Main menu

header

Hidrataţi-vă corect!

de Anda Postolache

- Sucuri proaspete pentru o sănătate bună

Hidratarea suficientă şi corectă este foarte necesară în zilele foarte călduroase de vară, şi nu numai. În afară de apă, este indicat să consumăm şi sucuri de fructe, pentru a ne procura necesarul de vitamine şi de minerale din acestea. Read more: Hidrataţi-vă corect!

Schinelul îmbunătăţeşte digestia

de Elena Şerban

Schinelul este o plantă de cultură ce creşte pe soluri diferite, mai ales pe cele umede şi cu conţinut ridicat de calciu. Pentru scopuri medicinale, de la schinel sau scaiul binecuvântat, cum mai este denumit, se utilizează părţile aeriene recoltate în timpul înfloririi. Se recomandă să se culeagă planta numai pe vreme frumoasă, de la înălţimea de 8-10 cm deasupra solului, după ce s-a ridicat roua. Planta conţine principii amare (cnicină şi benedictină), dar şi ulei volatil, substanţe polinice, mucilagii, tanin, dar şi săruri minerale. Read more: Schinelul îmbunătăţeşte digestia

Privire de vultur şi la 50 de ani, cu afine

de Elena Şerban

Înaintarea în vârstă atrage după sine tot felul de afecţiuni, de la reumatism şi artrită până la slăbirea vederii. Cei care îşi pierd acurateţea privirii se consolează cu faptul că vor purta ochelari. Însă, şi în acest caz, farmacia verde vine în ajutorul sănătăţii noastre. Printre plantele care îmbunătăţesc vederea se numără afinul, passiflora, silurul, hydrastisul şi ginkgo biloba. Read more: Privire de vultur şi la 50 de ani, cu afine

Licopenul din roşii, cel mai puternic antioxidant

de Anda Postolache

Roşiile se numără printre cele mai apreciate alimente din sezonul estival, datorită gustului pe care îl dau oricărei salate asortate. Dar este mai puţin cunoscut faptul că această legumă conţine unul dintre cei mai puternici antioxidanţi. Licopenul, substanţa care dă culoarea pătlăgelelor roşii, este mai eficient decât renumita vitamină E. Read more: Licopenul din roşii, cel mai puternic antioxidant

3 ponturi pe săptămână (234)

- Scăpaţi de dureri în gât cu pepene verde. În cazurile cronice de faringită, fiertura de coji de pepene verde reprezintă un remediu foarte eficient. Se fierb bine cojile în suficientă apă, cât să le acopere, şi se bea zeama obţinută de două ori pe zi, până dispar simptomele; Read more: 3 ponturi pe săptămână (234)

Hameiul întăreşte vasele de sânge

de Elena Şerban

Când auzim de hamei ne gândim inevitabil la bere. Şi totuşi, hameiul nu este doar o componentă a acestei băuturi alcoolice, ci este o adevărată plantă medicinală. În România, planta este destul de des întâlnită, însă, pentru că nu i se cunosc beneficiile terapeutice, este frecvent ignorată. Read more: Hameiul întăreşte vasele de sânge

Sfecla de zahăr curăţă ficatul

de Elena Şerban

Stresul, alimentaţia deficitară sau compusă din preparate ce fac rău organismului, consumul de cafea, tutun, alcool, prăjeli distrug încet-încet ficatul. Şi cum acest organ este indispensabil bunei funcţionări a organismului uman, trebuie să avem grijă de el. Read more: Sfecla de zahăr curăţă ficatul

Parazitozele intestinale, învinse cu hrean

de Anda Postolache

Riscul de contaminare cu paraziţi intestinali este mai mare la copiii mici, deoarece micuţii ating aproape orice lucru şi duc în mod repetat mâna la gură. Profilaxia este foarte importantă în aceste cazuri, dar, de cele mai multe ori, se întâmplă să nu fie de ajuns. Ce este de făcut când s-a produs contaminarea? Read more: Parazitozele intestinale, învinse cu hrean

Fructe care ne iubesc

de Cristina Tache

Temperatura de afară ne taie pofta de mâncare şi ne îmbie să consumăm mai degrabă alimente uşoare şi reci. Pentru a face faţă caniculei, este bine să ne hrănim cu cât mai multe fructe şi legume. Iată câteva fructe care răcoresc şi aduc şi un aport important de vitamine. Read more: Fructe care ne iubesc

Limba-mielului, depozitul de adrenalină

de Claudia Stan

Limba-mielului, Borago officinalis, este o plantă originară din Europa, ale cărei flori mici, albastre şi roz, în formă de stea, atrag albinele, datorită nectarului. În România este cunoscută sub diferite denumiri populare: alior, mierea-ursului, limba-boului, otrăţel etc. şi a fost folosită mai ales pentru influenţa pozitivă pe care o are asupra stării de spirit, alungând depresiile. Read more: Limba-mielului, depozitul de adrenalină

Coada-racului opreşte sângerările

de Anda Postolache

Coada-racului, iarba-gâştei, argentină, prescură şi scrântitoare sunt tot atâtea nume pentru planta medicinală ce poartă numele ştiinţific Potentilla anserina, din familia Rosaceae. Răspândită mai ales în zona de câmpie, dar şi la altitudine, coada-racului înfloreşte din luna mai până toamna târziu. Read more: Coada-racului opreşte sângerările