Main menu

header

Siropul de ceapă versus Alzheimer

de Anda Postolache

Un studiu realizat de cercetătorii italieni asupra populaţiilor din sudul Europei arată că utilizarea cepei în alimentaţia zilnică, mai ales sub formă crudă, reduce riscul apariţiei cancerului şi tratează cu succes numeroase alte afecţiuni.

Read more: Siropul de ceapă versus Alzheimer

Urzica dizolvă pietrele la rinichi

de Cristina Tache

O plantă curativă, începând de la rădăcină şi terminând cu florile, urzica a fost folosită în scopuri terapeutice încă din Antichitate. Datorită conţinutului bogat în vitamine, aminoacizi, săruri şi alte substanţe benefice organismului, urzicile sunt recomandate în tratarea multor afecţiuni.

Read more: Urzica dizolvă pietrele la rinichi

Seminţele de mărar au grijă de hormonii feminini

de Anda Postolache

Mai puţin utilizate la noi în scopuri terapeutice, seminţele de mărar au proprietăţi importante. Ele stimulează activitatea glandelor sexuale feminine, sunt un bun expectorant, elimină gazele din intestine şi îndepărtează dereglările hormonale ce apar la menopauză.

Read more: Seminţele de mărar au grijă de hormonii feminini

3 ponturi pe săptămână (284)

- Pentru a suporta mai bine durerile de măsele până ajungeţi la un cabinet stomatologic este indicat să mestecaţi câteva cuişoare. Aceşti muguri uscaţi sunt bogaţi în uleiuri volatile şi tanini, flavonide, steroline şi uleiuri grase.

Read more: 3 ponturi pe săptămână (284)

Esenţa de mentă alungă migrenele

de Liliana Simidon

Migrenele sunt simptome frecvente, care se instalează treptat şi durează de la câteva ore până la câteva zile. Durerea este resimţită de multe ori sub formă de pulsaţii, care se amplifică în timpul efortului fizic. Ele pot fi însoţite de tulburări digestive, cum sunt greaţa şi vărsăturile sau intoleranţă la lumină şi la zgomot. Pe lângă tipul comun, există şi migrenă oftalmică. Aceasta are şi simptome vizuale, de tipul punctelor luminoase sau imposibilitatea de a vedea cu ambii ochi la dreapta sau la stânga.

Read more: Esenţa de mentă alungă migrenele

Întăriţi-vă corpul cu ajutorul cătinei

de Elena Nedelcu

Fructele de cătină albă sunt o adevărată bombă cu vitamina C, fiind indicate în special deoarece creează o pavăză în calea răcelilor şi a gripei. De asemenea, întăresc organismul, conferă multă energie şi dau rezultate rapide în recuperarea după efort fizic şi intelectual.

Read more: Întăriţi-vă corpul cu ajutorul cătinei

Inamicii din natură ai cancerului

de Elena Şerban

Cancerul, maladia care a făcut milioane de victime în toată lumea, dar mai ales în ţările dezvoltate, ar putea să fie combătut mai uşor cu ajutorul unor alimente precum afinele, papaya, ceaiul verde, usturoiul, broccoli, roşiile, soia sau spanacul.

Read more: Inamicii din natură ai cancerului

Mărul cu lapte, eficient în caz de diaree

de Elena Nedelcu

O suferinţă frecvent întâlnită în perioada de vară este diareea. Aceasta este o afecţiune inflamatorie a intestinulelor subţire şi gros, însoţită, câteodată, şi de simptome precum febră, vărsături, colici abdominale, stare de deshidratare şi scădere în greutate.

Read more: Mărul cu lapte, eficient în caz de diaree

Vitaminizaţi-vă cu sucuri naturale

de Anda Postolache

Căldurile excesive din ultima perioadă şi transpiraţia abundentă moleşesc organismul şi aproape că taie pofta de mâncare. Pentru a preîntâmpina o devitaminizare şi o dezechilibrare a organismului vă puteţi bucura din plin de efectul revigorant şi deosebit de sănătos al sucurilor naturale, proaspete. Nu aveţi nevoie decât de puţin timp în fiecare zi, de fructe, legume şi un storcător.

Read more: Vitaminizaţi-vă cu sucuri naturale

Teiul susţine vezica biliară „leneşă“

de Anda Postolache

Florile de tei sunt folosite la prepararea majorităţii tipurilor de ceai, fiind recunoscute mai mult pentru efectul lor relaxant. Totuşi, această plantă are numeroase alte efecte terapeutice recunoscute, îmbunătăţind digestia, respiraţia, calitatea somnului sau calmând crizele de dischinezie biliară.
Teiul este bun pentru problemele digestive şi respiratorii, fiind apreciat încă din vechime pentru tratarea indigestiilor şi a răcelilor.

Read more: Teiul susţine vezica biliară „leneşă“

Conopida previne atacul cerebral

de Eugenia Golub

Conopida provine din Cipru şi este folosită la gătit de circa 2500 de ani. Pe lângă gustul bun, aceasta conţine şi nutrienţi esenţiali precum potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor, caroten şi vitaminele B1, B2, B6 şi C. În plus, nu are colesterol şi nu conţine amidon. Este un aliment anticancerigen şi un bun detoxificant al organismului.

Read more: Conopida previne atacul cerebral