de Carmen Ciripoiu şi Cristian Blănuţă
Este necesar pentru sănătate, dar în același timp colesterolul poate fi și rău, provocând atacuri și crize cardiace. Cum se ține cel mai bine sub control? Cu cele mai bune remedii oferite de natură.
Read more: Cea mai bună soluţie anticolesterol: papadiade Roxana Istudor
Preparatele din limba-boului acţionează asupra stării generale a organismului, fiind recomandate pentru detoxificare, prin eliminarea multor substanţe toxice.
Read more: Limba-boului combate maladia Parkinsonde Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu
Cu o istorie veche de trei milenii, medicina tradiţională chineză se numără printre cele mai complexe sisteme, având la bază coexistenţa organelor şi sistemelor organismului uman - inclusiv pe plan emoţional şi sufletesc - cu mediul înconjurător. Faptul că o plantă-minune, care dă speranțe reale bolnavilor de cancer, provine din această medicină nu este surprinzător.
Read more: „Tunetul din viţa-de-vie al lui Dumnezeu“, marea speranţă anticancerde Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Plantă utilizată și prețuită pentru proprietățile ei, socul a fost alături de medicina populară din cele mai vechi timpuri. Este folosit în continuare pe scară largă, având acțiune terapeutică extinsă.
Read more: Tratament remarcabil în caz de fibrom uterin: soculde Roxana Istudor şi Cristian Blănuţă
Pe toată perioada verii se recoltează una dintre cele mai utilizate plante medicinale, splinuța, un remarcabil stimulent al me- tabolismului.
Read more: Splinuţa, vindecător al inflamaţiilor vezicii urinarede Luana Mare şi Adrian Barna
Medicul Pavel Chirilă (medalion) este unul dintre promotorii alimentaţiei sănătoase, şi în fiecare zi îi trec pragul oameni cu probleme grave de sănătate pentru a-i cere sfatul. A pus bazele unei clinci şi unui centru de cercetare şi de recuperare oncologică, unde îi consiliază şi îi tratează pe bolnavii atinşi de „maladia secolului”. Medicul a acceptat să explice cititorilor revistei „Taifasuri” care sunt pericolele din industria alimentară, dar şi cum putem dobândi sănătate bună şi viaţă lungă.
Read more: Medic Pavel Chirilă: „Puteţi mânca orice oferă Dumnezeu, ca mulţumire“de Roxana Istudor şi Claudiu Melinte
Cu un nume special, planta cunoscută sub denumirea de iarba-șarpelui este folosită de multă vreme în medicina tradițională. Deși nu este relevată în totalitate din perspectiva beneficiilor pentru sănătatea omului, această plantă a demonstrat deja calități care lasă să se înțeleagă că utilizarea ei în această direcție s-ar putea extinde.
Read more: Aliat împotriva epilepsiei: Iarba sarpeluide Alexandru Brădescu şi Claudiu Melinte
Frăguţele, denumite și fragi de pădure, sunt o specie erbacee perenă care are calități curative şi acţiune farmaceutică. Ele sunt recomandate pentru reducerea tensiunii arteriale şi mărirea rezistenţei la căldură, pentru boli de ficat (hepatită, hepatită cronică, ciroză), diabet, gută, valori crescute ale colesterolului; arteroscleroză, reumatism, boli de piele, tulburări de tranzit intestinal, oxiuri.
Read more: Fragutele calmează nerviide Roxana Istudor
Cunoscut în unele zone sub denumirea de „hasmațuchi”, asmățuiul este folosit ca un condiment, dar are, în același timp, și o certă valoare terapeutică.
Read more: Asmăţuiul combate înţepăturile insectelorde Carmen Ciripoiu şi Cristian Blănuţă
Vreți să trăiți un miracol? Priviți florile de salcâm și îmbătați-vă cu mirosul acestora! Și, nu în ultimul rând, renunțați la medicamentele scumpe și alegeți florile de salcâm pentru a avea o sănătate de fier.
Read more: Floarea de salcam calmează durerile gastricede Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu
Versatil și ieftin, dar unic pentru proprietățile sale deosebite. Așa ar putea fi descris, în doar câteva cuvinte, uleiul de palmier, folosit în mod tradițional în gastronomie în multe țări, dar și un leac incredibil pentru multe boli.
Read more: Uleiul de palmier normalizează nivelul de zahăr din sânge