Main menu

header

Un mare vindecător natural, la îndemâna tuturor Aloe vera combate acumularea de placă bacteriană pe dantură

927 6 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Puțini vindecători naturali sunt mai faimoși și mai apreciați decât aloe vera. De la cosmetice la băuturi energizante, de la geluri la diferite suplimente, planta este supranumită „elixirul tinereţii”, iar cercetările i-au confirmat aria extinsă de beneficii pentru organism.

Read more: Un mare vindecător natural, la îndemâna tuturor Aloe vera combate acumularea de placă bacteriană...

Ţelina scade hipertensiunea sistolică

927 7 1de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie

Una dintre cele mai populare legume ale lumii este și un redutabil vindecător, precum și un aliat al greutății optime, cea care, la rândul său, prelungește viața. Plină de nutrienți, hidratantă, gustoasă, țelina este studiată intens ca terapeut al naturii și vădește constant proprietăți remarcabile.

Read more: Ţelina scade hipertensiunea sistolică

Obligeana are acţiune profilactică împotriva depresiei şi anxietăţii

927 8 3de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Plantă medicinală faimoasă, frumos mirositoare, obligeana și-a vădit proprietățile terapeutice din cele mai vechi timpuri, iar știința modernă a confirmat o mare parte dintre beneficiile remarcabile pe care acest vindecător al naturii le aduce organismului uman.

Read more: Obligeana are acţiune profilactică împotriva depresiei şi anxietăţii

Busuiocul sfânt creşte nivelul anticorpilor din organism

927 8 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Varietate unică de busuioc, vedetă a medicinei ayurvedice, busuiocul sfânt este denumit și „elixirul vieții”. Nu întâmplător: valoarea terapeutică a acestei plante o plasează în categoria foarte valoroasă a adaptogenilor.

Read more: Busuiocul sfânt creşte nivelul anticorpilor din organism

Anasonul stimulează secreţia laptelui matern

927 8 1de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie

„Rudă” cu morcovul, anasonul este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute și folosite din lume, gustul său deosebit fiind egalat doar de proprietățile sale vindecătoare.

Read more: Anasonul stimulează secreţia laptelui matern

Campioană la conţinutul de nutrienţi Rucola previne defectele de tub neural la nou-născuţi

926 6 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Legumă cu frunze verzi care se distinge prin gustul înțepător, ce scoate din anonimat orice salată de crudități, rucola este nu doar foarte savuroasă, ci și în topul celor mai sănătoase alimente, campioană a vitaminelor și antioxidanților.

Read more: Campioană la conţinutul de nutrienţi Rucola previne defectele de tub neural la nou-născuţi

Mugurii de plop tratează tuberculoza cutanată

926 7 3de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie

Plopul furnizează sănătății oamenilor un produs natural prețios, mugurii săi, care aduc organismului numeroase beneficii și tratează diverse afecțiuni, fără efectele secundare ale medicamentelor.

Read more: Mugurii de plop tratează tuberculoza cutanată

Muştarul-de-câmp accelerează metabolismul celular

926 7 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Deosebit de apreciate în bucătăriile asiatice şi europene moderne, boabele de muștar-de-câmp au şi proprietăţi terapeutice unice printre plantele medicinale.

Read more: Muştarul-de-câmp accelerează metabolismul celular

Smirna luptă cu boala Behcet

926 7 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Cu puternica sa încărcătură spirituală pentru lumea creștină, smirna este considerată rășina înțelepciunii, iar mirosul său discret îndrumă la evlavie. Pe de altă parte, această rășină plină de simbolistică este foarte apreciată în medicina naturistă și în industria farmaceutică, pentru un cumul de proprietăți remarcabile.

Read more: Smirna luptă cu boala Behcet

Gulia susţine producerea de globule roşii

926 8 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Legumă cruciferă care îmbogățește orice meniu cu o savoare unică, gulia are un loc binemeritat în fruntea alimentelor care s-au dovedit, pe parcursul studiilor, printre cele mai benefice pentru sănătate.

Read more: Gulia susţine producerea de globule roşii

Năutul stimulează procesarea informaţiei la nivelul creierului

926 8 1de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie

Leguminoasele au căpătat în ultimele decenii un binemeritat prim-plan nutrițional, grație cercetărilor care le evidențiază proprietăți și beneficii majore pentru sănătatea umană. Năutul este un astfel de aliment, tot mai popular în dietele moderne, după milenii în care a fost apreciat prin tradiție.

Read more: Năutul stimulează procesarea informaţiei la nivelul creierului