de Roxana Istudor şi Adrian Barna
Pierdută în negura timpului, istoria condimentului numit asafoetidă vine din Imperiul Roman. Încă de pe atunci această substanță era utilizată pe scară largă pentru tratarea unei palete largi de afecțiuni, de la probleme respiratorii curente la isterie. Povestea acestei pulberi minunate continuă...
Read more: Asafoetida, sedativ de renumede Călin Popa şi Alexandru Brădescu
Anghinarea este una dintre cele mai populare culturi comestibile din regiunea mediteraneană, cunoscută încă din timpuri străvechi pentru beneficiile sale pentru sănătate şi, totodată, pentru proprietăţile medicinale importante.
Read more: Anghinarea, leac binevenit în cirozăde Călin Popa şi Sorin Dumitrescu
Ca singură sursă naturală de aminoacizi esențiali, soia nu trebuie să lipsească din alimentația omului modern, asaltat de junk-food și de produse procesate.
Read more: Soia creşte în mod natural nivelul de estrogen din corpde Roxana Istudor şi Eduard Popa
Plantă rară, ocrotită prin lege, căldărușa este nu doar spectaculoasă prin florile deosebit de frumoase, ci și extrem de utilă prin semințele întrebuințate la obținerea unor extracte cu certe calități terapeutice.
Read more: Căldăruşa, adjuvant în boala Hodgkinde Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu
Cunoscută și sub denumirea de melisă sau iarbă de alamai, roinița a reușit să uimească cercetătorii lumii prin incredibilele sale virtuți. Supranumită și planta care aduce liniștea, roinița este considerată, totodată, cea mai bună plantă pentru bolile de inimă, reglează activitatea sistemului nervos și, nu în ultimul rând, este adjuvant în pareza facială, Parkinson și Alzheimer.
Read more: Roiniţa previne apariţia spasmelor tubului digestivde Carmen Ciripoiu şi Raluca Ogaru
Egiptenii din Antichitate mâncau lămâi și consumau sucul acestora, în credința că vor fi ținuți departe de orice formă de otrăvire, iar studii recente au confirmat convingerea lor. Dar lămâile sunt și antivirale și antibacteriene, conțin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, având rolul de a vă întări imunitatea și a vă ajuta să luptați cu infecțiile.
Read more: Lămâia spune stop oboseliide Călin Popa şi Carmen Bădulescu
Campioane ale antioxidanților, dudele sunt redescoperite cu entuziasm și în România, după ce sute de studii au atestat faptul că aceste fructe pe care de multe ori le calcă în picioare trecătorii sunt adevărate comori pentru sănătate.
Read more: Dudele combat stomatitade Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa
Prețuite pe vremuri la mesele de Sărbători sau în post, coarnele au acțiuni terapeutice deosebite, mai ales în ceea ce privește afecțiunile digestive și hepatice.
Read more: Băile cu frunze de coarne revigorează corpulde Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu
Cauzată de recidiva virusului varicelo-zosterian, zona zoster se manifestă prin forma unor bule apoase, care se dezvoltă pe o piele inflamată și, de cele mai multe ori, cuprind jumătate din corp. Problemele grave create de această boală pot fi oprite cu ajutorul remediilor naturale.
Read more: Salvia cicatrizează erupţiile provocate de zona zosterde Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu
Rudă apropiată a verzei, cu aceleași calități, gulia este foarte apreciată în Occident și în țările nordice. Grație proprietăților sale, poate intra ușor în categoria superalimentelor cu beneficii uriașe pentru sănătate.
Read more: Gulia ţine departe chinul osteoporozade Călin Popa şi Raluca Ogaru
Apetisante, delicioase, pline de compuși benefici pentru organism, vișinele stau la loc de frunte și în gastronomie, și în curele de detoxifiere, și în ansamblul numit stil de viață sănătos.
Read more: Visinele sporesc nivelul de melatonină