Revista „Taifasuri” vă oferă posibilitatea de a pune întrebări Lilianei Simidon, specialist în produse naturiste. Sfaturile fitoterapeutei, paleta largă de remedii pe care le stăpâneşte vă pot aduce dramul de sănătate de care aveţi nevoie. Aveţi dureri, infecţii, alergii, un sistem imunitar slăbit, ori diabet sau ciroze? Liliana Simidon le găseşte rezolvarea cu ajutorul plantelor.
Read more: Artrita, „dezmorţită” cu decoct de usturoide Ana Trifan
Stresul şi conflictele, presiunea psihologică şi anxietatea, bolile şi efectele adverse ale anumitor medicamente, violenţa excesivă de la televizor sunt unele dintre cel mai des întâlnite cauze ale coşmarurilor.
Read more: Ginsengul siberian vă scapă de coşmaruride Ana Trifan
Pentru a stopa şi preveni semnele pe care le lasă trecerea timpului asupra corpului nostru nu trebuie să ne gândim la soluţii extreme, precum chirurgia estetică, şi nici la tratamente şi creme scumpe. Din fericire, există alimente şi remedii naturiste ce ne ajută să „dăm înapoi” anii şi schimbările aduse de vârstă corpului, inclusiv cele legate de piele şi de păr (alopecia, pierderea elasticităţii pielii, riduri şi pete etc.), dar şi cele referitoare la echilibrul psihic şi comportamental, scăderea vederii sau a auzului. Iată un top al alimentelor şi băuturilor ce luptă cu îmbătrânirea:
Read more: Orzul, secretul tinereţii veşnicede Elena Şerban
Toată lumea foloseşte din plin plantele medicinale, pentru diferite afecţiuni. Fie că au auzit de la rude sau de la prieteni, fie că au citit articole de specialitate, fie că au fost sfătuite de specialişti, multe persoane îşi pregătesc ceaiuri sau infuzii pentru a scăpa de boli. Însă, dintre aceste persoane, viitoarele mămici trebuie să manifeste o grijă deosebită, pentru că anumite plante medicinale pot avea efecte adverse: pot dăuna prin provocarea crampelor timpurii, a ameţelilor, senzaţiilor de vomă suplimentare sau chiar pot interveni în dezvoltarea normală a fătului. Printre acestea se numără aloe vera, angelica, usturoiul, tătăneasa etc.
Read more: Graviduţe, atenţie la plantele medicinale!de Anda Postolache
Ficatul este laboratorul în care organismul nostru arde toxinele, astfel încât un ficat sănătos ajută tot corpul să fie într-o stare bună, de aceea, din când în când, este bine să ajutăm acest organ foarte important să funcţioneze perfect.
Read more: Produse amare pentru un ficat sănătosde Anda Postolache
Limba-mielului este o plantă originară din Siria, dar astăzi creşte în cea mai mare parte a Europei şi în nordul Africii. Are multiple acţiuni terapeutice.
Read more: Limba-mielului, adjuvant în scarlatină- O baie fierbinte, cu o jumătate de oră înainte de culcare, poate fi cel mai bun somnifer natural. Puneţi în apa din cadă un săculeţ în care aţi amestecat valeriană, talpa-gâştii, roiniţă, mac, păducel, tei. Leneviţi măcar un sfert de oră în baia astfel preparată;
Read more: 3 ponturi pe săptămână (255)de Elena Şerban
Printre „ciudăţeniile” pe care le găsim în general în supermarketuri, şi despre care mulţi dintre noi nu ştim la ce folosesc, se numără şi o rădăcină cu aspect de cartof explodat. Ghimbirul, căci despre el este vorba, e folosit din cele mai vechi timpuri în bucătăriile chineză şi indiană. Atât datorită gustului deosebit de bun, cât şi mulţumită faptului că atenuează mirosul specific preparatelor din carne de oaie, miel, scoici sau peşte.
Read more: Ghimbirul vă scapă de crampele menstrualede Anda Postolache
Cătina este un remediu recomandat într-o mare varietate de probleme şi este foarte util în anotimpul rece, când organismul este lipsit de alimente bogate în vitamine. În primul rând, cătina întăreşte imunitatea, energizează organismul, făcându-l mai rezistent în faţa epidemiilor de gripă.
Read more: Cătina alungă avitaminozelede Anda Postolache
În perioada Sărbătorilor de Iarnă şi, în general, la marile sărbători, când tradiţia românilor acordă o mare importanţă bucatelor, există destule cazuri în care au loc abuzuri alimentare. Câteva remedii sunt oricând binevenite.
Read more: Spuneţi adio arsurilor la stomac!de Anda Postolache
Hreanul este un important remediu naturist, folosit încă din timpuri străvechi de greci, cât şi de romani. Nici dacii nu erau străini de virtuţile terapeutice ale hreanului şi îl numeau „usturoilă”. În Antichitate se foloseau frunzele crude de hrean contra durerilor de cap, iar ceaiul, tot din frunze, era un fel de Aspirină de azi.
Read more: Hreanul descongestionează căile respiratorii