de Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Supranumit „șofranul indian”, turmericul este un condiment de excepție, ale cărui proprietăți sunt confirmate neîncetat de studiile științifice. De la culoarea deosebită la virtuțile terapeutice, pulberea obținută din curcuma este un adevărat prieten al metabolismului uman.
Read more: Turmericul, balsam pentru colita ulcerativăde Georgiana Mihalcea
E deja vară și problemele de sănătate pot apărea atât la adulți, cât și la cei mici. Mai ales în vacanță! Tot ce trebuie să faceţi este să cunoașteţi câteva tehnici de bază și să învăţaţi proprietățile plantelor care vă vor putea scoate din încurcătură. Am alcătuit un mic ghid al celor mai cunoscute plante cu efecte benefice pentru sănătatea voastră, dar și a copilului.
Read more: Trusa verde de prim-ajutor pentru adulţi şi copiide Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Fructe aromate, cu gust dulce-acrişor unic, vișinele sunt ideale pentru un desert răcoritor şi gustos. Pe de altă parte, aceste delicioase roade ale verii asigură o porţie semnificativă de vitamine, minerale, fibre şi proteine, având nenumărate beneficii pentru sănătate.
Read more: Fructele verii, savoare şi sănătate Vişinele îmbunătăţesc calitatea somnuluide Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Cu două decenii în urmă, mai mulți fermieri australieni au decis să producă usturoi în țară, astfel încât să nu mai depindă de importuri. Rezultatul a fost un tip de legumă cu proprietățile de excepție conferite de clima și solul de la Antipozi, care a vădit, într-un studiu recent, inclusiv proprietatea extraordinară de a inhiba virusul care generează COVID-19.
Read more: Usturoiul australian inhibă virusul SARS-CoV-2de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Arbust mediteranean celebru, care poate fi crescut și în casă, într-un ghiveci, laurul sau dafinul este o plantă aromatică omniprezentă în gastronomie pentru aroma de excepție a frunzelor, precum și în medicina naturistă, unde cercetările moderne au confirmat proprietăți cunoscute din vechime ale acestei plante unice.
Read more: Frunzele de laur reduc factorii de risc pentru diabetde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Frunza de măcriş este cunoscută atât pentru gustul său plăcut, acrişor, astringent, cât şi pentru gama largă de beneficii asupra sănătăţii. Datorită acțiunii sale extraordinare asupra metabolismului, planta este cultivată și consumată în întreaga lume.
Read more: Măcrişul activează celulele imunitarede Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Tămăduitor de renume, utilizat încă din Antichitate, arnica rămâne și astăzi un adevărat „medic” natural, ale cărui beneficii au fost confirmate de numeroase studii și a cărui arie de acțiune este impresionantă.
Read more: Arnica accelerează vindecarea tendiniteide Roxana Istudor şi Adrian Barna
Plantă extraordinară, care furnizează un remediu foarte special, iarba-osului este utilă doar dacă este culeasă din sălbăticie și lăsată să se usuce natural, la soare, pentru ca proprietățile sale să fie puse corect în valoare.
Read more: Iarba-osului, adjuvant în cazuri de frică extremăde Carmen Bădulescu şi Nicoleta Tudorie
Din cele mai vechi timpuri, pelinul a fost pentru români un etalon pentru suferințele vieții. Considerat cel mai puternic tonic amar, acesta este un pansament în bolile de stomac, având rolul incredibil de a regenera ficatul bolnav.
Read more: Tinctura de pelin regenerează ficatulde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Vremea corcodușelor este o adevărată bucurie deopotrivă pentru gust și pentru sănătate. Fructe versatile, delicioase, foarte populare inclusiv în România, aceste roade în multe culori sunt pline de nutrienți care favorizează buna funcționare a organismului.
Read more: Corcoduşele alungă epuizarea fizică şi mintalăde Sorin Dumitrescu şi Adrian Pătrăuceanu
Fasolea este o leguminoasă foarte bogată în proteine, iar aceste proteine au o calitate înaltă. Conține cantități bune de fibre și minerale, precum: calciu, potasiu, fier, fosfor, molibden, mangan şi magneziu. În fasole se găsesc vitamine din complexul B, vitamina E și glucide care se absorb lent în corp. Fasolea neagră în special conține o cantitate mare de antioxidanți numiţi antocianine.
Read more: Fasolea îmbunătăţeşte vizibil valorile colesterolului