de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu
Sunt un deliciu al fiecărui început de vară, și oamenii le consumă de secole cu aceeași plăcere. Nu întâmplător. Cireșele sunt comori de antioxidanți și nutrienți care nu doar prelungesc viața, ci asigură și o excelentă funcționare a organismului.
Read more: Ciresele previn accidentele vasculare cerebralede Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu
În Țara Galilor, după șase ani de teste, un fermier a reușit să cultive la scară mare o specie de narcise care înfloresc mai târziu, dar pot da o cantitate mai mare de galantamină, substanță care are capacitatea de a încetini semnificativ evoluția temutei boli degenerative Alzheimer.
Read more: Narcise „medicinale“ împotriva Alzheimer, cultivate în Ţara Galilorde Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Ferigă erectă, răspândită din Europa până în Australia, brădișorul mai are multe secrete de dezvăluit din perspectivă terapeutică. În prezent, planta este cunoscută în primul rând pentru efectul antibiotic și cicatrizant.
Read more: Brădişorul eliberează sinusurile blocatede Roxana Istudor şi Eduard Popa
Cunoscut și folosit din negura timpului, de pe când coloniștii europeni îl purtau uscat în Biblii, când călătoreau spre Americi, calapărul are deopotrivă utilizare culinară și terapeutică.
Read more: Calapărul vindecă aftele bucalede Călin Popa şi Florica Pintea
Un unguent pe bază de extras din condimentul turmeric a uimit, în cadrul unor cercetări de dată recentă, prin capacitatea de a acționa împotriva disfuncției erectile, dovedindu-se mai eficient decât multe medicamente folosite împotriva impotenței.
Read more: Turmericul, ideal împotriva disfuncţiei erectilede Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu
Plantă cu o aromă deosebită, care nu lipsește din nicio bucătărie, mărarul este aproape un medicament, aria sa de acțiune trecând de la stimularea producerii de estrogen la echilibrarea sistemului nervos.
Read more: Mărarul elimină spasmele digestivede Roxana Istudor şi Eduard Popa
Condiment banal, prezent în viața de fiecare zi, rozmarinul este o plantă cu proprietăți excepționale pentru sănătatea omului. Este un cocteil natural redutabil de nutrienți, vitamine, minerale și fibre. În plus, are doar 131 de calorii la suta de grame și niciun strop de colesterol. Date fiind beneficiile sale remarcabile, rozmarinul se află constant în atenția specialiștilor.
Read more: Rozmarinul luptă cu tumorile mamarede Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu
Remediu de 3.000 de ani, spanacul a fost folosit pentru prima dată în vechea Persie, apoi a fost preluat de chinezi și de indieni. Ulterior, studiile au demonstrat capacitatea incredibilă a acestuia asupra rezistenței fizice și a forței musculare, dar și virtuțiile plantei în stoparea diabetului și a cancerului.
Read more: Spanacul opreşte evoluţia diabetului de tip IIde Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Plantă medicinală cu calități remarcabile, folosită prin tradiție și în țara noastră, scânteiuța are un potențial terapeutic redutabil și o acțiune farmacologică demnă de remarcat.
Read more: Scânteiuţa, utilă împotriva astmului cardiacde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Plantă medicinală cu proprietăți expectorante și mucosolvante cunoscute din vechime, feriguța-dulce continuă să fie utilizată în tratamentele naturiste deopotrivă pentru efectele sale benefice și pentru că nu are contraindicații cunoscute.
Read more: Feriguţa-dulce, excelentă în afecţiuni ale splineide Florica Pintea şi Daniel Alexandrescu
Mărul cu solzi este cunoscut și sub numele de „măr de scorțișoară”. Acest fruct exotic crește într-un copac de zece metri (annona squamosa) și este găsit frecvent în America Centrală și de Sud. Gustul este extrem de plăcut, fiind o combinație între banane, căpșuni, ananas și scorțișoară. Iată ce proprietăți are pentru sănătate.
Read more: Mărul cu solzi scade colesterolul