de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Purificator cu renume consolidat, cârcina pitică aduce sănătății compuși cu efect astringent, antibacterian și diuretic. În aceste condiții, planta este considerată un redutabil vindecător al rănilor, dar nu numai.
Read more: Cârcina pitică, ideală în cazuri de boreliozăde Georgiana Mihalcea
Edamame sunt boabele de soia imature recoltate devreme. Spre deosebire de boabele de soia mature, păstăile lor fibroase sunt încă verzi, iar boabele interioare sunt fragede și moi. Această legumă nu are în mod natural colesterol și nici gluten, iar consumul său poate ajuta la reducerea riscului de apariție a mai multor afecțiuni, inclusiv hipertensiune arterială, diabet, osteoporoză și colesterol ridicat. Boabele de edamame pot fi preparate într-o varietate de moduri sau pot fi consumate direct din păstăi.
Read more: Edamame ameliorează simptomele menopauzeide Roxana Istudor şi Adrian Barna
Pădurea tropicală amazoniană găzduiește zeci de alimente unice, dintre care unele câștigă rapid popularitate în toată lumea. Un exemplu este cupuaçu, un copac care produce un fruct bogat în nutrienți, delicios, dar mai ales generator de beneficii pentru sănătate.
Read more: Cupuaçu alungă stresul oxidativde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Tonic ideal pentru organism, recunoscut la nivel mondial pentru proprietățile sale remarcabile, uleiul esențial de lămâie este un adevărat elixir care reinfuzează corpul cu energie și limpezește mintea, generând multe alte beneficii pentru organism.
Read more: Uleiul esenţial de lămâie curăţă sinusurilede Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Ulmul este o adevărată sursă de sănătate pentru organismul uman, având supranumele de arbore-minune pentru virtuțile sale terapeutice. Scoarța și frunzele acestui copac de excepție se folosesc pentru tratarea unui mare număr de afecțiuni.
Read more: Ulmul tratează eczemele uscatede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Unele dintre cele mai iubite oleaginoase, nucile cele de toate zilele celor care mențin un stil de viață sănătos au intrat de ceva timp în categoria superalimentelor și se disting printr-o mulțime de beneficii pentru organism.
Read more: Din galeria superalimentelor Nucile previn bolile cardiovascularede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Scoruşul este un arbust remarcabil prin proprietățile sale vindecătoare. De la scoarță la fructe, planta pune la dispoziția sănătății oamenilor preparate care au devenit renumite pentru tratarea eficientă a unui mare număr de afecțiuni.
Read more: Scoruşele scad presiunea din globul ocular afectat de glaucomde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Una dintre cele mai apreciate plante din medicina tradițională chineză, astragalus, își vădește proprietățile în cadrul unor cercetări științifice extinse. Vindecător de calibru, acesta are numeroase beneficii pentru sănătate și este considerat un susținător de top al imunității organismului.
Read more: Astragalus, vasodilatatorul natural care fluidifică circulaţia sangvinăde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Mugurii aproape dezvoltați ai plantei numită caper sunt delicioși - o știe o lume întreagă, care îi folosește în numeroase preparate. Originare din zona Mediteranei, caperele sunt faimoase nu doar pentru gustul astringent, picant, unic, ci și pentru beneficiile pentru sănătate, care au fost certificate de cercetările științifice.
Read more: Caperele descongestionează căile respiratoriide Georgiana Mihalcea
Trifoiul roșu este o plantă cu flori sălbatice care aparține aceleiași familii cu mazărea și fasolea, fiind utilizat pe scară largă în medicina tradițională ca remediu pentru simptomele menopauzei, astmului, tusei convulsive, artritei și chiar cancerului. Proprietățile sale binefăcătoare pentru sănătate îl fac un aliat de nădejde pentru cei care vor să prevină și să trateze multe simptome neplăcute.
Read more: Trifoiul roşu elimină toxinelede Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Folosit pe scară largă în Asia pentru realizarea de suplimente bogate în fibre, prăjituri și făină, konjac joacă, totodată, un rol important în medicina tradițională chineză și japoneză.
Read more: Konjac protejează stratul mucos al colonului