente creditate cu numeroase beneficii pentru sănătate. Planta vine din negura vremurilor ca un aliat al sănătății umane și prezintă un tablou impresionant de beneficii pentru organism.

Read more: Astragalus tratează proteinuria

Remedii naturale pentru palpitaţiile de inimă

943 7 2de Georgiana Mihalcea

Batăile „în plus” ale inimii sunt normale și prezente în viața fiecăruia dintre noi, de multe ori le avem fără a ne da seama de prezența lor. Când acestea se repetă și sunt destul de intense, trebuie mers la medic, deoarece pot fi simptom pentru afecțiuni cardiace, ale tiroidei ori ale deficienței de calciu. Dincolo de cauzele organice, palpitațiile apar cu precădere la persoanele care consumă cafea, alcool, produse ce conțin cofeină, OTC-uri, au un stil de viață lipsit de odihnă și plin de stres emoțional. Vă prezentăm câteva soluții simple, vechi de când lumea și pământul, care vă pot ajuta în aceste momente.

Read more: Remedii naturale pentru palpitaţiile de inimă

Castanul alb susţine capacitatea de concentrare

943 7 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Specie cu multiple beneficii pentru sănătate, castanul oferă terapiilor naturiste și o varietate mai specială, castanul alb, care se adresează unor afecțiuni nervoase des întâlnite și care este cunoscut ca aliat al bunei stări mintale.

Read more: Castanul alb susţine capacitatea de concentrare

Ardeiul gras previne apariţia bolii Alzheimer

943 8 3de Georgiana Mihalcea

Aportul nutrițional al ardeiului gras variază în funcție de culoarea sa, soiurile roșii conținând mai mult potasiu, vitamina C și folat comparativ cu cele galbene, portocalii sau verzi. Cu toate acestea, ardeii verzi imaturi sunt semnificativ mai bogați în compușii numiți polifenoli, care susțin imunitatea. Ca și în cazul altor legume, valoarea sa nutritivă va fi afectată de metodele de preparare și de gătit. Ardeii prăjiți în prealabil, își pierd până la 25% din conținutul de vitamina C.

Read more: Ardeiul gras previne apariţia bolii Alzheimer

Tempeh inversează deteriorarea celulelor hepatice

943 8 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Una dintre cele mai bune surse de proteine din alimentație, tempeh, soia fermentată, este un prieten al persoanelor care țin regim vegetarian sau dietă vegană, dar nu numai - oricine poate beneficia de calitățile terapeutice de excepție ale acestui vindecător natural.

Read more: Tempeh inversează deteriorarea celulelor hepatice

Helichrysum combate simptomele sindromului burnout

942 7 3de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Într-o lume tot mai complicată și mai nesigură, oamenii se întorc la formulele naturale verificate în secole de a-și menține echilibrul interior și sănătatea. Una dintre aceste formule este uleiul esențial de helichrysum, vedetă a aromoterapiei, creditat cu capacitatea de a combate un important număr de afecțiuni.

Read more: Helichrysum combate simptomele sindromului burnout

Curpenul-de-pădure favorizează recuperarea osoasă postfracturi

942 7 2de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Originar din nordul Africii, curpenul-de-pădure crește în multe zone din Europa și în Orientul Mijlociu. Planta a fost folosită încă din Antichitate în scop medicinal, iar cercetările moderne au confirmat un tablou extins de proprietăți terapeutice.

Read more: Curpenul-de-pădure favorizează recuperarea osoasă postfracturi

Haritaki întinereşte toate organele şi ţesuturile corpului uman

942 7 1de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie

Fruct mic, haritaki este uimitor de puternic din perspectiva beneficiilor pe care le aduce sănătății. Nu întâmplător este o adevărată vedetă a medicinei Ayurveda, faima sa vindecătoare extinzându-se în toată lumea.

Read more: Haritaki întinereşte toate organele şi ţesuturile corpului uman

Răspunsul naturii la infecţiile respiratorii: hreanul

942 6 1de Georgiana Mihalcea

Hreanul conține săruri minerale (calciu, sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, sulf), oligoelemente (fier, cupru), acizi (clorhidric, fosfatic, carbonic, sulfuric) și vitamine (C, B2, B3 și B6). Ingredientele responsabile pentru aroma înțepătoare a hreanului sunt glucozinolații, compuși legați de carbohidrați. Sub acțiunea unei enzime numită mirozinază, glucozinolații sunt transformați în compuși activi precum izotiocianați, denumiţi și „ulei de muștar”, care au proprietăți antibacteriene, antifungice și anticancerigene.

Read more: Răspunsul naturii la infecţiile respiratorii: hreanul

Annatto previne degenerescenţa maculară

942 8 3de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie

Condiment parfumat, obținut din semințele copacului achiote, care crește în America de Sud, annatto este mult mai mult decât un colorant alimentar foarte apreciat - generează diferite beneficii pentru sănătate.

Read more: Annatto previne degenerescenţa maculară

Yaconul controlează nivelul colesterolului

942 8 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Legumă specifică Americii de Sud, yacon a intrat recent în atenția Occidentului, prin calitățile sale nutriționale și valoarea beneficiilor aduse sănătății.

Read more: Yaconul controlează nivelul colesterolului