Main menu

header

Stimulantul natural al proceselor cognitive: Huperzina-A

557 8 3de Raluca Grințescu

Huperzia serrata (pedicuța) este o plantă medicinală rară, care conţine un alcaloid puternic, denumit Huperzina-A. Conform studiilor clinice, Huperzina-A este benefică în protejarea creierului şi în încetinirea progresiei bolii Alzheimer. În China, acest extract a fost utilizat timp de secole în febră, inflamaţii şi tulburări ale sângelui, iar în Statele Unite este disponibil ca supliment alimentar, fiind folosit pentru stimularea memoriei.

Read more: Stimulantul natural al proceselor cognitive: Huperzina-A

Tinctura de ceapă zdrobită contribuie la resorbţia edemelor de stază cardiacă

557 8 2de Carmen Ciripoiu

Apărute în urma exercitării forței gravitaționale în funcție de poziția corporală, în special a membrelor inferioare, fiind o consecință a insuficienței cardiace, edemele de stază cardiacă pot fi reduse considerabil cu leacuri naturiste.

Read more: Tinctura de ceapă zdrobită contribuie la resorbţia edemelor de stază cardiacă

Cafeaua de ghinde vă activează bioritmul, fără să vă stoarcă energia

557 8 1de Gabriela Niculescu

Stejarul este un prieten devotat omului prin binefacerile fitoterapeutice. Se folosesc mugurii proaspeți, rădăcinile tinere, scoarța internă a rădăcinilor, ghindele și inflorescențele, fiecare puse la macerat. Din pulberea de ghinde se obține un surogat al cafelei, care se bea dimineața pe stomacul gol. Ghindele și scoarța de stejar sunt foarte bogate în substanțe active și au proprietăți astringente și tonice. Se folosesc contra diareii, dizenteriei și he- moragiilor, iar pudra de scoarță de stejar oprește hemoragiile nazale.

Read more: Cafeaua de ghinde vă activează bioritmul, fără să vă stoarcă energia

Baca luptă cu azotemia

557 9 2de Iulian D. Moleianu

Baca sau bobiţa este un fruct delicios, care poate fi consumat uşor şi care se găseşte în pieţe. Graţie principalilor constituienţi cunoscuţi (tanin, acid citric, pectină, pectoză, zahăr, albuminoide, factori vitaminici P), baca are proprietăţi de astringent antiseptic şi antiputrid, bactericid, dizolvant uric, ocrotitor al pereţilor vasculari, antisclerotic şi ameliorant al vederii nocturne.

Read more: Baca luptă cu azotemia

Aţi răcit? Rădăcina de lemn-dulce, mentolul şi uleiul de eucalipt vă refac organismul!

557 9 1de Raluca Grințescu

Trecerea de la cald la frig nu rămâne fără efecte. Toate modificările din atmosferă pregătesc terenul pentru instalarea virozelor respiratorii. Pentru mulţi dintre noi, iarna înseamnă răceli, viroze şi multă bătaie de cap. Lupta împotriva răcelilor se poate duce cu ajutorul unor suplimente alimentare, care vă feresc de factorii externi şi vă ajută organismul să se refacă dacă răceala a câştigat o bătălie.

Read more: Aţi răcit? Rădăcina de lemn-dulce, mentolul şi uleiul de eucalipt vă refac organismul!

Grepfrutul scade riscul de cancer

557 10 2de Carmen Ciripoiu

Detoxifiant de excepție al organismului, grepfrutul nu încetează să ne uimească prin calitățile sale nutritive și terapeutice de excepție. Ce îl face atât de important? Două substanțe mai puțin cunoscute: zeaxantina, care ţine departe bolile oculare şi cardiace, și naringenina, care blochează dez-voltarea cancerului.

Read more: Grepfrutul scade riscul de cancer

Băutură naturală pentru digestie: Rejuvelacul

557 10 1de Gabriela Niculescu

Rejuvelacul este o băutură fermentată, care are rol important în procesul de digestie. Aceasta are un gust plăcut, uşor acidulat, puţin acrişor, cu o aromă asemănătoare borşului. Se obţine cu ajutorul cerealelor precum grâu, ovăz, secară, mei, quinoa şi altele. Existenţa acestei băuturi se datorează unei persoane deosebite, doctor Anne Wigmore, o femeie dedicată slujirii sănătăţii oamenilor, o persoană care a fost numită „mama alimentelor vii”, un pionier în utilizarea sucului din iarbă de grâu şi a alimentelor vii necesare dezintoxicării şi vindecării corpului, a minţii şi a sufletului. Datorită ei, foarte mulţi oameni au reuşit să se vindece de multe bolii, printre care şi de cancer. Specialista în nutriţie Cornelia Marin ne-a oferit detalii despre această băutură sănătoasă.

Read more: Băutură naturală pentru digestie: Rejuvelacul

Reţetele medicinei isihaste

556 6 1de Carmen Ciripoiu

Din punct de vedere teoretic, medicina isihastă este foarte simplă, putând fi rezumată astfel: „Roagă-te lui Dumnezeu, cu mare credință și iubire!”. Cu rădăcini vechi, încă din timpurile sfinților pustnici egipteni și cu mărturii vii în tradiția monastică atonită, isihasmul a fost comparat, cu vechile practici orientale, având la bază posturi, tehnici de respirație, rugăciuni comparate cu mantrele și numeroase regimuri alimentare. Cum împăcăm trupul cu sufletul, menținându-le într-o stare contemplativă, citiți în rândurile de mai jos.

Read more: Reţetele medicinei isihaste

Un condiment tradiţional cu proprietăţi vindecătoare: CUISOARELE

556 8 2de Raluca Grințescu

Cuișoarele sunt adesea asociate cu reţetele de Crăciun, cum ar fi vinul fiert şi prăjitura de Crăciun, şi nu sunt folosite pe larg în cultura sau în bucătăria noastră în afara perioadei de Sărbători. Totuşi, cuișoarele au beneficii de sănătate de care vă puteți bucura tot anul.

Read more: Un condiment tradiţional cu proprietăţi vindecătoare: CUISOARELE

Urzica şi pedicuţa tratează nevralgiile de orice natură

556 8 1de Carmen Ciripoiu

Fie că e facială, de trigemen, intercostală, dentară, pelviană sau sciatică, nevralgia cedează cel mai bine cu remedii ale naturii.

Read more: Urzica şi pedicuţa tratează nevralgiile de orice natură

De ce e bine să consumaţi lămâile întregi

556 9 1de Raluca Grințescu

Se presupune că primul lămâi a crescut în sudul Indiei, nordul Burmei, și în China. În Asia de Sud și de Sud-Est, acesta a fost cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice și a fost folosit ca antidot pentru diferite otrăvuri. În India, fructul, lămâia, este utilizat în viața de zi cu zi pentru diverse scopuri, precum şi în toată medicina tradițională, în principal, în medicina Siddha și Ayurveda. Acesta este unul dintre ingredientele principale în multe preparate din bucătăria indiană. Lămâia marinată şi mango marinat fac parte din masa zilnică de prânz în sudul Indiei, în special în Pooja hindusă.

Read more: De ce e bine să consumaţi lămâile întregi