de Cătălina Tăgârță
Starea de normalitate a oamenilor este sănătatea. Ne naștem dotați de natură cu tot ceea ce trebuie pentru a fi sănătoși până la vârsta de 100 de ani, dar pentru că lumea în care trăim este departe de a fi una perfectă, corpul uman se dezechilibrează și se îmbolnăvește. Medicina Integrată ScienceMed este, în acest moment, la nivel mondial, metoda cel mai modernă de diagnostic și tratament. Bazată pe studii științifice, metoda a reușit, pentru prima dată în istoria universală, integrarea medicinei alopate cu cele mai performante metode din medicina alternativă (naturistă). Despre aceasta din urmă ne-a povestit în detaliu doctor Mihaela Hanganu (medalion), reprezentanta Centrului de Medicină Integrată ScienceMed.
Read more: Doctor Mihaela Hanganu: „Spre deosebire de medicina alopată, gemoterapia acţionează profund,...de Raluca Grințescu
Prazul ajunge la maturizare toamna târziu, motiv pentru care, şi pe frigul cel mai mare, tulpinile sale tronează tot verzi şi proaspete pe tarabe. Este un depozit de substanţe benefice pentru sănătate, are gust plăcut, poate fi preparat în multe feluri şi nici nu costă mult. Puteţi încerca astfel cura cu praz, ca detoxifiere a organismului, ca leac pentru unele boli sau ca materie primă în preparatele cosmetice.
Read more: Prazul stimulează funcţionarea bileide Dana Purgaru
Întâlnit din ce în ce mai des pe rafturile magazinelor, avocado este un fruct cu multiple proprietăți pentru organism. De altfel, despre acesta se spune că este una dintre cele mai hrănitoare poame din lume, deoarece conține grăsimi, vitamine, minerale și fibre. În plus, este alcalin, foarte sățios și se digeră rapid.
Read more: Avocado, sursă de grăsimi sănătoasede Raluca Grințescu
Cultivate pentru prima dată în America Latină, semințele de chia au cel mai valoros conţinut nutriţional, datorat concentraţiei mari de acizi graşi Omega 3. Comparativ cu alte alimente care conţin acizi grași, cum ar fi, de exemplu, peștele, semințele de chia au chiar o concentrație mai mare. De asemenea, au în compoziţie mai multe proteine decât soia şi mai multe fibre decât seminţele de in.
Read more: Cancerul de colon dispare cu seminte de chiade Carmen Ciripoiu
Tradiționalele preparate de Paște sunt pe cât de gustoase, pe atât de periculoase. Consumate fără nicio regulă și udate din belșug cu vin sau cu alte licori, acestea vă pot juca feste când e petrecerea în toi. Cum trebuie să mâncaţi de Sărbători vă spune fitoterapeutul Adrian Udrea (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).
Read more: Fitoterapeut Adrian Udrea: „Infuzia de ghimbir eliberează stomacul de gaze“de Carmen Ciripoiu
Înflorește întotdeauna în preajma Paștelui, ca o confirmare a faptului că s-a născut din lacrimile lui Hristos răstignit pe cruce. Chiar dacă este considerată o plantă toxică, rușcuța de primăvară, o minune de floare, este unul dintre cele mai puternice tonice cardiace cunoscute în medicina naturistă.
Read more: Balsamul bolnavilor de inimă: ruscuta de primavarade Carmen Ciripoiu
Apărută în Egiptul Antic, apoi preluată de greci și de romani, care au răspândit-o în toată Europa, salata verde, una dintre puținele alimente cu gust amărui din bucătăria tradițională românească, are proprietăți cu adevărat miraculoase asupra sănătății, fiind folosită pentru tratarea unei vaste game de boli, de la simplele colite la temutul sifilis sau cancer.
Read more: Salata verde reglează apetitulde Carmen Ciripoiu
Dacă ne-am simţi toată viaţa ca la 20 de ani, am putea cuceri lumea! Din nefericire, nu se întâmplă așa, timpul își pune amprenta asupra organismului, articulațiile încep să scârțâie, și la orice efort fizic apar durerile. Care sunt cele mai bune remedii? Cu siguranță, cele oferite cu atâta generozitate de natură.
Read more: Ardeiul iute, „stăpânul“ durerilor articularede Raluca Grințescu
Toată lumea cunoaşte beneficiile pe care le au alimentele verzi asupra organismului, dar puţini ştiu că şi alimentele negre sunt la fel sau poate chiar mai sănătoase decât cele verzi, și asta datorită numărului mare de antioxidanți și capacității de a întări oasele, de a sprijini sănătatea rinichilor şi de a lupta împotriva virozelor şi a formării tumorilor.
Read more: Hrana Neagra întăreşte organismulde Carmen Ciripoiu
Pe lângă rolul de plantă decorativă, feriga are și calități terapeutice excepționale. Frunzele plantei sunt bune în tratamentul reumatismului sau al gutei și reprezintă, totodată, și un conservant natural pentru rădăcinoasele puse la păstrare pentru iarnă.
Read more: Ceaiul de ferigă, un laxativ de excepţiede Carmen Ciripoiu
Când activitatea tiroidei, cea care dictează ritmul organismului, este perturbată, toate funcțiile sunt date peste cap. Cu dereglările tiroidiene nu-i de glumit, dar noroc că există rețete de succes din farmacia verde care îndreaptă situația…
Read more: Algele brune stimulează secreţia de hormoni tiroidieni